agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2937Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-03-2011, 21:37   #1
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Cool Çilek ve sebze bahçesi

samet yılmaz / Bahçe,
Bizimde bir sayfamız olsun istedik ve açtık Doğayı aşırı derece de sevenlerden biriyimir, , çiftçiyim, üreticiyim, her daim öğrenciyim

Bahçenin bulunduğu şehir : kütahya\merkez

Bahçenin büyüklüğü : 15 +3 dekar

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güneş her daim bizimle , son dönemlerde yağışlar malesef azaldı.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık, hobi bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : ekin ve pancar tarlasıydı oldukça taşlı ve bakımsız bir tarlatdı

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 yıl oldu ama doğduğumdan beri toprak ve hayvanla uğraşıyorum doğanın içinde büyüdüm

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Evet kendimiz bir tasarım yaptık
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımını kendimiz yapıyoruz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Sebzelik,fidanlık

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :sera kurmak

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Elma, armut, kayısı, kiraz, trabzon hurması, muşmula, çeviz, erik, şeftali iyde dut ıhlamur badem fındık vişne kızılcık ayva söğüt çam kavak çına ve çeşitli güler hanımeli üzüm bağları böğürtlen ahududu

Yazın çiçek fideleri; Karanfil fesliğen zambak karagöz lale sümbül erguan herciyamenekşeleri kabe süpürgesi ezan çiçeği nergiz
Sebze fideleri; domates biber patlıcan kabak salatalk acur fasulye ptates soğan sarımsak çeşitleri akla gelebilecek her çeşit sebze

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kudretnarı pepino altnçilek enginar dev bal kabağı
Çilek
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : çilek

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet, tohumdan ve çelikle üretim yapıyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :ilk aldığımd el ile açılmış 500 seneli su kuyusu var birtanede açtırdığım sontaj kuyusu su motoru ve tulumba ile damla sulama yapıyorum

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama

Toprak özellikleri : Alüvyal toprak ama bahçemde 5 kamyon orman toprağı var

Kompost yapıyor musunuz? : hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu = hayır

Zirai mücadele yapıyor musunuz? çok nadir yapıyoruz sadece patates böcekleri için

Bahçeniz organik mi? : evet hiçbir şekilde kimyasal gübre kulanmıyorum sadece keşi gübresi

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : doğal keçi gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fazla yok sadece köstebek sorunu var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama,

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır etrafı açıklık ağustos 20 ile mayısın 10 kadar şiddetli soğuklar ve kıra oluyor

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :meyve ağaçlarım

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet
ayrıca bahçemde ufak bir damım arılığım ve kümesim artı köpek kulubelerim var

Eklenen Resimler

Düzenleyen macuroğlu : 16-12-2017 saat 15:48 Neden: Eksik yazdığım için
macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025