Merhabalar,
Evinizde güle güle oturun. Bundan sonra baharları ve yazı çok keyifli yaşayacağınız kesin.
Bahçelerimiz aynı bölgedeymiş. Bölgenin iklimi sert olsa da koşullara uygun çeşitli bitkiler bulmak mümkün.
Fırsat bulup komşu bahçelere göz atabildiyseniz gayet güzel bahçeler olduğunu görmüşsünüzdür. Her bahçe, sahibinin zevkine, hayallerine, koşullarına göre farklı ve ben çoğunu beğeniyorum. Gerçekten bahçe sahibi olmak isteyenler orada ve çok emek, zaman harcanıyor, değil mi?
Ben bir çırpıda bahçeden aklıma gelenleri yazayım, siz bahçenizde düşündüğünüz düzenlemeye uygun olanları göz önüne alırsınız.
Bahçemizde çiçekli çalılardan yaz/sonbaharda çiçek açan kelebek çalısı ve ilkbaharda çiçek açan kartopu favorilerimden. Kış çıkışı bol çiçekli haliyle bizi mutlu eden kartopu, yazın yapraklı bir çalı olarak kalıyor ama sonra sonbahardaki renk değişikliği ile de hoşumuza gidiyor. Mor çiçekli lavantaları da -arıları dikkate alarak- unutmamak gerek.
Ayrıca ithal leylak -küçük ağaç görümünde değil de çalı görünümde- sorunsuz. Hanımeli ve mor salkım sağlıklı büyüyüp, çiçek açıyorlar.
Gül çeşitlerinde genelde bir sorun olmuyor. Bu arada kuşburnu da hem çiçeği hem meyvesi için yetiştirebileceklerinizden.
Sedir ve ardıç türleri kalıcı yeşillik için tercih ettiklerimizden. Kırmızı yapraklı berberis, kırmızı meyveli dağ muşmulası, duman ağacı ve sarmaşık olarak da sonbahar renkleri için amerikan sarmaşığı bahçeye renk verenlerden.
Göze hoş gelen kırmızı yapraklı japon akçağacı da sorunsuz.
Yerörtücü çeşit olarak farekulağı gri rengi, baharda çiçekleri ve dayanıklılığı ile memnun kaldıklarımızdan. Göbek yaparken farklı rengi nedeniyle bordür ya da doldurucu olarak düşünebilirsiniz.
Ankara'da şehir içindeki eski bahçelerin olmazsa olmazlarından olan süsenler bizde de yerini aldı. Son olarak avize çiçeği-yucca- da sağlıklı yaşayıp çiçek açanlardan.
İnşaat döneminden sonra işin en keyifli kısmındasınız. Tadını çıkarın.

Kolay gelsin.