agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2012, 23:31   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Ben başka tesbitlerdeyim şu an.

Name:  ABCD0007.JPG
Views: 1920
Size:  21.0 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 10:45   #2
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Eklenti 339595
Abi, yeni bir buluş peşin demisin ?Nedir o resimdeki,hemen ucundan göstermişsin.

mitat10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 10:59   #3
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Name:  sallama aparatı 5.jpg
Views: 4713
Size:  61.9 KB

Bende ceviz ağacı silkeleme üzerinde çalışıyorum.

Eski 20-10-2012, 14:17   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Abi, yeni bir buluş peşin demisin ?Nedir o resimdeki,hemen ucundan göstermişsin.
Yok yeni bir buluş değil, ceviz soyma makinamı sattım, şimdi bir tane kendime iki tanede yedek olarak yapıyorum.

Buluş dedin de aslında aklımda bir şeyler var, bakalım ileri ki günler zaman bulursam onuda yapmaya çalışacağım.

İşin kolayını aylaza sor demişler,

Düşündüğüm şey bir bant, bu yıl cevizleri soyarken her seferinde bir kasa kabuğu taşıdık durduk, tek başına da taşınmıyor, bu taşıma işi hem zamandan hem yorucu oluyor.
Kabukların akan oluğun altına bir bant yapıp kabukları direk arabanın ramorkuna taşıyacak bir bant düşünüyorum.

Ayrıca bu soyulan yeşil kabuklarında çok iyi bir gübre olacağı yolunda ibareler var, resimleyip göstermeye çalışacağım.

Sizin buluşunuz da çok güzel,hoşuma gitti ve çok beğendim, iyi düşünmüşsün, halat yerine mil olsaydı daha iyi olmazmıydı diye düşündüm.

Diğer sarsıcılar sağa sola sarsarken sizinki de ileri geri sarsıyor çok bir şey fark etmez, önemli olan verimlilik alabilmek.
Tüm yaratıcılıklar böyle başlar ve gelişir, başarılı olacağına inancım sonsuz.

Eski 20-10-2012, 17:01   #5
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Alıntı:
Sizin buluşunuz da çok güzel,hoşuma gitti ve çok beğendim, iyi düşünmüşsün, halat yerine mil olsaydı daha iyi olmazmıydı diye düşündüm.

.
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar.

Eski 20-10-2012, 17:51   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Benim aklıma yattı.
Videoları izledim benimde aklıma yattı, pekala da sarsıyor bu kadar küçük basit bir alet bu kadar iş yapabiliyorsa daha ne olsun, belki çok büyük ağaçları sarsamayabilir, ana yandallardan bağlanırsa yine iş görür.

Eski 21-10-2012, 15:40   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar.
Sn. Mithat10
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn Lilium'dan esinlenerek ceviz soyma makinası proje aşamasındayım.
Resimde görünen traktör arkasına bağlanabilen ceviz silkme aparatınızın (her nekadar resimde olsa) yaptığım beyin jimnastiği sonucunda uygulamadaki zorlukları şöyle sıralayabiliriz.
-kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer.
-traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak
- sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez.

benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle;
-en küçük bahçe traktörü kullanmak.
-sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz.

bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar

Düzenleyen ykaya194 : 21-10-2012 saat 18:06
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 22:11   #8
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Sn. Mithat10
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn -kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer.
-traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak
- sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez.

benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle;
-en küçük bahçe traktörü kullanmak.
-sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz.

bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar
Sayın ykaya194 video indirme programım olmadığı için sayfaya koyamadım.Dediğiniz şey böyle bişey galiba.Youtube (berba kod kiselog2) yazıp videoyu izlermisiniz.

Eski 21-10-2012, 23:09   #9
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Tek taraflı böyle birşey de yapıla bilir.
Siz olayı çözmüşsünüz, bunların üzerine bir şeyler düşünülebilir ilaveler edilebilir,

Eski 22-10-2012, 12:13   #10
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Tek taraflı böyle birşey de yapıla bilir.
Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor.

Eski 09-11-2012, 17:50   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:

Eklenti 339595
Bir şeye benzemeye başladılar, dün astar boyasını bugünde ilk kat boyasını attım.

Name:  Resim 140.jpg
Views: 1333
Size:  32.8 KB

Name:  Resim 142.jpg
Views: 1303
Size:  64.9 KB

Name:  Resim 145.jpg
Views: 1398
Size:  46.3 KB

Name:  Resim 144.jpg
Views: 1294
Size:  32.0 KB

Eski 10-11-2012, 16:59   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Bir şeye benzemeye başladılar, dün astar boyasını bugünde ilk kat boyasını attım.

Eklenti 344964

Eklenti 344965

Eklenti 344966

Eklenti 344967
Sn.Lilium
elektrik motorların gücünü bilmiyorum ancak resimde görünüşüne göre söz konusu makineler için bana gücü yüksekmiş gibi geliyor, güçlerini (Kw, amper) yazarsanız ona göre yorum getirebilirim ayrıca kasnakların çaplarını değiştirerek (1/2,1/3 gibi) daha küçük motorlar ile aynı makine çalıştırılabilir.
kolay gelsin.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:30   #13
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Güç, hacime kilograma ve devir sayısına göre değişiyor, daha küçük bir motorla da çalıştırılabilir fakat istenen devir alınmayabilir. İstenen deviri alabilmek ve içindeki ağırlığına sürtünmedeki güç kaybına göre motor gücünü tespit etmek gerekiyor.

Cevizde 60 kg kadar olan hacime kilograma sürtünme hesabına göre istenen devir ve güç denenerek sonuçlar alınmıştır buna göre yapılmıştır.

Motorun güç ve devir sayısına göre istenen devir kasnaklarla düşürülerek hem güç kazanılıyor hem istenen çıkış devrini kasnaklarla elde ediyoruz.

Bunu kasnaklarla yapmamın sebebi de kullanıcıya arıza anında (olmaz ya) büyük masraflar yerine küçük masraf ve herkesin yapabileceği arızalar olması, kayış bilya gibi masraf, başkada arıza yapabilecek bir şeyi yok zaten.

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026