agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2937Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-03-2011, 21:37   #1
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Cool Çilek ve sebze bahçesi

samet yılmaz / Bahçe,
Bizimde bir sayfamız olsun istedik ve açtık Doğayı aşırı derece de sevenlerden biriyimir, , çiftçiyim, üreticiyim, her daim öğrenciyim

Bahçenin bulunduğu şehir : kütahya\merkez

Bahçenin büyüklüğü : 15 +3 dekar

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güneş her daim bizimle , son dönemlerde yağışlar malesef azaldı.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık, hobi bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : ekin ve pancar tarlasıydı oldukça taşlı ve bakımsız bir tarlatdı

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 yıl oldu ama doğduğumdan beri toprak ve hayvanla uğraşıyorum doğanın içinde büyüdüm

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Evet kendimiz bir tasarım yaptık
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımını kendimiz yapıyoruz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Sebzelik,fidanlık

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :sera kurmak

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Elma, armut, kayısı, kiraz, trabzon hurması, muşmula, çeviz, erik, şeftali iyde dut ıhlamur badem fındık vişne kızılcık ayva söğüt çam kavak çına ve çeşitli güler hanımeli üzüm bağları böğürtlen ahududu

Yazın çiçek fideleri; Karanfil fesliğen zambak karagöz lale sümbül erguan herciyamenekşeleri kabe süpürgesi ezan çiçeği nergiz
Sebze fideleri; domates biber patlıcan kabak salatalk acur fasulye ptates soğan sarımsak çeşitleri akla gelebilecek her çeşit sebze

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kudretnarı pepino altnçilek enginar dev bal kabağı
Çilek
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : çilek

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet, tohumdan ve çelikle üretim yapıyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :ilk aldığımd el ile açılmış 500 seneli su kuyusu var birtanede açtırdığım sontaj kuyusu su motoru ve tulumba ile damla sulama yapıyorum

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama

Toprak özellikleri : Alüvyal toprak ama bahçemde 5 kamyon orman toprağı var

Kompost yapıyor musunuz? : hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu = hayır

Zirai mücadele yapıyor musunuz? çok nadir yapıyoruz sadece patates böcekleri için

Bahçeniz organik mi? : evet hiçbir şekilde kimyasal gübre kulanmıyorum sadece keşi gübresi

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : doğal keçi gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fazla yok sadece köstebek sorunu var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama,

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır etrafı açıklık ağustos 20 ile mayısın 10 kadar şiddetli soğuklar ve kıra oluyor

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :meyve ağaçlarım

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet
ayrıca bahçemde ufak bir damım arılığım ve kümesim artı köpek kulubelerim var

Eklenen Resimler

Düzenleyen macuroğlu : 16-12-2017 saat 15:48 Neden: Eksik yazdığım için
macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025