View Single Post
Eski 10-10-2012, 16:12   #722
leonfather41
Ağaçsever

leonfather41's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Aynı söylemler her şeyde var, o arkadaş 250 ton aldı diye seninde 250 ton alacağının garantisi yok.
Burada da (gönende) böyle bir şey yaşandı, bir arkadaşımız domates ekmişti o yıl her şey (iklim) çok uygun gidip bakımını da iyi yapınca çok güzel verim almıştı ramork doluları domatesler geçerken biride ramorkları sayıyor vay be şu kadar ramork şu kadar ton şu kadar para, çok iyi, seneye bende ekeceğim der ve eker .

Ne aldığını söyleyeyim mi musculus, dölümüne 500 kilo

Neden mi!

Her şey karşıdan bakıldığı görüldüğü gibi olmuyor da ondan, domateste ot bele kadar olmuş hastalıklarla mücadele edilmemiş, capa yapmaya gidiyorlar ikindiye kadar ağaç altında gölgede yatıyorlar ikindiden sonra iki capa vurup akşam oldu geliyorlar, gerekli bakım ve gübremeler yapılmamış.

Tarım ramork saymayla ya da ağaçtan 3 kilo mu 50 kilomu aldın hesabıyla yapılmaz, doğru uygulamalar ve doğru çeşit seçimiyle bitkinin iklim ve istekleri doğrultusunda yapılırsa sonuçları da güzel olur.

Bakınız arkadaşımız leonfather41 bahçesinden 8 yaşındaki ağaçlarının resimlerini koymuş ve verim konusunda onunda şikayetleri var. Resimleri paylaşmamın sebebi de üstte bahsettiğim iklim bakım çeşit (vs) koşularından olan farklılıklar.

8 yaşında olan sayın leonfather41 ağaçları.

Eklenti 337826

Eklenti 337827

Bunlarda benim 6 yaşında olan ağaçlarım.

Eklenti 337828

Eklenti 337829
Sn lilium söylemlerinize katılıyorum.
Siz emekli olduğunuzdan zamanınız bol.Benim gibi çalışan birini sizinki kadar **** diğer ceviz bahçesi olan arkadaşlardan gibi bakımlarını yapamayabilirim.Birde ağaçları ekmeden önce, ek 1 -2 yıl bakımdan sonra bakım ihtiyacı yok gibi söylemleri buradan paylaşmak isterim.Diğer benim açtığım bir konudada paylaştığım gibi ceviz i yeşil dalından alıyorlar gibi birtakım şehir efsaneleri vardı.Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.Bakımında masrafı çok ,zaman gerekli,ilaçlamanın maliyeti, adam çalıştırmak vs vs.
kolay gelsin

leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön