![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
![]() samet yılmaz / Bahçe, Bizimde bir sayfamız olsun istedik ve açtık Doğayı aşırı derece de sevenlerden biriyimir, , çiftçiyim, üreticiyim, her daim öğrenciyim Bahçenin bulunduğu şehir : kütahya\merkez Bahçenin büyüklüğü : 15 +3 dekar Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güneş her daim bizimle , son dönemlerde yağışlar malesef azaldı. Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık, hobi bahçesi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : ekin ve pancar tarlasıydı oldukça taşlı ve bakımsız bir tarlatdı Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 yıl oldu ama doğduğumdan beri toprak ve hayvanla uğraşıyorum doğanın içinde büyüdüm Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Evet kendimiz bir tasarım yaptık Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımını kendimiz yapıyoruz. Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Sebzelik,fidanlık Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :sera kurmak Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Elma, armut, kayısı, kiraz, trabzon hurması, muşmula, çeviz, erik, şeftali iyde dut ıhlamur badem fındık vişne kızılcık ayva söğüt çam kavak çına ve çeşitli güler hanımeli üzüm bağları böğürtlen ahududu Yazın çiçek fideleri; Karanfil fesliğen zambak karagöz lale sümbül erguan herciyamenekşeleri kabe süpürgesi ezan çiçeği nergiz Sebze fideleri; domates biber patlıcan kabak salatalk acur fasulye ptates soğan sarımsak çeşitleri akla gelebilecek her çeşit sebze Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kudretnarı pepino altnçilek enginar dev bal kabağı Çilek Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : çilek Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet, tohumdan ve çelikle üretim yapıyoruz. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :ilk aldığımd el ile açılmış 500 seneli su kuyusu var birtanede açtırdığım sontaj kuyusu su motoru ve tulumba ile damla sulama yapıyorum Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama Toprak özellikleri : Alüvyal toprak ama bahçemde 5 kamyon orman toprağı var Kompost yapıyor musunuz? : hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu = hayır Zirai mücadele yapıyor musunuz? çok nadir yapıyoruz sadece patates böcekleri için Bahçeniz organik mi? : evet hiçbir şekilde kimyasal gübre kulanmıyorum sadece keşi gübresi Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : doğal keçi gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fazla yok sadece köstebek sorunu var Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama, Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır etrafı açıklık ağustos 20 ile mayısın 10 kadar şiddetli soğuklar ve kıra oluyor İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :meyve ağaçlarım Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet ayrıca bahçemde ufak bir damım arılığım ve kümesim artı köpek kulubelerim var Düzenleyen macuroğlu : 16-12-2017 saat 15:48 Neden: Eksik yazdığım için |
![]() |
![]() ![]() |
|
|