Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10
Nail abi ellerine sağlık posa makinan çok kullanışlı ve güzel olmuş.Kullandığın yani posa makinasına dönüştürdüğün makina bildiğimiz tahıl sarım makinası değil mi?
Bu sene işi kaçırdık ama seneye inşallah bize de birtane yaparsın.Kasa kasa posa taşıması çok zor oluyor ve heryerin batıyor.
Kurutma makinasını da inşallah seneye kadar yetiştirirsin.Aslında yeşil kabuğu, sıyırmadan sonra en büyük sorun kurutma.
|
Teşekkür ederim mitat10, posa makinası bildiğimiz tahıl sarım helezonunun aynısı gibi, yalnız bildiğimiz helezonların devirleri çok fazla ve suyuda çekebiliyor ben yaptığımda bu hızlara göre yapmıştım ve suyu da aldığını görünce devir sayısını düşürerek posa akış deliğine gelme zamanına kadar boru içinde süzülüp sadece posa (küspe) ramorka geliyor.
Dediğiniz gibi kasa kasa taşımak oldukça zor ve zaman alıyor üstünü başını berbat etmesi ise cabası.
Eeee boşunamı demişler işin kolayını aylaza sor
Şimdi bunu görenler yahu bu çuvallar makinaya kaldırması zor bunları makinanın içine dökecek bir şey yapsana diye takılıyorlar, (demek onlar benden de aylaz)

Kurutma olayında şimdilik vakumla kurutmaya kafayı taktım, duyumlarım çok harika gibi 24 saat içinde en fazla 48 saat içinde kuruyabiliyormuş, ve en sağlıklı bir biçimde kuruyabildiği söylemi var,(en güzel hoşuma giden tarafıda burası) bakalım deneyip göreceğiz. Üstelik yapım aşamasından sonra masrafı yok, diğer kurutmalarda enerji masrafları baya bir ek masraf.
Şayet söylenildiği gibi 24 saat ya da 48 saatte kuruyabilicekse Düşüncem 300 ya da 500 kg bir şey bana yetecek gibi, Yani iki metre karelik bir alan da kurutma işini çözebilirsem çok güzel olur.
İnşallah güzel sonuçlar alırız.