![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Serilaaa maşallah çiçeklerin hepsi birbirinden güzel elinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Sayın Serilaa bahçenizi keyifle gezdim.Çiçeklerinizin hepsi de birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.O kadar saksıyı kışın nerede saklıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
İstanbuldaki evimde fide olarak hazırladığım Altın çilekleri balkonda büyük saksılara dikerek güneşe alıştırmaya başladım Aynı şekilde R.R.domateslerin fidelerinide büyük saksılara ekerek çiçeklenmelerini beklemekteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Serilaaa cam güzelleri harika sebze fideleri maşallah gelişmişler 104 deki son kare yeşil yapraklı çiçegin adı nedir ellerinize emeklerinize saglık sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.İyi temennileriniz için teşekkür ederim.Merak ettiğiniz çiçeğin adı Tesbih çiçeği-Canna-Ararot olarak geçmekte olup fotoğraflarda görülen tohum keseleri tesbih tanelerine benzediğinden bu isim verilmiştir. yetiştirilmesi için genel bilgiler: 1.2. Üretimi Tohum, çelik ve rizomların ayrılması ile üretilir. Tohumları tespih tanesi gibidir. Tohumlar sonbaharda toplanır. Tohumlar 1 – 2 mm törpülenerek kabuğu inceltilir. 4 – 5 gün sıcak suda bekletilir. Şubat ve mart ayında ekimi yapılır. Çimlenme gerçekleştikten sonra bitki 8 – 10 cm boya gelince şaşırtılır. Mayıs ayında da 3 – 4 yaprak olunca uygulanacak yere dikilir. Çelikle üretimde ise, rizomlar şubat ayında kasalara yüzlek ekilir. Meydana gelen sürgünleri 6 – 8 cm boylandığında kökü ile birlikte anadan ayrılarak fincan saksılara şaşırtılır. Burada iyice pişkinleşen ve kuvvetlenen tespih çiçekleri havalar ısınınca dikim yerlerine alınır. Rizomları ayırarak üretim de ise, rizomların her parçasında 2 -3 göz kalacak şekilde ilkbahar ya da sonbaharda parçalanarak yapılır Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...#ixzz1QejnI9nf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Sayın serilaaa Emeğinize sağlık çiçekleriniz çok güzel görünüyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Serilaaa,Avşa adasındaki bahçeniz ve evin bulunduğu sokak resimlerini çok beğenerek ,bahçenizi gezdim.Bahçeniz çok güzel çiçek türleri ve meyvalarla dolu. Bu arada köpek ve kediler de dikkatimi çekti. Hepsini bir arada barındırmak zor ama çok insancıl...Torunlarınız birer harika.Tanrı bağışlasın...Salon bitkileriniz ve kaktüsleriniz de çok güzeller. Bilmediğim kaktüsleri sayenizde öğrenmiş oldum....Meraklı bir bitkisever olarak 98 . mesajınızdaki 3. fotoğraftaki çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum. Kokulu olduğunu bildiğim arap fulu denilen bir çiçek vardır, acaba o mu?.Nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Emeklerinize sağlık. Güzel bir bahçe ve balkon da keyifli dakikalar geçirdim .Selamlar efendim......bbb...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
|
Sevgili Yener abiciğim Çiçeklerin ve torunlarınla mutlu ve mesut ömür dilerim,ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Elif hanım çok teşekkür ederim.Size ve ailenize sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|