View Single Post
Eski 29-09-2013, 13:02   #1142
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
ykaya194 (Alıntıdan şu sonucu çıkarabilirmiyim.

Ceviz ağaçların altındaki otları yok etmek için seçimli herbisit kullansakta zararı olmaz.)

Cevap için yine geciktim.

Zararı olmazmı? Hayır kesinlikle zararı olur. Fayda -zarar konusunun felsefesini yapmak istemiyorum. Ben bir kimyacıyım. Gerçekleri söylemem gerekir.

Tüm pestisitlerin zararı var. Herbisidler ise pestisidler arasında doğal ürünlerden isole edilsin veya sentetik kimyasallardan olsunlar bence doğal ürün üreticileri arasında en son ve çaresiz kaldıklarında başvurmaları gereken zirai ilaçlardır. Hele kontrolsuz ve bilinçsiz kullanımlarda zararı inanılmayacak boyutlara çıkar. Bu herbisidleri üreten ciddi üreticilerin prospektüslerinde satın alındığı andan kullanım ve kullanılan ilaçların ambalaj ve kalıntılarının yokedilmesine kadar olacakların sorumluluğunun satın alanda olacağı konusunda detaylı bilgilendirmeler mevcuttur.

Ayrıca incelediğim 15-16 farklı kompozisyona ve etkin madde yapısına sahip kimyasal herbisidin çoğunluğunun aromatik yapıda kimyasallardan olduğunu gördüm. Aromatik yapıya sahip kimyasalların bozunma ve parçalanmaya karşı çok dayanıklı olduğunu ve bozunma parçalanma ürünlerinin de zehirli ve zararlı maddeler olduğunu her kimyacı bilir.

Bu konuda ve yazdığım her konuda polemiğe açık olmadığımı sadece bilgi paylaşımında bulunmayı tercih ettiğimin bilinmesini isterim.

Her şey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön