View Single Post
Eski 21-04-2011, 12:16   #142
Uzaylı
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
bahçemizde yaz kış oturabileceğimiz bi çardak yaptık,etrafınıda katlanır camla kaplattık.orası sera görevi görüyor bizim için.gecen hafta ektiğim çiçekler ve soğanlar orada.cam olduğu için içerisi hemen ısınıyor.
Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş.

Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz. Çünkü ne olur, ne olmaz. Bahçe ağaçlanıp, yeşillenince bol bol suya ihtiyaç duyulacak. Hele meyve ağaçları çok su istermiş. Sıralamada düşündüğümüz sulama havuzunu önerisi ile çok daha büyük yapmak aklımıza yattı.

Şebeke suyu ile sulamak ise bütçe açısından çok sıkıntı yaratıyor. Bitkiler büyüdükçe daha fazla su istiyor. Bunu da kayınvalidem ve köydeki bahçeli evlerde oturanların tecrübelerinden ve yakınmalarından biliyorum. Su parası yüzünden çeşitleri sınırlandırıyorlar. Bahçenin çoğu alanını boş bırakmak ve çoğu çiçeği de saksıda yetiştirmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca şebeke sularına klor katıldığını da unutmayın. Başkalarının tecrübelerinden faydalanmak, ileride üzülmemek için en akıllıcası. Umarım her şey gönlünüze göre olur. Kolay gelsin...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön