![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Bir ceviz bahçesinin katledilişi. Gördüm ve içim acıdı, ürperdim. Resimleyip paylaşmak istedim. http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yjqq.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk3r.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk6q.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk91.jpg Sadece ceviz ağaçları değil, koca meşe ağaçları da kurumuş. http://d1205.hizliresim.com/x/j/5ykf7.jpg Bilinçsizce yapılan hayvancılık güzelim ağaçları yok etti. Yurt dışından getirilen büyükbaş hayvanları bu bölgeye kapayarak bir yıl boyunca burada baktılar, hayvanlar dize kadar bok içinde bata çıka yaşamlarını sürdürdüler. Ve onların gübresi sidiği de ağaçları bu hale getirdi. Ağaçlar gittikten sonra taze gübreyi kürüyerek kireçleme yapmışlar. Ne işe yarayacaksa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Haklısınız, maalesef bunun adı eğitimsizlik. İnsanoğlunun yüzyıllardan beri tecrübeyle dahi olsa öğrendiği birikimin yeni kuşaklara düzgün aktarılamaması. Bizde Amerika her yıl yeniden keşfediliyor. Adına da "bir musibet bin nasihatten iyidir" deniliyor. Zira toplum olarak nasihat dinlememe alışkanlığımız var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl bölgemizde tüm bahçeler antraknozdan kırılıyor, yağışlı havalar hastalığa davetiye çıkardı, az da olsa benim bahçede de var. Asıl sorun geç dona yakalanmamız, bir ağaçım kurudu iki ağacımında ana yandallarında tamamen kuruma var, bununla birlikte uyanması ve meyva bağlaması gereken gözler uyanmayıp kuruma yaptı. ![]() ![]() Bunun yanında sevindirici gelişmelerde var, geçen yıl en fazla üçlü meyva görmüştüm, bu yıl dörtlü beşli meyva görmem sevindirici oldu. ![]() ![]() ![]() Pedroda ki gelişmelerde gayet iyi, ondada bu yıl sekizli meyva görebildik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Abi Kasap abim davet ediyor. Hani gelmişken... Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Abi don olayına katılamıyacağım. Mart 15 den beri sıfırın altına hiç düşmedi Balıkesir de hava... Antraknoz olayı doğru çok var... Ama bu hastalık da cevizi götürmüyor sadece gelişimini durduruyor. Bence asıl sorun Balıkesir de meyve göz kurtları... Seneye yaşarsak önlemini almak gerek... Bu arada bende de bir ceviz can çekişiyor 3 yaşında... Sürgünleri gitmiyor. yapraklar tertemiz. Toprak altı gövde kısmı köklere kadar simsiyah... Kömür gibi. Çözemedim hastalığı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üstelik iki ağacımda aynı yönde birer ana yan dalların kuruması havadan gelen bir esindiden olabileceğini düşünüyorum. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Yoksa yüzsüzümümdür biraz, çoktaaaan gelmiştim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Devam banyo kazanında çilek ![]() ![]() ![]() Güler abladan aldığım lilium tohumları, ikinci yapraklarını çıkarıyorlar. ![]() Mor salkım çiçeklerini döktü yapraklanıyorlar. ![]() Düzenleyen Lilium : 18-05-2012 saat 21:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
tebrık ederim..çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Çilekleri kazana değilde küvete koysaydın bari Nail abi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir miktar tenekelerde ekili olarak var bu yıl ücünçü yılındalar, meyvalı olarak satışa koyayım diyorum fakat kargolar hem almıyorlar hem kargosu çok tutar diye düşünüyorum. Almak isteyenler olursa Yolu bu taraflara düşenlere verebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nail, bahçeni sessiz ve derinden izliyorum. Sen kendinden üj-bej tane klon mu yaptın ya da yatıverdin kapağın altına da fotokopiler mi çektirdin kendinden?? Nasıl yetişiyorsun tüm çalışmalara?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili derya bahçeme uğramakla beni şereflendirdiniz, çok teşekkür ederim, her zaman beklerim. Alıntı:
Aslında neler yaptığını da merak etmiyor değilim, inşallah bir gün yolum düşerse sizleri ziyaret etmekten sevinç duyarım. (Biraz emri vaki buyur oldu ama) Değil, sizin iç güzelliğiniz zaten buyur diyor, söylemenize gerek yok zaten, o benim hüsnü kuruntum. Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Bugün güzel bir süprizle karşılaştım, Siteden bir arkadaşımız güzel bir süpriz yaparak denizli'de ne kadar aşı çakısı varsa hediye olarak yollamış. Üç tanede küçüklerden vardı, bunlar kesmez yaaa deyip parmağımı sürdüm ki, parmağımdan oldum ![]() El emeği oluşları ayrı bir değer, düşünmesi hatırlaması o ap ayrı bir değer, üzerlerine bir de ismimi yazdırmayı ihmal etmemiş, buradan da bir kez daha teşekkür ederim, kullandıkça hatırlanacağını anılacağını bilmeni isterim arkadaşım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Ben bir arkadaşa sizin ceviz bahçenizin toprak işlenmiş hallerini gösterdim böyle bahçe olur mu kesin photo shop vardır dedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın fludek, photo shop hiç aklıma gelen ve becerim olan bir şey değil, fotoğraflar gerçek çekildiği gibi sadece boyutlarını küçültüyorum (sayfaları bozmaması için) Bahçeme gerçekten emek harcıyorum elimden geldiğince daha iyisini yapmaya çalışıyorum, Bahçede taş olmaz mı var tabi ki, ama irilerini topluyorum bahçe yoluna yayıyorum , sanırım bunlar gözden kaçmış. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne demiş Atalarımız; Bakarsan BAĞ, bakmazsan DAĞ olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |