Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus
Abi tavsiyen üzere gübre saçma makinesinden ceviz soyma makinesi yaptım. Sonuç çok kötü değil.
Resimleyebilirsen sonucun iyi olmasına yardımcı olurum. görmeden bir şey söylemek yanlış olur, birde deviri nedir?
Yanlız 2 sorunum var. 1- 5-6 şebin cevizi nin kahverengi kabuğu da gitmiş. Fırçaların telleri çok uzun ondan olurmu?
Fırçaların uzunluğundan olmaz, kabuğu da gitmiş derken kabuğumu kırılmış? yoksa fırçalarmı yemiş? Yoksa yüksek devirden mi kırdı, daha açık yazarmısın.
Örneğin: makina kaç kilogram yeşil kabuklu ceviz alıyor? Siz soyulması için makinaya kaç kilogram ceviz koydunuz? Fırçaları neyden yaptınız? nasıl bir fırça kullandınız? İçindeki döner tabloyu üstten ve yandan resimleyebilirmisiniz. Çünkü bunlar önemli.
2- Taktığım zımparalar aşınıp yokoldu. Sen içine rulo zımpara önerirmisin? Önerirsen bunları silikonla mı yapıştırabiliriz?
Siz nasıl zımpara kullandınız kağıt mı? rulo zımpara olacak sudan etkilenmeyen silikonla yapıştırabilirsiniz.
|
Makinada soyacağınız ceviz yani soyma haznesine konan ceviz karışık cins olmamalı aynı cins olmalı.
Bilecik cevizi olanlar makinalarının devirlerini düşürmeliler, bir çok telefonlar alıyorum
"abi bu tip makina bende altım fakat kırıyor" diye bu makinalar ceviz kırmaz, kırıyorsa iki nedeni vardır,
1- hızlı soysun diye makinanın devri yüksektir.
2- Ceviz iç doldurmamışsa ya da kurtluysa bunları kırar.