Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Motordan gelen hareket kayışla kasnağa gidiyor, kasnaktan hareket şanzımanın içine giriyor (Yağlı) Buradaki dişliler sayesinde güç kazanılıyor, Şanzımandan sonrası dişli ve zincir buradaki dişliler küçük kayış olamaz.
Yani küçük bir motordan (1 beygir 2800 devir) istediğim gücü ve deviri elde etmiş ve daha az enerji harcamış oluyorum.
Bu daha güçlü bir motorla (2-3 beygir 1400 devir) şanzımansız da yapılabilir ki, bundan sonrakini öyle yapacağım.
İlaçtan denemeler sonunda çok iyi neticeler aldık, arkadaşımla birlikte yaptığımız bir çalışma, analiz, patent başvurusu yapmak istiyoruz, uzun bir süreç alacak sanırım.
|
Sayın Lilium,
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Ceviz kabuğu soyma için elimde kullanmadığım traktör arkası tohum, gübre serpme makinası var bende onu nasıl bu işte kullanabilirim diye düşünüyorum. Malum ekonomik olması ve eldeki malzemenin değerlendirilmesi.
Bizim ceviz ağaçları daha tam verime yatmadığından ve az çok olanlarıda sincap ve kuşlara kaptırdığımızdan kısa vadede şuan için makinaya ihtiyaç olmuyor fakat ileride ihtiyaç duyacağımızdan şimdiden araştırma içerisindeyiz.
Size bol verimli sezonlar diliyorum.