Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Alıntı:
17 nisanda fidanlarda yeni sürgün vermeye başladığında birkaç fidanda erkek çiçek gördüm diğerlerinde (tozlayacılar dahil) yoktu.
|
Ya fidanlar küçüktür ya da çok dinç gelişmişlerdir.
Alıntı:
Bunu şuna yorumlayabilirmiyiz?. Toprak yapısı ağır ve çok otlu olan yerlerde, toprak daha geç ısındığı için ağacın uyanmasıda geç oluyor.
|
O da bir etkendir olabilir.
Alıntı:
Yan dalların gövdeye yakın kısımlardaki gözler, uç kısımlara göre daha geç uyanıyor ve sürgünleri ise daha yavaş uzuyor. Yorumun nedir.
|
|
Bu sanırım tüm ağaçlar için aynı önce uç sürgün sonra geridekiler ve yandallar, işte budamada da bu dengeyi tutturmak önemli bir nokta, öyle bir kısaltma yapacaksın ki, geriye dönük gözler tam hepsi uyansın meyva bağlasın, az kesim yaparsan dalın ucuna doğru bir kaç yan göz uyanır diğer taraf boş çıplak kalır bu çıplak kısmada ağaç bakmak için enerji harcar, fazla kesersen hem meyvadan olursun hem ağacı dinçe kaçırırsın, buradaki dengeyi sağlayabilmek önemli.