![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
sn.popeye42 Arazinize benzer bir problem ile bir yakınım karşılaştı,hevesle erik dikmişti bir kaç yıl iyi verim aldı ancak daha sonra her yıl verim giderek düştü, siz yinede toprak analizi sonucuna göre karar veriniz bilindiği gibi ceviz kazık köklü olduğu için derinlere gitmek ister ve ihtiyacı olan su ve besin alamaz ise verimi düşük olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Osman abi böylesine güzel yararlı olan bilgilerin silinmesi sizden kaynaklımı açaba? Ya da bir kusur mu işledik abi. Böyle bir şey de hatırlamıyorum ama, en küçük bir kusurumuzu dahi af etmenizi diler özürlerimi kabul etmenizi diler, yazınızın silinmesi sizden kaynaklıysa tekrar yerine koymanızı istirham ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Lilium, Osman bey'in yazısının silinmesine bende üzüldüm umarım teknik bir sorundandır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Lilium, Bu sene mayıs ayında diktiğim chandler cinsi ceviz fidanlarım ekim başı itibarı ile çoğunluğu bir kaç dallı olarak 1,0-1,60 m boylarına ulaştılar,dikimden önce ve dikimde toprağı ahır gübresi ile karıştırdım ve yazında düzenli sulamasını yaptım. Önümüzdeki kış ve bahar döneminde gübreleme,ilaçlama ve budama gibi bakım işlerini hangi tarihlerde yapmam gerekir bu konuda tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Ekerken ağır gübresi kullandıysanız, bir kaç yıl kullanmasanızda olur, ben budamalara mart 15 ten sonra başlıyorum, 1 mt -1.60 cm boya gelmiş olanlar tepe vurması ve çatallaşmış dallar alınması gerekir. İlaçlama ise sonbaharda yapraklar döküldükten sonra %2 lik, ilk baharda %1 lik bordo bulamacı uygulaması yapılması gerekir, fidanlarınız küçük olduğu için kabuklu bit mücadelesi olacağını sanmıyorum, yağışlar çok olursa antraknoz mücadelesini yapmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Ağaç Dostu
|
ceviz kurutma
Alıntı:
Bende kalmasını istediğim bir nedenden dolayı mesajı kendim sildim ve o günden düne kadar Forum a girmedim. Senin gibi saygılı bir kardeşimin ne kusuru olabilir ki? Alıntıladığım mesajını da yeni gördüm. Sayın ykaya194 ve sana, paylaştığım bilgileri beğendiğiniz için teşekkür ederim. Sildiğim mesajı tekrar yerine koymayı bilmiyorum. Ancak bu konuda sorularınız olursa deneme neticelerini sizler ile paylaşırım. Selamlarımla. Her şey gönlünce olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende tepe vurmalarını mart sonu gibi planlamıştım, boyları yalnız 1,5 m yi geçen fidanların tepe vurma işlemini yapmayı düşünüyordum gerekçe olarakta: fidanların hepsinin aynı boyda gelişmesini sağlamaktı acaba nalıyormuyum. Ayrıca Osman bey'dende yapacağı çalışmalar sonucunda edindiği yararlı bilgileride paylaşmasını bekliyorum. saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Lilium elektrik motorlarını metalik boya ile boyarsanız motorun ısınma problemini azaltırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
elektrik motorların gücünü bilmiyorum ancak resimde görünüşüne göre söz konusu makineler için bana gücü yüksekmiş gibi geliyor, güçlerini (Kw, amper) yazarsanız ona göre yorum getirebilirim ayrıca kasnakların çaplarını değiştirerek (1/2,1/3 gibi) daha küçük motorlar ile aynı makine çalıştırılabilir. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Güç, hacime kilograma ve devir sayısına göre değişiyor, daha küçük bir motorla da çalıştırılabilir fakat istenen devir alınmayabilir. İstenen deviri alabilmek ve içindeki ağırlığına sürtünmedeki güç kaybına göre motor gücünü tespit etmek gerekiyor. Cevizde 60 kg kadar olan hacime kilograma sürtünme hesabına göre istenen devir ve güç denenerek sonuçlar alınmıştır buna göre yapılmıştır. Motorun güç ve devir sayısına göre istenen devir kasnaklarla düşürülerek hem güç kazanılıyor hem istenen çıkış devrini kasnaklarla elde ediyoruz. Bunu kasnaklarla yapmamın sebebi de kullanıcıya arıza anında (olmaz ya) büyük masraflar yerine küçük masraf ve herkesin yapabileceği arızalar olması, kayış bilya gibi masraf, başkada arıza yapabilecek bir şeyi yok zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Lilium, Benim size önceki yorumumda hatırlatmak isteğim teknik konuları siz zaten deneyerek bulmussunuz, ben yazımda ukalalık olur diye detaya inmedim yalnızca resimde gördüklerimi yazdım ve orada dikkatimi çeken motor (tahrik) ve bıçakları döndüren kasnaklar aynı çaplardaymış ve motor gücünü bilmediğim için bana büyükmüş gibi göründü. Tebrik ederim tüm arge ve mühendislik çalışmalarını yapmıssınız sonucunu paylaşırsanızda memnun oluruz. başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim güler abla, ilk yaptığım makinayı satış amaçlı düşünmemiştim dolayısıyla da estetiğine önem vermemiştim sağlam iş yapar olsun bana yeter demiştim. Yapıyormusun satıyormusun gibi telefonlar alınca sağlamlığın yanında estetiğini de düşünmek zorunluluğu doğdu, estetiğini bozacak diye de sağlamlığından taviz vermiyorum en az arıza yapabilecek ve arızaları en basit giderilebilecek şekilde düşünüp yapıyorum, İçindeki döner tablosu piyasada satılan makinalarda ince baskı saçtan yapılırken ben üç milimlik krom saçtan yapıyorum delmeye ne matkap dayanıyor ne de kesmeye kesici. Yaptığımı zevk alarak yapıyorum keyif alıyorum, bazen kafama bir şey takılıyor sabah erkenden kalkıyorum nagihan da şaşırıyor, Sabah bir başlıyorum akşamın nasıl olduğunu anlamıyorum, nagihan bazen uğrar yahu usta sen yemek su bir şey istemezmisin dediğinde bir bakıyorum saat dört olmuş istemiyorum istemiyorum yine akşam olmuş ben bir şey yapamadım diye hayıflanıyorum. Akşam oluyor yine iş bitmiyor ki, bu sefer yarın neleri nasıl yapacağım faslı başlıyor, bunları şikayet babında söylemiyorum çok keyif aldığımı anlatmaya çalışıyorum, bir şeyler yapmasını seviyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Valla seninde elinden bir şey kurtulmuyor, daha bugün görüştük daha kurmadım diyordun ne zaman uzun köprüden gittinde kurdunda telekomdan açtırdın? ne bu hız, sanırım sende bizleri özlemişsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Lilium kuş kovucu hakkında açıklamalarınızı dört gözle bekliyoruz.yakınada acıklarsınız galıba.özelede yazsanız olur.soyma makinası estetik ve verimli olacak galiba tebrikler.4 gözle takipteyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Onbeş yirmi gündür bahçeye gidemiyordum bugün gidip trabzon hurmalarını ve narları toplayayım dedim, trabzon hurmalarında kayıp yokta çekerdeksiz narlardan beş tanecik tadımlık bırakmışlar bana. ![]() ![]() Bugün çektiğim bir resim. Ağustosta yaptığım göz aşılarının hepsinde ceviz çiçeği yapıp dökmerine rağmen biri nereden dozlandıysa irileşmiş. (bunlar kışındamı meyva yapacaklar nedir, yedi veren mûbarek) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
Sevgili lilium kardesim yazılarını zevkle okuyorum bende sizin gibi ceviz sevdalısıyım. Sizin topragınızı resimlerden gördükten sonra kendimi cok sanssız hissettim.100 donume ceviz ektim fakat topragım oldukca killi 2 senedir toprağımı ıslah etmekle mesgulüm. Her telden bir ses cıkıyor. Kime guveneceğimizi şaşırdık bu arada ![]() durumda fakat aralara yani yol olan aralara genişlik 8 metre EM le yıkanmış yanmamış hayvan gübresi dökmeyi düsünüyorum (yanmamıs gubre 3-4 aylık) çünkü yanmamıs gübrenin daha faydalı oldugu soylenıyor bu konuda yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkurler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
agac koklerine 3-4 senelik leonardit takviyeli yanmıs gübre kullanıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Valla asacak yer buldum da hanımla kavga ediyoruz, o diyor benim çamaşırlar kuruyacak ben diyorum hayır hayır önce hurmalar kuruyacak, baktım olmayacak çocuklarımın analarını üzeceğime gittim başka bir çamaşır asacağı aldım, satıcı abi çamaşırları sen mi yıkayıp asıyorsun demez mi, satıcıya meram anlatıncaya kadar akla karayı seçtim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
Zaten dediğiniz kadar büyük araziye de gerçek yanmış gübre bulmanız çok zor. Alacağınız gübre kurumuş gübre olacaktır. Hakkınızda hayırlısını dilerim Düzenleyen rise_com : 09-01-2013 saat 15:57 Neden: Hatalı cümle yanmış-yanmamış değişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Size gübreden daha çok dana burnu gelip köklere zarar veriyordur diye düşünüyorum. Forumda dana burnu ile mücadele konusunda pratik öneriler var. Ama, evet, yazdığınız doğru, eğer gübre iyi yanmamışsa, ya da açıkta muhafaza edildiyse içinde bu tür kurtların bulunması çok normaldir. Profesyonel yapılacak yatırımlarda fenni koşullarda üretilip paketlenmiş organik gübrelerin kullanılması bu yüzden şarttır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Yok be üstadım. Capnodis ile hasım olduk. Artık hangi ağaçta olabileceklerini bile tahmin edebiliyorum. Tahmin ettiğim ağacı bi kenarından eşiyorum ve kök kabuğunu sıyırıyorum, hooopppp hemen bi capnodis. Mayısa kadar ilaçlayamayacakmışım, bekliyorum tedirgin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|