agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3600Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2011, 12:58   #1
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Handan Hanım, huzurla, keyifle, güle güle oturun.

Bitki seçiminde aceleci davranıp bahçenin her yanını doldurmayın derim. Çünkü bu sitede gezdikçe gördüğünüz her güzele sahip olmak isteyecek ve yer bulmakta zorlanacaksınız. Uyarmadı demeyin...

Bahçeniz epey büyük. Tohumdan yetiştirmek ve kışın bazı bitkileri korumak amacıyla kapalı bir sera ortamı da hazırlayabildiniz mi?
Teşekkür ederim limon, bilmediğim ne cok çiçek çeşidi varmışda haberimiz yokmuş,dediğiniz gibi hepsine sahip olmak istiyorum.şimdiden onların sulanmasını düşünmeye başladım.bahçemizde yaz kış oturabileceğimiz bi çardak yaptık,etrafınıda katlanır camla kaplattık.orası sera görevi görüyor bizim için.gecen hafta ektiğim çiçekler ve soğanlar orada.cam olduğu için içerisi hemen ısınıyor.

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 17:31   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Sulama

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
şimdiden onların sulanmasını düşünmeye başladım.
Sayın hanndan,

Güzel ev ve bahçenizin keyfini güle güle, mutlulukla, uzun yıllarca sürün. Seneye bahçenizin görüntüsünün bütünüyle değişeceğinden siz ve biz eminiz.

Bitkilere yağmur suyundan daha yararlı hiçbir su yoktur.

Bu yazdıklarımın size yararı olur mu bilmem.

Herşey gönlünüzce olsun.

Düzenleyen OSMAN45 : 04-05-2011 saat 13:32 Neden: gereksiz
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 12:16   #3
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
bahçemizde yaz kış oturabileceğimiz bi çardak yaptık,etrafınıda katlanır camla kaplattık.orası sera görevi görüyor bizim için.gecen hafta ektiğim çiçekler ve soğanlar orada.cam olduğu için içerisi hemen ısınıyor.
Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş.

Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz. Çünkü ne olur, ne olmaz. Bahçe ağaçlanıp, yeşillenince bol bol suya ihtiyaç duyulacak. Hele meyve ağaçları çok su istermiş. Sıralamada düşündüğümüz sulama havuzunu önerisi ile çok daha büyük yapmak aklımıza yattı.

Şebeke suyu ile sulamak ise bütçe açısından çok sıkıntı yaratıyor. Bitkiler büyüdükçe daha fazla su istiyor. Bunu da kayınvalidem ve köydeki bahçeli evlerde oturanların tecrübelerinden ve yakınmalarından biliyorum. Su parası yüzünden çeşitleri sınırlandırıyorlar. Bahçenin çoğu alanını boş bırakmak ve çoğu çiçeği de saksıda yetiştirmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca şebeke sularına klor katıldığını da unutmayın. Başkalarının tecrübelerinden faydalanmak, ileride üzülmemek için en akıllıcası. Umarım her şey gönlünüze göre olur. Kolay gelsin...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 17:14   #4
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

[QUOTE=Uzaylı;789744]Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş.

Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz.
Sevgili uzaylı;çardağımızın içinde barbekü var onu soba gibide kullanıyoruz.hatta bugünde odunları yaktık içerisi ısındı,soğanlı begonya,yer açelyası,çörek otu çiçeği,biberler,v.s hepsi çimlenmiş.yarın resimlerini çekip ekleyeyim
Osman beyde güzel açıklamalarda bulunmuş.keşke daha bilinçli olabilseydik gözden kaçırdığımız cok şey var çoooooooooook

Eski 22-04-2011, 15:48   #5
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

clematisim çiçeğini açtı......

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 15:49   #6
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

kümesimiz

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 15:53   #7
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

bahardalı,baktıkça içim açılıyor........

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 15:55   #8
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

ektiğim çiçek tohumları çimlendi 1 haftada

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025