![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın Burak Alkan,2 aydır o süsler bende hiç galatasarayı çağrışım yapmamıştı ,yazdıklarınızı okudukdan sonra resime tekrar baktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun iyi günlerde güle güle oturun.Bahçenizin gelişimini merakla ve zevkle takip edeceğim.Bitkiler, biblolar, çiçekler yaptığınız seçimler çok zevkli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cebeci, zamanla bakalım nasıl yol alacağız,beğenmenize sevindim,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili Hanndan hanım gerçekten çok zevklisiniz . Sizde Cemo gibi degişik saksıları sıralamışsınız beni çatlatmakmı istiyorsunuz. Çiçekler dizi dizi yerlerine oturmayı bekliyorlar kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Fatma Hanım, sizede alayım saksılardan yeterki isteyin.bugün tohumlar ektim desti saksılarıma inşallah güzel bi sonuç çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Teşekkür ederim Hanndan hanım götürebilsem burdan neler alıp götüreceğim ama arabaya kendimiz ve çiçeklerimiz zor sığıyor. Sizin bahçenizde saksıları seyrederim sizde benim yerime karşısında keyif çayı içersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Peki o zaman ben sizin yerinizede çay içerim ama yanında kuru tut ve ceviz ile birlikte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bahçenin göze hoş gelmesi, bitkilerin görünür olması, rahat ve sağlıklı büyümeleri için boşluğa ihtiyaç var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sayın sabah,doğruya bide bunlar büyüyecekler.havalar soğuk olmasa gidip bi bu kadar daha alacaktık.iyi oldu uyardığınız,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Yalnız boncuklara ben de bayıldım. Haftasonu alıp yapmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Evet evet yapalım hemen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
bahcenız cok guzel umarım hayatınız en guzel gunlerı burada gecer...o kadar ugrasların sonucunu umarım alırsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah sayın mutama dediğiniz gibi olur,iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Handan Hanım, huzurla, keyifle, güle güle oturun. Bitki seçiminde aceleci davranıp bahçenin her yanını doldurmayın derim. Çünkü bu sitede gezdikçe gördüğünüz her güzele sahip olmak isteyecek ve yer bulmakta zorlanacaksınız. Uyarmadı demeyin... ![]() Bahçeniz epey büyük. Tohumdan yetiştirmek ve kışın bazı bitkileri korumak amacıyla kapalı bir sera ortamı da hazırlayabildiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sayın farezya,inşallah güzel günler bizleri bekler.gecen hafta ektiğim tohumlar bugün çimlenmiş çok mutlu oldum.çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sulama
Sayın hanndan, Güzel ev ve bahçenizin keyfini güle güle, mutlulukla, uzun yıllarca sürün. Seneye bahçenizin görüntüsünün bütünüyle değişeceğinden siz ve biz eminiz. Bitkilere yağmur suyundan daha yararlı hiçbir su yoktur. Bu yazdıklarımın size yararı olur mu bilmem. Herşey gönlünüzce olsun. Düzenleyen OSMAN45 : 04-05-2011 saat 13:32 Neden: gereksiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Osman bey,artık girdik bi yola bakalım nasıl sonuçlar alıcaz.güzel bi sistem kurmuşsunuz ne güzel.inşaat aşamasındayken bizde düşündük yağmur suyunu depolamayı.170metrekare çatımız var,düşen yağmur kapasiteside belli gerekli olurmu olmazmı kararsız kaldık.kuyu için müracat ettik ruhsatda verilmedi.bizde kaldık şebeke suyuna.tabi tecrübeler ışık olmalı bizlere.gözden kaçan o kadar cok şey varki.ikinci bi ev bahçe yaptırsak daha tecrübeli olurduk.hoşcakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Olsun sevgili Handan, acemilikleri yaşamak da güzel. Biz de kuyu açmıştık ama ne yazık ki tahlillerde suyun içindeki maddelerin bitkliler için zararlı olduğunu öğrenince kuyuyu iptal ettik. Şehir şebekesini kullanıyoruz. Biraz masraflı oluyor ama napalım çare yok. Bahçeniz gayet muntazam ve düzenli organize edilmiş. Bitkileriniz de yerlerine tamamen yerleşip büyümeye başlayınca, çok güzel bir eviniz olacak. Güzel günler geçirmeniz dileğimdir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Füsun hanım artık deneme yanılma yöntemiyle bakalım nasıl sonuç alıcaz.ilk yazımız olacak bizim kışı zor olmadı buraların inşallah yazında güzel olur.aldığımız bitkilerde saksılarında kaldı havalar cok soğuk dikemedik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
![]() Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz. Çünkü ne olur, ne olmaz. Bahçe ağaçlanıp, yeşillenince bol bol suya ihtiyaç duyulacak. Hele meyve ağaçları çok su istermiş. Sıralamada düşündüğümüz sulama havuzunu önerisi ile çok daha büyük yapmak aklımıza yattı. Şebeke suyu ile sulamak ise bütçe açısından çok sıkıntı yaratıyor. Bitkiler büyüdükçe daha fazla su istiyor. Bunu da kayınvalidem ve köydeki bahçeli evlerde oturanların tecrübelerinden ve yakınmalarından biliyorum. Su parası yüzünden çeşitleri sınırlandırıyorlar. Bahçenin çoğu alanını boş bırakmak ve çoğu çiçeği de saksıda yetiştirmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca şebeke sularına klor katıldığını da unutmayın. Başkalarının tecrübelerinden faydalanmak, ileride üzülmemek için en akıllıcası. Umarım her şey gönlünüze göre olur. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Uzaylı;789744]Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş. ![]() Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz. Sevgili uzaylı;çardağımızın içinde barbekü var onu soba gibide kullanıyoruz.hatta bugünde odunları yaktık içerisi ısındı,soğanlı begonya,yer açelyası,çörek otu çiçeği,biberler,v.s hepsi çimlenmiş.yarın resimlerini çekip ekleyeyim ![]() Osman beyde güzel açıklamalarda bulunmuş.keşke daha bilinçli olabilseydik gözden kaçırdığımız cok şey var çoooooooooook |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
clematisim çiçeğini açtı...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
kümesimiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
bahardalı,baktıkça içim açılıyor........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
ektiğim çiçek tohumları çimlendi 1 haftada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
kapalı çardağımızda çimlenen ve çimlenmeyi bekleyen çiçek ve soğanlı çiçeklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
kaktüslerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine saglık sevgili hanndan clematis çok güzel kaktüslerde harika görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|