Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Ben öyle düşünmüyorum, fiatlarla oynanmazsa beş yılın sonunda tek yıllıklardan alacağın parayı alırsın daha sonraki yıllar katlayarak devam eder, ve 7ci 8ci yıl 20 kilogram alsan 20x20=400kg x 10 = 4000 tl dönümden gelir, Toplamda 10 yılın sonunda tek yıllık bitkilerden elde ettiğin geliri fazlasıyla alınabileceğini düşünüyorum ki, 8 yaşında olan bir ağaçtan 40 kilogram alınabileceğini düşünüyorum bunu deneyimlerimden görebiliyor gördüklerimden tahmin yapabiliyorum, daha önceki mesajımda dediğim gibi tam net bir şeyler için bana iki yıl müsade.
Fiatlar konusunda hiç bir şeyin garantisi yok, ne domatesin ne çeltiğin ve nohutun ne fasulyenin ne elmanın ne armutun.
Bu yıl fiat bu diye bunu hiç bir şey için baz alamayız.
|
Sayın Lilium,
Konunuzu baştan sona okudum ve şunu söylemeliyim, bahçeniz muhteşem. Yazılarınızı da önceden beri takip ederim. Bu yüzden bu yazınızdaki bir ayrıntı beni şaşırttı. Gelir hesabı yaparken dönüme 20 ağaç hesap etmişsiniz. Halbuki siz çok daha seyrek dikim tavsiye ediyordunuz. Sormak istediğim, acaba bu fikriniz değişti mi, eğer değiştiyse buna ne sebep oldu acaba?