![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yılki görüntülerimizi zaman bulup resimleyememiştim, birazda moral bozukluğu sebep galiba Dondan bölgesel olarak kısmen etkilendik bahçemin biraz çukur oluşu genç körpe meyva gözü dallarında etkili oldu, uyanamadılar uyananlarda geç uyandı, geç meyvaya yattı bu yıl hasadı da iki farklı tarihlerde yapacağız gibi gözüküyor. İlk döller şu irileğe geldiler. ![]() geç uyananlar henüz böyle ![]() ![]() Don zararı ![]() Dondan etkilenmiş bir dalda sürgün çalışması ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni açan çiçekler için şu anda erkek çiçek mevcut mu acaba ya da erkek çiçek oluşumu gösteren çeşitler var mı. Sanırım bunlar chandler, merak ettiğim ceviz yetiştiriciliği sayfasına attığım ceviz fotoğrafında ki oluşuma çok benziyor onun için sordum erkek çiçeğini. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda da yeni oluşan erkek çiçek oluşumu görebiliyorum ama onların dozlamaya faydası olacağını sanmıyorum daha yeşiller doz verecek durumda değiller. ![]() Hatta geçenlerde bu konuyla ilgili bir yerde bahsetmiştim çiçeklenme dozlanma döneminde bahçe sürümü yapmayınız erkek çiçekler kurumuş olsada rüzgarla hava sirkilasyonuyla dozlaşırlar diye, sanıyorum bende bu durumdan faydalanıyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|