![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin paylaşımınız, doğanın cömertliği, birazda bizim çabamız; sonuç mükemmel oldu. Gübrelerini ilk toprakla beraber hazırladığımdan, sonuç mükemmel oldu. Benim kadar mutlu inan olamazsınız. Size tekrar teşekkür ederim. Bahçede gezerken bazı arkadaşlarla özdeşleşmiş bitkileri görünce yad ediyorum. Çiçeğin adından önce yollayanın adı geçiyor aklımdan. Adil'dekiler biraz daha geç açarlar. Ben en iyi açık olan alana diktim. Onda bu kadar açık alan yoktu. Geç açmaları iyi olur, bendeki güzellikleri seyredelim. Sonra Adil 'den yararlanırız. ![]() bazen iniyorum yanına çay içerken etrafa bakıyorum. Çevrede yer kalmamış benim gibi. Not: Dikkat ederseniz ben her çiçeğe ince bir demir çubukla takviye ettim ve bağladım. Yoksa ayakta durmaları mümkün değil. Gerçi görünmesin diyede özen gösterdim ama bazılarında fark ediliyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
10 gün evvel çekilen yazlık bahçe görüntüleri.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıdaki obelyalar,, topraktakilerden daha keyifliler...
![]() Bu kaktüs çok yavruluyor...Her sene sökmeme rağmen büyümesini engelleyemediklerimden bir tanesi...Etrafında belki 15 kadar küçükler var...Ne kadar da doğurgan bir bitkiymiş.... ))![]() Şu bodur uçuk pembe gülün biçimini beğeniyorum..Kokusuz olmasına rağmenn.... ![]() ![]() ![]() Kaynananın dilinde tomurcuklar bittiii...... )))![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı ve kırmızı güller....
![]() ![]() Karanfil aynı saksıda 5. senesini doldurdu...ne kadar vefakar ve cefakarmış...Artık daha büyük ve derin bir yere alınmayı hak etti... )![]() Şu hatmileri de söküp atmaya kıyamadım...Ama bu sene son diyorum her yere tohum atıp yayıldılar... ![]() Çiçeklendiler... )![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentçilere .........:)
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
Benim sedum türleri hariç sukkulentim hiç yok ve bakamam diye uzak duruyorum.İnenın bayıldım.Tebrikler.. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeklenmeyi çok beğendim....:)
![]() Bu sezon kayanın içine dikilenlerin mutluluğuna diyecek yok.... )![]() Bu pembeliyi de çok sevdim... )![]() ![]() Küçük bir poşet dikilenler, saksıyı sardı.... ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentlerden,bir aranjman ..Acaba olaçaklar mı??
![]() ![]() Yukkalar hepsi de sırayla açıyorlar... ![]() Ön bahçeden göörüntüler... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerin 10 gün evvelki halleri....
![]() Çiçek sayısı çok fazla...Kaptan zst nin sözüne geliyorum galiba...Keşke biraz seyrek dikseymişim....Büyük domates göremeyeceğim gibi.... ![]() ![]() Bunlar da direkt kuma diktim...Üç sene evvel deneme yapmıştım...Duşun suyundan istifade ettikleri için elma büyüklüğünde domatesler olmuştu... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen seneden tohum atmış ipek çiçekleri çıkmaya başladılar.
![]() ![]() Tek katlı hatmiler benim bahçemi çok sevmişler...Her yerdeler.. )![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Güller açmaya devam ediyorlar..Çok sıcaklara kadar ...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler...
![]() ![]() ![]() Şu salyangozların yaptığı dantelalara bakar mısınız....Ben bunlardan nasıl kurtulacağım....Her şey delik deşik sayelerinde ... ( Bu yıl yine cinya fidelerimin de dibine darı ektiler ...Kimyasal toz attığım halde...Bağışıklık mı kazanmışlar nedir buu???..![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mayıs da diktiğim susak kabağı tohumlarının fideleri çıktılar...
![]() Burada da yine iki incir ağacı ,ocağıma dikilecek.. )) Eşim sağolsun ama, inadına inadına diyor.... ))) Böyle sürprizler yapmaya devam ederse ;bende gidip iki üç dönümlük bir arazi alacağım kendisine hediye olarak.. kii bol bol meyve ağaçlarını diksinler kendileri...Meyve yiyemediği için , hırsını benim bahçelere sürekli meyve ağacı dikmekle çıkartıyor herhalde.... ))))![]() İşte benim güzellerim...Bakınca binlerce meyve yemiş gibi oluyor insan...Bu sözüme katılanlarınız varmı..... ))![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Güçellere devamm....:)
![]() ![]() Kirazlar oldular ama yine geçen seneki gibi çok az sayıda..Koca ağaçlardan bir kg dahi yoktu... ![]() Asmaların salkımları gelişmeye başladılar... ![]() Şu fotoğrafta sağ taraftaki cisme dikkat edermisiniz...Ay manzarasını çekerken bilmeden bir Ufo yakalamışım...Uğur beni uyarınca , resmi büyütüp baktık,gerçekten de ufoya benzer bir cisimdi.... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Gece çekimleri.....
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah abla herşey yine çok güzel o sukulentler harikalar ne güzel çiçekler açmışlar renklenmişler öyle. Yavrulayan kaktüs belli bir süre sonra çiçek açıp hayata veda ediyo çiçeklerden sonra o yüzden sürgün veriyor diye biliyorum. Devasa boyutlara ulaşa biliyor. Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili hberbul,sukulentlerin bakımı pek de zor değilmiş...Bu sene zorlu bir kışı gördüğünüz sukulentler ve sedumlar aynı yerde geçirdiler ...Ve ben donmuşlardır zannederek yazlığa geldiğimde ,onları sağlam görünce çok sevindim.. Sedumlar kaç senedir o kayaların arasında duruyorlar ve çok fazla ürüyorlar...Ziyaretinize ve beğenilerinize teşekkürler eder ,yine beklerim...Sevgi ve selamlarımla ... ) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili serkan istanbul,benim o dev kaktüsüm thminm l8 senelik felandır..Ama hiç çiçek açtığını görmedim...Bu kaktüsün alacalı olanından iki tane vardı ,onlarda aynı yaştaydılar...Birisi iki sene evvel çürüyüp yok oldu...Öbürü de bu sene baharda eldiğimde çürüdüğünü gördüm.. Bu kaktüsün çiçek açtığını bilmiyordum...merak ettim arayacağım google dan resimlerini .. Teşekkürler canım ziyaretine ve beğenilerine ...Sevgi ve selamlarımı göderiyorum.. ) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Ceylanlar tek tük açmaya devam ediyorlar...Yarı gölgeden hoşlandılar...:)
![]() Koyu bordo ve beyaz gül..Bu güllerimde çok eski güllerdir... ![]() Kaptan zst. ye selam olsun.... ))))![]() Gümüşyaka nın mehtabı..... ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Üç senelik Frenk üzümü bu sene meyve verdi...
![]() ![]() Kokulu bitki, çiçeklenmeye başladı... ![]() Dahliaların bazıları tomurcuktalar... ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe ve beyaz sardunyalarım kurumaya başladılar...
![]() Bahçe ve çiçeklerden görüntüler... ![]() ![]() ![]() Yarı gölgedeki sardunyalarım bu sene daha sıhhatliler...Tam güneşte kalanların keyfi kaçmaya başladı.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar.....
![]() ![]() ![]() Dev maviş çiçekleri kurumaya başladı.... ![]() Bu alaca kirazımız....Ağaç çok yüksek olduğu için tepelerdekiler kargalara ve kuşlara iyi ziyafet oldular..Ne yapalım afiyet olsun...: ))![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukkalar devamlı açıyorlar...
![]() Arap yasemini bu sene bir hayli gelişti....Ve çiçekleri harika kokuyorlar.. ![]() ![]() ![]() Şu bodur gülü seviyorum.. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Güllere devam.......
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Kayısı gülleri bu sene çok verimli ...
[attach] ![]() ![]() Dahlianın tomurcukları başladı... ![]() Yer örtücü bitkide suyu çok seviyor...Yeniden canlanmaya başladı... ![]() ![]() [/attach] |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yere dikilen obelyaların bazılarında kurumalar oluyor...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Komşunun bakımsız bahçesindeki erikleri....:)
![]() Pembe ponpon güller .. ![]() ![]() ![]() Geçen sene bu saksıdaki obelyaların dökülen tohumlarından çıkanlar..Ve yine tohumdan yetişen çiçek... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu çiçeğin güzelliğine bakar mısınz..Geçen senede buradaydı..:)
![]() Çiçeklerin de şanssızları oluyor diye düşünüyorum... (![]() ![]() Güller ile hatmiler birbirine karıştılar... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Avize çiçeği yerini severse ve yaşı varsa böyle uzuyor...bendekiler şu anda yeşil ağaç olarak 2m. yi geçiyorlar...Çiçeklendiğinde çiçek boyu da 1 ve 1.5 m. olunca görüntü olarak 3.5 m oluyor.... Bu yüzden köşelere dikmeye çalışınız ...Arka fon olarak kullanılmaya müsait bir bitki... Tek kusuru yaprak uçları çok kötü batıp battığı yeri sızlatır.... ) |
|
|
|
![]() |
|
|