![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Amin inşallah rabbim herkese nasibetsin. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler.......benım bahçede henuz renkler mevcut değil ama umarım hayal kırıklığı yaşamamışsınızdır.sevgiler......... Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tekrar teşekkürler. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
toprağımız iyi çıktı şükür.babam gezerken gözü yerdedir.nerde taş bulsa alır.nakış gibi işliyo sağolsun ![]() Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim limon sever,cok işimiz var çokkkkkkk.saygılar Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
O zaman clematis bölümünden bulayım ankaradaki arkadaşımızı.ilginize teşekkürler saygılar..... Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Hanndan hanim "calilar" bölümünü incelemenizi öneririm. Calilar hem bahcelerde agaclar kadar yer kaplamiyor, hem soguga dayanikli, hem istediginiz gibi bicip sekil verebiliyorsunuz. Her mevsim cicek acani var. Sizin bahceye renk katacagini düsünüyorum. Ayrica uzun yillar dayandiklarindan sizi mevsimlik cicekler kadar yormazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim çiçeksever hemen inceliyorum ayrıca avusturyadan katılıyorsunuz aramıza.gecen sene ablam isviçreden gelirken avusturya kabağı tohumu getirmiş balkabağıymış.sizin bilginiz varmı ekmeye değermi. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Hayal kırıklığı yaşamak mı? Hiç yaşamadım. Ne güzel bahçe düzenlenmiş, toprak güzel, ektiğiniz diktiğiniz bitkiler geliştikçe renkler kendiliğinden oluşacaktır. Elimdeki tohumların büyük bölümünü ektim, kalanlarından kardeş payı yapabiliriz isterseniz. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim memnuniyetle kabul ederim.havaların ısınmasını dörtgözle bekliyorum daha bugun kar yağdı,inşallah yeşerecek bahçem, Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Bahçeniz de, eviniz de çok güzel güle güle oturun. Benim evim de Gölbaşında ve burası Ankaradan da soğuk olur. O nedenle bitki seçmek çok zordur bilirim ![]() Ayrıca Ankara'da yetişebilecek çok yıllık çiçekli çalılar keşfettim bu sene. Önümüzdeki zamanlarda, aynı iklimde olmanın avantajıyla birbirimize bol bol yardımcı olabiliriz deneyimlerimizle ![]() Rengarenk bir bahar diliyorum..Sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Benim de bahçem Ankara'da ve son üç senede Bauhaus'tan aldığım 6 değişik çeşit clematisin tamamı hayatta. Rahat olun iklim konusunda. ![]() Clematis'in her mevsim çiçeklenen değişik türleri var. Örneğin yaz başı ve yaz sonu çiçeklenen türleri karışık kullanmak faydalı olabilir. Yalnız şimdiden aklınızın bir köşesinde bulunsun. Kış çıkınca clematis tamamen kupkuru ölü gibi duruyor. Pek çoğumuz bu döneminde dallarını kuru sanıp budama hatasında bulunduk. Sakın dalları kırmayın, o kupkuru ölü gibi görünen dallar yeşerecektir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurguldk teşekkür ederim öncelikle.siz gölbaşı konusunda daha tecrübelisiniz anlaşılan.deneyimlerinizi dört gözle bekliyorum.clematisim büyüsünde o zaman seneye bahçeye dikeyim daha cok küçük.gerçi bütün kışı bauhause nın bahçesinde geçirdiğine göre umutlandım bahçeye dikme konusunda.sevgiler,hoşcakalın Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan,tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda bende takip edeyim sizi.ilginize teşekkürler. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Evet kabak cok ekiliyor burada ama oldukca fazla yer kapliyor aklinizda olsun. Kremali corbasini yaparlar burada kabak cekirdegi yagi ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Denemek amaçli 2-3 kök ekelim o zaman,kabakçekirdeği yağını çıkaramayız ama içi güzeldir umarım ,gurbete selamlar. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Kabak cekirdegi yagi icin tarla dolusu kabaginiz ve makinelerinizin olmasi lazim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Bahçeniz hayırlı olsun çok güzel oluyor. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Fatma hanım sevgiler. Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Sayın N.Cebeci ,çok teşekkür ederim Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayfanız hayırlı olsun şimdiden harika bir bahçe olacağı belli.Ankaranın iklimine uygunmudur bilemiyorum, fakat kapının iki tarafına melisa öneririm, birde giriş kapısına sardırılan sarı asma gül harika olurdu,mor salkım da bahçenin çitlerinin etrafını sarınca çok güzel olur sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Handan Hanım sayfanız hayırlı olsun. Eviniz de, bahçenizde muhteşem gözüküyor. Sayfanız olduğunu farkettiğimde, Handan Hanım'ın da bahçe sayfası varmış, daha önce nasıl farketmedim diye düşündüm. Dün açmışsınız. Çelikten köklendirmeye çalıştığım, mor salkım ve japon ayvası, tohumdan çimlendirdiğim Gojiberry'lerim var. Olur da başarabilirsem size de ayırırım. Ayrıca, işçiye ihtiyacınız olursa vaktim olduğunca destek vermeye de hazırım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
işçide ne demek,misafirimiz olun beklerim herzaman. sevgiyle kalın...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Satı Hanım çok teşekkür ederim inşallah güzel olur bende sabırsızım.saygılar,sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Evinizde güle güle oturun. Bundan sonra baharları ve yazı çok keyifli yaşayacağınız kesin. ![]() Bahçelerimiz aynı bölgedeymiş. Bölgenin iklimi sert olsa da koşullara uygun çeşitli bitkiler bulmak mümkün. Fırsat bulup komşu bahçelere göz atabildiyseniz gayet güzel bahçeler olduğunu görmüşsünüzdür. Her bahçe, sahibinin zevkine, hayallerine, koşullarına göre farklı ve ben çoğunu beğeniyorum. Gerçekten bahçe sahibi olmak isteyenler orada ve çok emek, zaman harcanıyor, değil mi? Ben bir çırpıda bahçeden aklıma gelenleri yazayım, siz bahçenizde düşündüğünüz düzenlemeye uygun olanları göz önüne alırsınız. Bahçemizde çiçekli çalılardan yaz/sonbaharda çiçek açan kelebek çalısı ve ilkbaharda çiçek açan kartopu favorilerimden. Kış çıkışı bol çiçekli haliyle bizi mutlu eden kartopu, yazın yapraklı bir çalı olarak kalıyor ama sonra sonbahardaki renk değişikliği ile de hoşumuza gidiyor. Mor çiçekli lavantaları da -arıları dikkate alarak- unutmamak gerek. Ayrıca ithal leylak -küçük ağaç görümünde değil de çalı görünümde- sorunsuz. Hanımeli ve mor salkım sağlıklı büyüyüp, çiçek açıyorlar. Gül çeşitlerinde genelde bir sorun olmuyor. Bu arada kuşburnu da hem çiçeği hem meyvesi için yetiştirebileceklerinizden. Sedir ve ardıç türleri kalıcı yeşillik için tercih ettiklerimizden. Kırmızı yapraklı berberis, kırmızı meyveli dağ muşmulası, duman ağacı ve sarmaşık olarak da sonbahar renkleri için amerikan sarmaşığı bahçeye renk verenlerden. Göze hoş gelen kırmızı yapraklı japon akçağacı da sorunsuz. Yerörtücü çeşit olarak farekulağı gri rengi, baharda çiçekleri ve dayanıklılığı ile memnun kaldıklarımızdan. Göbek yaparken farklı rengi nedeniyle bordür ya da doldurucu olarak düşünebilirsiniz. Ankara'da şehir içindeki eski bahçelerin olmazsa olmazlarından olan süsenler bizde de yerini aldı. Son olarak avize çiçeği-yucca- da sağlıklı yaşayıp çiçek açanlardan. İnşaat döneminden sonra işin en keyifli kısmındasınız. Tadını çıkarın. ![]() Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|