agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3600Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-04-2011, 18:33   #31
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi basakalk Mesajı Göster
Handan hanım allah huzur ıcınde oturmayı nasıp etsın , gunden gune cennet gıbı olacakdır , bahcenız hersey ıcın cok musaıt gorunuyor
Amin inşallah rabbim herkese nasibetsin.

Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:17
hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 18:34   #32
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili hanndan, öncelikle geçmiş olsun. Forumda yeni bir bahçe görünce, yeni güzellikler göreceğim için mutlu oluyorum. Yeni evinizde, sevdiklerinizle güle güle oturun. Her şey gönlünüzce olsun... Sevgiler...
Teşekkürler.......benım bahçede henuz renkler mevcut değil ama umarım hayal kırıklığı yaşamamışsınızdır.sevgiler.........

Eski 11-04-2011, 18:38   #33
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Yeni bir bahce heyecan kattı içime.

Sevgili handann, sağlıkla huzurla mutlulukla oturun. Ben de, clematis öneriyorum size ve mor salkım. Ayrıca bolca çalı türü.

Herşey gönlünüzce olsun, mutluluklar dilerim. Takipteyim bu bahceyi
Sağolun,bi tane clematisim var onuda kıyamadım olurmu acep bahçede.yer çamı gördüm çalı sınıfına girermi ki.
tekrar teşekkürler.

Eski 11-04-2011, 18:40   #34
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat Mesajı Göster
Handan hanım hayırlı uğurlu olsun, sevdiklerinizle sağlıklı huzur dolu yaşam dilerim.

Eviniz ve çevresini çok güzel düzenlemişsiniz ağaçlar kısmıda hallolmuş gibi, bence işin kolayı kalmış onuda en iyi şekilde yapacağınızdan eminim.

Bahçe toprağınızda güzel görünüyo, size kolaylıklar diliyorum.
İyi dilekleriniz için cok teşekkürler.
toprağımız iyi çıktı şükür.babam gezerken gözü yerdedir.nerde taş bulsa alır.nakış gibi işliyo sağolsun

Eski 11-04-2011, 18:48   #35
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Bahçe sayfanız, bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun. Çok işiniz var gibi. İnşallah çok güzel rengarenk bir bahçe görünümüne bürünür. Kolay gelsin.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 18:49   #36
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Ankara da bahcesine clematis diken arkadaşlarımız var. Bence bir bakın derim. Cok ta yakışır o güzel bahceye.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 18:53   #37
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bahçe sayfanız, bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun. Çok işiniz var gibi. İnşallah çok güzel rengarenk bir bahçe görünümüne bürünür. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim limon sever,cok işimiz var çokkkkkkk.saygılar

Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:18
Eski 11-04-2011, 18:54   #38
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Ankara da bahcesine clematis diken arkadaşlarımız var. Bence bir bakın derim. Cok ta yakışır o güzel bahceye.
O zaman clematis bölümünden bulayım ankaradaki arkadaşımızı.ilginize teşekkürler saygılar.....

Eski 11-04-2011, 19:27   #39
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Hanndan hanim "calilar" bölümünü incelemenizi öneririm. Calilar hem bahcelerde agaclar kadar yer kaplamiyor, hem soguga dayanikli, hem istediginiz gibi bicip sekil verebiliyorsunuz. Her mevsim cicek acani var. Sizin bahceye renk katacagini düsünüyorum. Ayrica uzun yillar dayandiklarindan sizi mevsimlik cicekler kadar yormazlar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 19:32   #40
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Teşekkür ederim çiçeksever hemen inceliyorum ayrıca avusturyadan katılıyorsunuz aramıza.gecen sene ablam isviçreden gelirken avusturya kabağı tohumu getirmiş balkabağıymış.sizin bilginiz varmı ekmeye değermi.

Eski 11-04-2011, 19:40   #41
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
teşekkürler.......benım bahçede henuz renkler mevcut değil ama umarım hayal kırıklığı yaşamamışsınızdır.sevgiler.........
Hayal kırıklığı yaşamak mı? Hiç yaşamadım. Ne güzel bahçe düzenlenmiş, toprak güzel, ektiğiniz diktiğiniz bitkiler geliştikçe renkler kendiliğinden oluşacaktır. Elimdeki tohumların büyük bölümünü ektim, kalanlarından kardeş payı yapabiliriz isterseniz. Sevgiyle kalın.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 19:48   #42
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Çok teşekkür ederim memnuniyetle kabul ederim.havaların ısınmasını dörtgözle bekliyorum daha bugun kar yağdı,inşallah yeşerecek bahçem,

Eski 11-04-2011, 20:06   #43
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Bahçeniz de, eviniz de çok güzel güle güle oturun.
Benim evim de Gölbaşında ve burası Ankaradan da soğuk olur. O nedenle bitki seçmek çok zordur bilirim Bu sene henüz dikemesemde Clematislerim var. Ankara'da oluyor hiç korkmayın.
Ayrıca Ankara'da yetişebilecek çok yıllık çiçekli çalılar keşfettim bu sene. Önümüzdeki zamanlarda, aynı iklimde olmanın avantajıyla birbirimize bol bol yardımcı olabiliriz deneyimlerimizle
Rengarenk bir bahar diliyorum..Sevgilerimle..

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 20:29   #44
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Benim de bahçem Ankara'da ve son üç senede Bauhaus'tan aldığım 6 değişik çeşit clematisin tamamı hayatta. Rahat olun iklim konusunda.

Clematis'in her mevsim çiçeklenen değişik türleri var. Örneğin yaz başı ve yaz sonu çiçeklenen türleri karışık kullanmak faydalı olabilir.

Yalnız şimdiden aklınızın bir köşesinde bulunsun. Kış çıkınca clematis tamamen kupkuru ölü gibi duruyor. Pek çoğumuz bu döneminde dallarını kuru sanıp budama hatasında bulunduk. Sakın dalları kırmayın, o kupkuru ölü gibi görünen dallar yeşerecektir.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 20:29   #45
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Sevgili nurguldk teşekkür ederim öncelikle.siz gölbaşı konusunda daha tecrübelisiniz anlaşılan.deneyimlerinizi dört gözle bekliyorum.clematisim büyüsünde o zaman seneye bahçeye dikeyim daha cok küçük.gerçi bütün kışı bauhause nın bahçesinde geçirdiğine göre umutlandım bahçeye dikme konusunda.sevgiler,hoşcakalın

Eski 11-04-2011, 20:31   #46
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Sevgili gilan,tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda bende takip edeyim sizi.ilginize teşekkürler.

Düzenleyen hanndan : 12-04-2011 saat 20:19
Eski 11-04-2011, 20:49   #47
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
teşekkür ederim çiçeksever hemen inceliyorum ayrıca avusturyadan katılıyorsunuz aramıza.gecen sene ablam isviçreden gelirken avusturya kabağı tohumu getirmiş balkabağıymış.sizin bilginiz varmı ekmeye değermi.
Evet kabak cok ekiliyor burada ama oldukca fazla yer kapliyor aklinizda olsun. Kremali corbasini yaparlar burada kabak cekirdegi yagi ile.

Eski 11-04-2011, 20:52   #48
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Denemek amaçli 2-3 kök ekelim o zaman,kabakçekirdeği yağını çıkaramayız ama içi güzeldir umarım ,gurbete selamlar.

Eski 11-04-2011, 21:32   #49
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Kabak cekirdegi yagi icin tarla dolusu kabaginiz ve makinelerinizin olmasi lazim. Burada hazir satiliyor. Ancak Türkiye`de de üretildigini okumustum.

Eski 11-04-2011, 22:13   #50
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Bahçeniz hayırlı olsun çok güzel oluyor. Emeğinize sağlık.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 22:36   #51
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Teşekkür ederim Fatma hanım sevgiler.

Eski 11-04-2011, 22:53   #52
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2008
Galeri: 2
Evinizde, Bahçenizde çok güzel olmuş, umarım bu güzel yerde güzel günler geçirirsiniz.

N.Cebeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 22:57   #53
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Sayın N.Cebeci ,çok teşekkür ederim

Eski 11-04-2011, 23:26   #54
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Sayfanız hayırlı olsun şimdiden harika bir bahçe olacağı belli.Ankaranın iklimine uygunmudur bilemiyorum, fakat kapının iki tarafına melisa öneririm, birde giriş kapısına sardırılan sarı asma gül harika olurdu,mor salkım da bahçenin çitlerinin etrafını sarınca çok güzel olur sanırım.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 23:51   #55
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Handan Hanım sayfanız hayırlı olsun. Eviniz de, bahçenizde muhteşem gözüküyor. Sayfanız olduğunu farkettiğimde, Handan Hanım'ın da bahçe sayfası varmış, daha önce nasıl farketmedim diye düşündüm. Dün açmışsınız.

Çelikten köklendirmeye çalıştığım, mor salkım ve japon ayvası, tohumdan çimlendirdiğim Gojiberry'lerim var. Olur da başarabilirsem size de ayırırım.

Ayrıca, işçiye ihtiyacınız olursa vaktim olduğunca destek vermeye de hazırım.

Sevgiler...

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 00:05   #56
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Sevgili hanndan, eviniz ve bahçeniz çok güzel, çalılar ağaçlar ve çiçeklerle dahada güzel olacak, sağlıkla oturun sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 06:04   #57
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Sayfanız hayırlı olsun şimdiden harika bir bahçe olacağı belli.Ankaranın iklimine uygunmudur bilemiyorum, fakat kapının iki tarafına melisa öneririm, birde giriş kapısına sardırılan sarı asma gül harika olurdu,mor salkım da bahçenin çitlerinin etrafını sarınca çok güzel olur sanırım.
çok teşekkür ederim Hatice Hanım.inşallah güzel bi bahçe olur formdaki arkadaşların bahçesine bakınca,,,,,daha cokkkk iş var.paylaşımdan gelen melisa çeliklerim var ama ankaraya pek uygun değil gibi. ama sarmaşık gül v mor salkım güzel fikir.teşekkürler.

Eski 12-04-2011, 06:07   #58
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neşride Mesajı Göster
Handan Hanım sayfanız hayırlı olsun. Eviniz de, bahçenizde muhteşem gözüküyor. Sayfanız olduğunu farkettiğimde, Handan Hanım'ın da bahçe sayfası varmış, daha önce nasıl farketmedim diye düşündüm. Dün açmışsınız.

Çelikten köklendirmeye çalıştığım, mor salkım ve japon ayvası, tohumdan çimlendirdiğim Gojiberry'lerim var. Olur da başarabilirsem size de ayırırım.

Ayrıca, işçiye ihtiyacınız olursa vaktim olduğunca destek vermeye de hazırım.

Sevgiler...
çok teşekkür ederim neşride hanım.evet dün açtım daha sayfayı ağaç çiçek almaya gidicez onun için fikir almak istedim.hemen hemen her mesajda mor salkımın adı geçiyor ona bende heveslendim.bulamazsam sizden destek alırım.
işçide ne demek,misafirimiz olun beklerim herzaman.
sevgiyle kalın......

Eski 12-04-2011, 06:09   #59
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sevgili hanndan, eviniz ve bahçeniz çok güzel, çalılar ağaçlar ve çiçeklerle dahada güzel olacak, sağlıkla oturun sevgiler.
Satı Hanım çok teşekkür ederim inşallah güzel olur bende sabırsızım.saygılar,sevgiler

Eski 12-04-2011, 10:01   #60
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Merhabalar,

Evinizde güle güle oturun. Bundan sonra baharları ve yazı çok keyifli yaşayacağınız kesin.

Bahçelerimiz aynı bölgedeymiş. Bölgenin iklimi sert olsa da koşullara uygun çeşitli bitkiler bulmak mümkün.

Fırsat bulup komşu bahçelere göz atabildiyseniz gayet güzel bahçeler olduğunu görmüşsünüzdür. Her bahçe, sahibinin zevkine, hayallerine, koşullarına göre farklı ve ben çoğunu beğeniyorum. Gerçekten bahçe sahibi olmak isteyenler orada ve çok emek, zaman harcanıyor, değil mi?

Ben bir çırpıda bahçeden aklıma gelenleri yazayım, siz bahçenizde düşündüğünüz düzenlemeye uygun olanları göz önüne alırsınız.

Bahçemizde çiçekli çalılardan yaz/sonbaharda çiçek açan kelebek çalısı ve ilkbaharda çiçek açan kartopu favorilerimden. Kış çıkışı bol çiçekli haliyle bizi mutlu eden kartopu, yazın yapraklı bir çalı olarak kalıyor ama sonra sonbahardaki renk değişikliği ile de hoşumuza gidiyor. Mor çiçekli lavantaları da -arıları dikkate alarak- unutmamak gerek.

Ayrıca ithal leylak -küçük ağaç görümünde değil de çalı görünümde- sorunsuz. Hanımeli ve mor salkım sağlıklı büyüyüp, çiçek açıyorlar.

Gül çeşitlerinde genelde bir sorun olmuyor. Bu arada kuşburnu da hem çiçeği hem meyvesi için yetiştirebileceklerinizden.

Sedir ve ardıç türleri kalıcı yeşillik için tercih ettiklerimizden. Kırmızı yapraklı berberis, kırmızı meyveli dağ muşmulası, duman ağacı ve sarmaşık olarak da sonbahar renkleri için amerikan sarmaşığı bahçeye renk verenlerden.

Göze hoş gelen kırmızı yapraklı japon akçağacı da sorunsuz.

Yerörtücü çeşit olarak farekulağı gri rengi, baharda çiçekleri ve dayanıklılığı ile memnun kaldıklarımızdan. Göbek yaparken farklı rengi nedeniyle bordür ya da doldurucu olarak düşünebilirsiniz.

Ankara'da şehir içindeki eski bahçelerin olmazsa olmazlarından olan süsenler bizde de yerini aldı. Son olarak avize çiçeği-yucca- da sağlıklı yaşayıp çiçek açanlardan.

İnşaat döneminden sonra işin en keyifli kısmındasınız. Tadını çıkarın.
Kolay gelsin.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025