![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bayram tatilini fırsat bilip kapı dağına kestane toplamaya gittik, giderken o kadar güzel manzaralarla karşılaştık ki, fotoğraf makinamı yanıma almadığıma belkide ilk kez bu kadar kızdım, cep telefonumla bu kadar çekebildim. Kapı dağının güçlü sarp yapısına tırmanmak oldukça zor oldu yağan yağmurlar yolları eşerek yolları bozmuş taş kaya parçaları arasından arabamızla çıkmak için inat ettik ve çıktık, bir çeşme görünce durduk ve Bandırma ayaklarımızın altındaydı, Bandırma iskelesinden kalkan bandırma istanbul feribotu ![]() Düzler köyü ![]() Badırma bağfaş gübre fabrikası ![]() Kapı dağının ana karayla bağlantı noktası ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha yukarılara çıkarak arabamızı park haline alıp poşetlerimizi elimize alarak kestanelik bölgeye yürüyerek devam ediyoruz arazi oldukça dik ve yamaç, kestaneleri görünce dikliği yamaçlığı unutup oldukça aşağılara inmişiz önceki tarihlerde rahibe yetiştirilen rahibe manastırına gelmişiz (Şarjım bittiği için resimleyemedim) manastırın bulunduğu ve kurulduğu yeri ve bölgesel konumu oldukça etkileyici, görmeyenlerin görülmeye değer olduğunu söyleyebilirim. Ve kestaneler.. Dikenli kabuk dokusundan ayırmak oldukça zor oldu, dikenleri hale ellerimde batmaya devam ediyor. ![]() ![]() Bu arada da hiç görmediğim bir yılan(yavrusuyla) türüyle de karşılaştım, beyaz ve sırtında siyah bir çizgisi vardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün ise başka bir bölgeye giderek dağın eteklerinde doğanın içinde daha önce aynalı sazan yetiştirilen bugünse terk kendi haline bırakılan bir göleti gezdik. ![]() Hacıvelioba köyü, arkası gönen. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|