![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Çok kullanışlı bir helezon olmuş,elinize sağlık. Bol cevizli hasat günlerinde kullanmanızı dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn lilium ellrinize sağlık çok güzel olmuş makina |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Köyümüzde Bir saat önce çeltik anızı yakılması sonucu lodosla birlikte ateş bir zeytin bahçesine geçerek bahçede bulunan zeytin ağaçları ve çam ağaçları yanarak kül oldular, itfayeye haber verilmesine rahmen 500 mt den itfaye yarım saatte gelebildi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bayram tatilini fırsat bilip kapı dağına kestane toplamaya gittik, giderken o kadar güzel manzaralarla karşılaştık ki, fotoğraf makinamı yanıma almadığıma belkide ilk kez bu kadar kızdım, cep telefonumla bu kadar çekebildim. Kapı dağının güçlü sarp yapısına tırmanmak oldukça zor oldu yağan yağmurlar yolları eşerek yolları bozmuş taş kaya parçaları arasından arabamızla çıkmak için inat ettik ve çıktık, bir çeşme görünce durduk ve Bandırma ayaklarımızın altındaydı, Bandırma iskelesinden kalkan bandırma istanbul feribotu ![]() Düzler köyü ![]() Badırma bağfaş gübre fabrikası ![]() Kapı dağının ana karayla bağlantı noktası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Daha yukarılara çıkarak arabamızı park haline alıp poşetlerimizi elimize alarak kestanelik bölgeye yürüyerek devam ediyoruz arazi oldukça dik ve yamaç, kestaneleri görünce dikliği yamaçlığı unutup oldukça aşağılara inmişiz önceki tarihlerde rahibe yetiştirilen rahibe manastırına gelmişiz (Şarjım bittiği için resimleyemedim) manastırın bulunduğu ve kurulduğu yeri ve bölgesel konumu oldukça etkileyici, görmeyenlerin görülmeye değer olduğunu söyleyebilirim. Ve kestaneler.. Dikenli kabuk dokusundan ayırmak oldukça zor oldu, dikenleri hale ellerimde batmaya devam ediyor. ![]() ![]() Bu arada da hiç görmediğim bir yılan(yavrusuyla) türüyle de karşılaştım, beyaz ve sırtında siyah bir çizgisi vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün ise başka bir bölgeye giderek dağın eteklerinde doğanın içinde daha önce aynalı sazan yetiştirilen bugünse terk kendi haline bırakılan bir göleti gezdik. ![]() Hacıvelioba köyü, arkası gönen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Üstad, Ceviz hasat işi bitti herhalde, seyyah oldun dolaşıyon. Kestanelerden biraz bizede ayırıver bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
Sayın lilium,ürünlerinizin bereketli ve daim olmasını dilerim, sanırım sizden öğreneceğimiz çok şey var. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maiveyeşil, sitemize hoş geldiniz, ilk mesajınızı sayfama yazmanız başka bir güzellik teşekkür ederim. Nickinizden gördüğüm kadarıyla bursalısınız (aklıma geldi hemen belirteyim) ve bursa toplantımıza da gelebilir ağaçlar net üyeleriyle tanışma fırsatını yakalamış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Gönen zaten gezilmesi gereken herşeyiyle çok güzel yerlerden biri....Memleketimi çok seviyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
lilyum
merhaba foruma yeni üye oldum lilyum çiçeğimi paylaşayım dedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bugün siteden arkadaşımız yakup ziyaretimize geldi, kasap 94 de uğrayıp onuda alarak geldiler güzel bir sohpedin ardından kasap 94 dün bahçesine gittik, Biz bahçeyi gezerken kasap 94 bir ara kayboldu nerede bu derken bir baktık ki, tavşanı yakalamış yere yatırmış dur yapma etme derken ![]() ![]() ![]() ![]() Demeye kalmadı üç dakika sürmedi tavşan yüzüldü bile Şimdi ben kasap94 de katil demeyeyim de kime diyeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fazlası ile itici buldum ve içim burkuldu. Durumu sitenin amaçlarından biri olan doğa dostlarının sevgilerini eyleme dönüştürmesine yardımcı olmak ilkesi ile bağdaştıramadığım gibi sanki bir an için kendimi avcılar sitesinde hissettim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Resimdeki, tavşana değilde çeviz bahçende yakaladığın porsuğa benziyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bizler ah vah derken bir baktık ki, tavşan saç da kavrulmuş bile. ![]() ![]() ![]() İnanın biz masumuz ne yaptıysa kasap yaptı. Olan olmuştu, şimdi yemesek arkadaşımız darılırdı Biraz ucundan derken baktık ki, çok harika olmuş yumulduk... Eline sağlık alirıza abi çok teşekkür ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
şu trabzon hurmasını hep merak etmişimdir. özelliklede sizin paylaşımlarınızdan sonra çok daha merak ediyorum. bir araştırma yapayım bakalım komşulardan eken varmı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ermana, daha önceki mesajlarım da yazmışımdır belki ama tekrar yazayım, trabzon hurmasının tadındaki burukluğu edeniyle hiç sevmezdim dolayısıyla da ekmemiştim ne zamanki iki taneyle kurutma denemesini yapıp tadını gördüm hemen iki adet alıp diktim. Yaptıklarım kurumuş olsa bir kaç tane göndereyim diyeceğim ama daha henüz kurumadılar, Aslında sizinde denemeniz için tam zamanı pazardan bir kaç kilo alıp deneyin derim hoşunuza giderse baharda da fidanını dikersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
pazarda hiç görmedim ya da dikkatimi çekmedi. kuru şekilde mi satılıyor yoksa yaş olarak mı? 13 tane meyva ağacı sıkıştıracak kadar yer açtım bahçeye birer ikişer çeşit ekmek istiyorum aslında hepsinin yeri rezervasyonlu ancak dediğim gibi sizin sayfanızda ki hurmaları gördükçe sizin anlatımınızlada her seferinde ağzım sulanıyor. Biran önce pazardan bulup denemeliyim belki çeşitlerden birinden feragat edip trabzon hurması dikerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben taze meyvadan bahsetmiştim, pazarlarda satılıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Kurutulan bu hurmaların ,sonraki günlerde tüketimi nasıl oluyor merak ettim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Moderatör
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/738662-post141.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bursa da yemiştim bu ayvalardan gerçekten çok lezzetliydi. Şu hurmalarada çok özeniyorum inşallah benim de bahçem olur da ben de böyle meyva ağaçları dikerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|