![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
![]() Bende ceviz ağacı silkeleme üzerinde çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buluş dedin de aslında aklımda bir şeyler var, bakalım ileri ki günler zaman bulursam onuda yapmaya çalışacağım. İşin kolayını aylaza sor demişler, ![]() Düşündüğüm şey bir bant, bu yıl cevizleri soyarken her seferinde bir kasa kabuğu taşıdık durduk, tek başına da taşınmıyor, bu taşıma işi hem zamandan hem yorucu oluyor. Kabukların akan oluğun altına bir bant yapıp kabukları direk arabanın ramorkuna taşıyacak bir bant düşünüyorum. Ayrıca bu soyulan yeşil kabuklarında çok iyi bir gübre olacağı yolunda ibareler var, resimleyip göstermeye çalışacağım. Sizin buluşunuz da çok güzel,hoşuma gitti ve çok beğendim, iyi düşünmüşsün, halat yerine mil olsaydı daha iyi olmazmıydı diye düşündüm. Diğer sarsıcılar sağa sola sarsarken sizinki de ileri geri sarsıyor çok bir şey fark etmez, önemli olan verimlilik alabilmek. Tüm yaratıcılıklar böyle başlar ve gelişir, başarılı olacağına inancım sonsuz. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Videoları izledim benimde aklıma yattı, pekala da sarsıyor bu kadar küçük basit bir alet bu kadar iş yapabiliyorsa daha ne olsun, belki çok büyük ağaçları sarsamayabilir, ana yandallardan bağlanırsa yine iş görür. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn Lilium'dan esinlenerek ceviz soyma makinası proje aşamasındayım. Resimde görünen traktör arkasına bağlanabilen ceviz silkme aparatınızın (her nekadar resimde olsa) yaptığım beyin jimnastiği sonucunda uygulamadaki zorlukları şöyle sıralayabiliriz. -kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer. -traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak - sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez. benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle; -en küçük bahçe traktörü kullanmak. -sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz. bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım. saygılar Düzenleyen ykaya194 : 21-10-2012 saat 18:06 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
elektrik motorların gücünü bilmiyorum ancak resimde görünüşüne göre söz konusu makineler için bana gücü yüksekmiş gibi geliyor, güçlerini (Kw, amper) yazarsanız ona göre yorum getirebilirim ayrıca kasnakların çaplarını değiştirerek (1/2,1/3 gibi) daha küçük motorlar ile aynı makine çalıştırılabilir. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Güç, hacime kilograma ve devir sayısına göre değişiyor, daha küçük bir motorla da çalıştırılabilir fakat istenen devir alınmayabilir. İstenen deviri alabilmek ve içindeki ağırlığına sürtünmedeki güç kaybına göre motor gücünü tespit etmek gerekiyor. Cevizde 60 kg kadar olan hacime kilograma sürtünme hesabına göre istenen devir ve güç denenerek sonuçlar alınmıştır buna göre yapılmıştır. Motorun güç ve devir sayısına göre istenen devir kasnaklarla düşürülerek hem güç kazanılıyor hem istenen çıkış devrini kasnaklarla elde ediyoruz. Bunu kasnaklarla yapmamın sebebi de kullanıcıya arıza anında (olmaz ya) büyük masraflar yerine küçük masraf ve herkesin yapabileceği arızalar olması, kayış bilya gibi masraf, başkada arıza yapabilecek bir şeyi yok zaten. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|