![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Makinanın burnu daha hassas demek ki. ![]() Şaka bir yana, bu konuya biraz daha değineyim, burun hassalığıyla ilgili değil tabi ki, İçini doldurmamış ya da kurtlu olan cevizin içinde olan boşluklardan dolayı darbeye de mukavemeti az olur ufak bir çarpmadan çatlar kırılır. Motor devri düşürülürse kırmaz, yalnız daha uzun bir sürede soyar. Ben cevizimin cinsine göre makinanın devrini ayarladım çürüklerin içi boş olanları kırması bunları içlerinden temizlememe neden oluyor benim + haneme yarar. Bu makinayı ilk gördüğümde de kırılmalar çürüklerin kırılması görmüştüm bir anlam verememiştim nasıl olurda çürükleri seçer demiştim, halil beyin dediğine benzer bir kelimeyi bende içimden söyledim. "Bu makina cevizlerin içinimi görüyor" onları nasıl seçiyor.Sonra kendi denemelerim ve mantıklı düşününce doğruyu buldum. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2012
|
merhabalar, tebrikler eserlerinizi gördükçe neredeyse yapmaktan vazgeçmeyi düşündüğüm bahçe kurmaya tekrar niyetlendim,bende balıkesirdeyim telefonunuzu yazarsanız sizi ararım sizden öğreneceğim çok şey olacak. hafta sonu yerlerini belirleyip kazacağız,mahsuru yoksa bahçenizi görmek konuşmak istiyorum. TEŞEKKÜR EDERİM Düzenleyen e.ışık : 24-09-2012 saat 23:00 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizlere şevk verebildiysem kendimi mutlu adlederim, Hafta sonu neyin yerlerini belirleyip kazacaksınız anlayamadım. Bahçemi her zaman görebilirsiniz, yardımcı olabileceğim bir şey varsa hiç çekinmeyiniz, her zaman açı bir kahvemiz bulunur gelin buyrun. Tel numaramı özelinize yazıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
sn lilium ben uzun süredir sizi takip ediyorum.konya da polis memuruyum.7 bin metre dağlık bir yerde arazi aldım içerisini i ş makinasıyla tesviye yaptırım derin bir pulluk ile sürdürüdüm.Kendim orman fidanlığından almış olduğum ceviz fidelerine chandler göz aşışısı yaptım .80 fideden 35 adeti tuttu,aşılarım tüplü olarak muhafaza ediyorum,nasip olursa kasım ayı gibi dikmeyi düşünüyorum fakat arazimin tabanında por tabir edilen kayasımsı bir toprak ile karşılaştım bu sorunumu iş makinası ile 1.5x1m ebatında çukur kazarak ve içerisini toprak ve yanmış gübre karışımı ile doldurarak aşmayı düşünüyorum,ayrıca az da olsa su sorunu yaşayabilirim,fidanlar kaç gün ara ile sulanmalı,sulamayı geciktirmek için ecosorb kullanarak sulama zamanını uzatabilirmiyim,7x7 aralığında 120 adet fidan dikeceğim desteğinize ve bilginize ihtiyacım var selamlar Düzenleyen popeye42 : 25-10-2012 saat 02:42 Neden: temenni ve selam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın popeye42, öncelikle kurban bayramınızı kutlar sağlıklı bir yaşam dilerim. Öncelikle toprağınızı analiz ettirin cevize elverişliyse ekim yapınız, Sorununuzu iş makinasıyla çözeceğinizi sanmıyorum, geçici bir süre (3-4 yıl) çözüm sağlayabilirsiniz daha sonraki yıllar nasıl sağlayacaksınız? şayet toprağınız cevize elverişli değilse ekmenizi de önermem, emekleriniz boşa gider. Öncelikle analiz, tüm fidan dikilen yerler öncelikle toprağını analiz ettirmeli ve buna göre bakım gübreleme programı uygulamalı, bilhassa toprağın uygunluğundan endişe edenler buna daha önem vermeliler dikkate almalılar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|