![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yapmış olduğum soyma makinasından daha önceki mesajlarım da yazıp kabuk taşıma aparatından bahsetmiştim. Videosunu çektim. http://http://www.youtube.com/watch?v=tkx6TiVCcYo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Videoyu izledim, elinize sağlık. Sizi son ziyaretimde yapmayı planladığınızı söylemiştiniz, ne çabuk hallettin. Hee artık sıra ceviz kırma makinesine geldi. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Onuda düşünüyorum ama şimdilerde öncelik kurutmada, kurutma işine bir çözüm bulmalıyım, bugünlerde şu vakumla kurutmayı düşünüyorum baya kafama yattı yaptığım basit bir denemede sonuç alınabileceğini gördüm, Osman abimin (Osman45) yardımlarıyla bir şeyler yapabilirsek ve iyi bir sonuç alabilirsek ki, alınabileceğini görüyorum, tabiatım gereği sonucu görmeden rahat edemiyorum gördükten sonra ha tamam oldu dedikten sonra kafamdan atabiliyorum. Şimdi ben ucuz kelebir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Nail abi ellerine sağlık posa makinan çok kullanışlı ve güzel olmuş.Kullandığın yani posa makinasına dönüştürdüğün makina bildiğimiz tahıl sarım makinası değil mi? Bu sene işi kaçırdık ama seneye inşallah bize de birtane yaparsın.Kasa kasa posa taşıması çok zor oluyor ve heryerin batıyor. Kurutma makinasını da inşallah seneye kadar yetiştirirsin.Aslında yeşil kabuğu, sıyırmadan sonra en büyük sorun kurutma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi kasa kasa taşımak oldukça zor ve zaman alıyor üstünü başını berbat etmesi ise cabası. Eeee boşunamı demişler işin kolayını aylaza sor ![]() Şimdi bunu görenler yahu bu çuvallar makinaya kaldırması zor bunları makinanın içine dökecek bir şey yapsana diye takılıyorlar, (demek onlar benden de aylaz) ![]() Kurutma olayında şimdilik vakumla kurutmaya kafayı taktım, duyumlarım çok harika gibi 24 saat içinde en fazla 48 saat içinde kuruyabiliyormuş, ve en sağlıklı bir biçimde kuruyabildiği söylemi var,(en güzel hoşuma giden tarafıda burası) bakalım deneyip göreceğiz. Üstelik yapım aşamasından sonra masrafı yok, diğer kurutmalarda enerji masrafları baya bir ek masraf. Şayet söylenildiği gibi 24 saat ya da 48 saatte kuruyabilicekse Düşüncem 300 ya da 500 kg bir şey bana yetecek gibi, Yani iki metre karelik bir alan da kurutma işini çözebilirsem çok güzel olur. İnşallah güzel sonuçlar alırız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Nail kardeşim sen aylaz(haylaz) isen olmayanlar neler yapar acaba? İki defa sana vakum kurutması hakkında yazı yazdım ama ikisinde de silindi. Daha sonra tekrar yazacağım. Emaneti aldım. Teşekkür ederim. Çok güzel ambalajlamışsın. Torbasından çıkarmadan ben de vakuma aldım. 2200 watt lık bir elektrik süpürgesinin kendi filtre torbasını çıkarıp çalıştırınca cevizlerden bile ses geldi. Şimdi devam edip altta suyun toplanmasını sağlayacağım. Durumu sana bildiririm. Torbada konuştuğumuzdan fazla ürün var görünüyor. Her şey gönlünce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Emaneti aldığına sevindim, merak ettiğim torbanın hava alıp almadığı benim koyduğum dört beş torbayı ben deldim üç dört torba kapak siboplarından hava aldı, yani bu işi düzgün bir şeyde yaparak denemek lazım. Abi senin denemeni merakla bekliyorum. Sonucu da inşallah iyi olur. Alıntı:
![]() ![]() Yazını merakla bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|