agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-09-2013, 18:17   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Yeni yapmış olduğum soyma makinasından daha önceki mesajlarım da yazıp kabuk taşıma aparatından bahsetmiştim.

Videosunu çektim.

http://http://www.youtube.com/watch?v=tkx6TiVCcYo

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 19:13   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yeni yapmış olduğum soyma makinasından daha önceki mesajlarım da yazıp kabuk taşıma aparatından bahsetmiştim.

Videosunu çektim.
Sayın Lilium,
Videoyu izledim, elinize sağlık.

Sizi son ziyaretimde yapmayı planladığınızı söylemiştiniz, ne çabuk hallettin.

Hee artık sıra ceviz kırma makinesine geldi.

Kolay gelsin.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 21:42   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster

Hee artık sıra ceviz kırma makinesine geldi.
Onuda düşünüyorum ama şimdilerde öncelik kurutmada, kurutma işine bir çözüm bulmalıyım, bugünlerde şu vakumla kurutmayı düşünüyorum baya kafama yattı yaptığım basit bir denemede sonuç alınabileceğini gördüm, Osman abimin (Osman45) yardımlarıyla bir şeyler yapabilirsek ve iyi bir sonuç alabilirsek ki, alınabileceğini görüyorum, tabiatım gereği sonucu görmeden rahat edemiyorum gördükten sonra ha tamam oldu dedikten sonra kafamdan atabiliyorum.

Şimdi ben ucuz kelebir bir tonluk yuvarlak kromdan yapılmış bir kazan arayışı içine girdim böyle bir şey bulabilirsem düşündüğümün büyük bir kısmını gerçekleştirmiş olacağım. daha sonrada bir vakum motoruna ihtiyacım olacak vallah onuda kelepir denk getirebilirsek daha ne isterim.

Eski 01-10-2013, 10:32   #4
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2011
Nail abi ellerine sağlık posa makinan çok kullanışlı ve güzel olmuş.Kullandığın yani posa makinasına dönüştürdüğün makina bildiğimiz tahıl sarım makinası değil mi?
Bu sene işi kaçırdık ama seneye inşallah bize de birtane yaparsın.Kasa kasa posa taşıması çok zor oluyor ve heryerin batıyor.
Kurutma makinasını da inşallah seneye kadar yetiştirirsin.Aslında yeşil kabuğu, sıyırmadan sonra en büyük sorun kurutma.

mitat10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 14:21   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Nail abi ellerine sağlık posa makinan çok kullanışlı ve güzel olmuş.Kullandığın yani posa makinasına dönüştürdüğün makina bildiğimiz tahıl sarım makinası değil mi?
Bu sene işi kaçırdık ama seneye inşallah bize de birtane yaparsın.Kasa kasa posa taşıması çok zor oluyor ve heryerin batıyor.
Kurutma makinasını da inşallah seneye kadar yetiştirirsin.Aslında yeşil kabuğu, sıyırmadan sonra en büyük sorun kurutma.
Teşekkür ederim mitat10, posa makinası bildiğimiz tahıl sarım helezonunun aynısı gibi, yalnız bildiğimiz helezonların devirleri çok fazla ve suyuda çekebiliyor ben yaptığımda bu hızlara göre yapmıştım ve suyu da aldığını görünce devir sayısını düşürerek posa akış deliğine gelme zamanına kadar boru içinde süzülüp sadece posa (küspe) ramorka geliyor.

Dediğiniz gibi kasa kasa taşımak oldukça zor ve zaman alıyor üstünü başını berbat etmesi ise cabası.
Eeee boşunamı demişler işin kolayını aylaza sor

Şimdi bunu görenler yahu bu çuvallar makinaya kaldırması zor bunları makinanın içine dökecek bir şey yapsana diye takılıyorlar, (demek onlar benden de aylaz)
Kurutma olayında şimdilik vakumla kurutmaya kafayı taktım, duyumlarım çok harika gibi 24 saat içinde en fazla 48 saat içinde kuruyabiliyormuş, ve en sağlıklı bir biçimde kuruyabildiği söylemi var,(en güzel hoşuma giden tarafıda burası) bakalım deneyip göreceğiz. Üstelik yapım aşamasından sonra masrafı yok, diğer kurutmalarda enerji masrafları baya bir ek masraf.

Şayet söylenildiği gibi 24 saat ya da 48 saatte kuruyabilicekse Düşüncem 300 ya da 500 kg bir şey bana yetecek gibi, Yani iki metre karelik bir alan da kurutma işini çözebilirsem çok güzel olur.

İnşallah güzel sonuçlar alırız.

Eski 02-10-2013, 18:12   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Nail kardeşim sen aylaz(haylaz) isen olmayanlar neler yapar acaba?

İki defa sana vakum kurutması hakkında yazı yazdım ama ikisinde de silindi. Daha sonra tekrar yazacağım.

Emaneti aldım. Teşekkür ederim. Çok güzel ambalajlamışsın. Torbasından çıkarmadan ben de vakuma aldım. 2200 watt lık bir elektrik süpürgesinin kendi filtre torbasını çıkarıp çalıştırınca cevizlerden bile ses geldi. Şimdi devam edip altta suyun toplanmasını sağlayacağım. Durumu sana bildiririm.

Torbada konuştuğumuzdan fazla ürün var görünüyor.

Her şey gönlünce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 23:34   #7
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Emaneti aldığına sevindim, merak ettiğim torbanın hava alıp almadığı benim koyduğum dört beş torbayı ben deldim üç dört torba kapak siboplarından hava aldı, yani bu işi düzgün bir şeyde yaparak denemek lazım.

Abi senin denemeni merakla bekliyorum. Sonucu da inşallah iyi olur.

Alıntı:
2200 watt lık bir elektrik süpürgesinin kendi filtre torbasını çıkarıp çalıştırınca cevizlerden bile ses geldi.
İşte akıl akıldan üstündür bu benim hiç aklıma gelmedi, gelseydi de benim torbalarda dediğim gibi ya delindi ya kapaklardan hava aldı. Belki de benim gibi çaçaron (Beceriksiz) biri beceremedi.

Yazını merakla bekliyorum.

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025