agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni530Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2010, 22:46   #1
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Dağ çiği, yosunlar gerçekten güzel olmuş, bahçe uyanmaya başlamış.
Bahçe elinizin altında olunca sebzeleri çimlendirmek kolay oluyor, ben ekemiyorum bahçeye, her yıl evde çimlendirip götürüyorum, böyle olunca da adaptasyonda zorlanıyor yavrucaklar.

Her şey çok güzel olacak, çileklerinizin gelişimi çok güzel, bir aya kalmaz çilek yersiniz.
Haklısınız bahçe yakın olunca işlerde kolaylaşıyor.Geçen yıl sebze fidelerini evde çimlendirmiştim.Boyları okadar uzadıki ekerken sırık dikdekmek zorunda kalmıştım.Derinde ekememişim yaz ortasında küllenme oldular.
Geçen yıl çok az ektiğim çilekler okadar çoğaldıki kıyamadım güllerin etrafına diktim.Hallarinden pek memnun gözüküyolar.

dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 12:03   #2
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.

Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.

Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor.

Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 23:02   #3
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.

Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.

Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor.

Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.
Bahçeyide hayvanlarıda çok seviyoruz bahçesiz hayvanın hayvansıda bahçenin tadı yok gibi geliyor bana.Hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bi yaz geçirmek dileğiyle.

Eski 26-03-2010, 18:52   #4
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 20:27   #5
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.
Teşekkürler sevgili hüzün güzel bir yaz bizleri bekliyor.Yaradan emeğin ve sevginin karşılığını mutlaka verir.

Eski 26-03-2010, 19:13   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 20:33   #7
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .
Kaktüs delisi kardeşim ben onu mutlu etmek için ilgileniyorum.Çİlekler çok ilginç karda bile çiçekliydi.GÜzel dileklerin için çok teşekkürler.Bu kaktüsler senin için.

Eklenen Resimler

vural-can ve sibelim beğendi.
Eski 26-03-2010, 22:33   #8
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Burdan negüzel gözüküyor kaktüsler çağ çiçeyi.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 23:40   #9
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Sevgili Dağ Çiği, bahçenize hayran kaldım ne kadar doğal ve sıcak. Gerçekten çok emek vermişsiniz gösterişten uzak rengarek bir ahenk var. Arkadaşların da belirttiği gibi sıcak iklimin çok faydası var şanslısınız. Pankiye bayıldım duygu dolu bakışları var, babanız benim babama çok benziyor Bahçenizin ve sevimli dostlarınızın yeni fotolarını da görmek isterim.

mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 21:31   #10
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Sevgili mormenekşe bahçemin ruhunu hisstmen çok hoşuma gitti.Panki diğer köpeklerden çok farklı sevgi dolu kedilerle olan dostluğu diğer köpekler tarafından hiç te hoş karşılanmıyor.Ellerine geçirseler parçalıcaklar pankiyi. Kedileri kucağında yatıran panki ona olan düşmanlık karşısında aslan kesiliyor doğa harikası bir köpek.Babamın babanıza benzemesi de çok hoş desenize bizler çok şanslıyız.

Eski 02-04-2010, 15:06   #11
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Sevgili Dağçiği,
Yosun fikrini çok beğendim, üstelikte çiçeklere çok yakışmış bende denemeden bir şey sorayım toprağın hava almasını engellemez mi?

Ayrıca 65 nolu mesajınızın ikinci resimdeki (öndeki ve arkadakiler) kılıça çok benziyor (kısa olması dışında) adını biliyormusunuz?

turko-g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 20:49   #12
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Sevgili turko-g
Yosunu daha önce benjamin ve bodur kılıçta denemiştim, çiçeklerin daha canlı olduğunu gördüm.Menekşelerde yeni denedim şimdilik keyifleri yerinde.KIlıca benzeyen bodur kılıç.

Eski 19-04-2010, 22:26   #13
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sevgili dağ çiği,
katmerli pembe sardunyanızı ve göl soğanlarınızı ( ilk kez görüyorum) çok beğendim. Menekşeler çok canlı görünüyor. Baharın kıpırtıları bitkiler gibi,bizleri de canlandırıyor, öyle değil mi? Ellerinize sağlık.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 22:36   #14
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili dağ çiği, pembe sardunyanız dışarıyı sevmiş. Benim sardunyalar soğuktan etkilendiler. 8-9 saksıdan iki saksı kaldı. Onları da derin budamıştım, bir türlü neşeleri yerine gelmedi.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 00:10   #15
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Sevgili ozbey SDdur Hoş gelmişiniz bahçeme.Rahatsızlığım nedeniye epeydir giremedim foruma.Hava okadar kötü ki burda soğuk bir rüzgar kötü çarptı beni çiçekleride fidelerimide. İnşallah tez vakitte normale döner bende bahçede doya doya çalışırım.Bahçeleri gezdim bu gece maşşallah içim açıldı.

Eski 08-05-2010, 21:21   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
sevgili dağ çiği
bahçeni gezdim. çok doğal manzaranda çok güzel. anlaşılıyor ki bayağı uğraş veriyorsun.2 bahçe kolay gelsin. emeklerinin karşılığını görürsün inşallah.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 22:22   #17
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Bu ara çok yoruldum bir bahçeden diğerine koşuşturup duruyorum.Çiçek ve sebzeyi bir arada yetiştirmek çok emek istiyor.Çimleride kendim yetiştirince bayağı zorlandım.Bahçede kedi, köpek birde sümüklü böcek, salyongoz la mücadele beni iyice yordu.Zevk için uğraştığım bahçe işleri yoğun mücadeleye döndü.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

Eski 09-05-2010, 12:27   #18
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Küplerle ilgili gelişmeleri merakla bekliyorum. Size ne sürpriz olmuştur kimbilir? Ben bile heyecanlandım fotoğraflara bakarken.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2010, 13:05   #19
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Sevgili dağçiği küpler çok ilginç gerçekten ,içi altın dolu olsaymış ne güzel olurdu )
Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi de çok güzeller .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2010, 20:47   #20
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Sevgili Hatice, limon küplerin verdiği heyecanı anlatamam.İlk görüldüğünde tesadüfen ordaydım.Aman dikkat edin değerli olabilir dedim.Sağ olsunlar büyük özen gösterdiler.Üç kişiydik bir saat içinde bütün köy ordaydı.Kimi altın dolu olsa kimide ahh şarap dolu olsa vahlanıp durdular.daha sonrada ikinci küpe raslanınca heyecan iki misli arttı.Sanırım kapakları vardı onlar kırıldı.Yetkililer bizans dönemine ait tahmini beşyüy yıllık olduğunu söylediler.yerlerinden kaldırmadılar arkiolaglar gelip detaylı bir kazı olacak her halde.

Jakin beğendi.
Eski 10-05-2010, 07:26   #21
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
İnanın böyle bir ev dostlar başına!
Manzara desem; arkası da, önüde kartpostallık..
Bahçe desem, rengarenk. Her bitki ayrı güzel..

Ehh.. Bize de, size: ''Burada; tüm sevdiklerinizle birlikte, uzun yıllar, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın e mi?'' Demek düşer.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 20:43   #22
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
İnanın böyle bir ev dostlar başına!
Manzara desem; arkası da, önüde kartpostallık..
Bahçe desem, rengarenk. Her bitki ayrı güzel..

Ehh.. Bize de, size: ''Burada; tüm sevdiklerinizle birlikte, uzun yıllar, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın e mi?'' Demek düşer.
Çok sağolun Orhan bey gerçekten köyümüz çok güzel ama yazlık yer olması nedeniyle inşaat çok.Bakmaya doyamadığım doğal güzellikler yok oldukii.Benim bahçemde bu gidişle inşaat sektörüne yenik düşücek.Çok üzülüyorum çok.

Eski 10-05-2010, 08:34   #23
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Küplerin kırılmamış olması büyük şans, belki kapakların kırıkları da bulunup eklenebilir. Ayrıca çok derinde olmaması da ilginç.
Tabii bu olay sizin bahçe çalışmalarınızı bir süre askıya almıştır.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 20:49   #24
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Küplerin kırılmamış olması büyük şans, belki kapakların kırıkları da bulunup eklenebilir. Ayrıca çok derinde olmaması da ilginç.
Tabii bu olay sizin bahçe çalışmalarınızı bir süre askıya almıştır.
Çok haklısınız Vildan hanım bahçe işlerim aksadıı.Ama seyretmesi bile okadar zevkliydikii. Gerçekten büyük şans nasıl olmuşta yüzyıllar boyunca sağlam kalmışlar.İyikide kalmışlar bizlere büyük mutluluk yaşattılar.

Eski 10-05-2010, 09:32   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-11-2008
Çok güzel bir bahçeniz var sevgili dağ çiği, ama tabii siz de çok çalışkansınız. Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim, küpleri çok merak ettim doğrusu. Eski şeyleri ben de çok severim. Annem kızar ama eskici diye yine de dayanamam.
Bahçenizde keyifli günler...

İpek Kozası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 20:55   #26
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İpek Kozası Mesajı Göster
Çok güzel bir bahçeniz var sevgili dağ çiği, ama tabii siz de çok çalışkansınız. Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim, küpleri çok merak ettim doğrusu. Eski şeyleri ben de çok severim. Annem kızar ama eskici diye yine de dayanamam.
Bahçenizde keyifli günler...
Çok teşekkür ederim İpek Kozası. İki yıldır her şeyi unuttum bahçe alemine daldım çok yoruluyorum ama içimde öyle güzel bir huzur yarattıki.
Eskiye geçmişe karşı ben de çok ilgiliyim.Geçmişteki insanlar çok çalışkan ve çok zekiymişler.Bugün biz ilerdeyiz sanıyoruz ama onlar bizden çok ilerdeydiler.

Eski 10-05-2010, 10:35   #27
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili dağ çiçeği, emeyine ve yüreyine salik her yer mis gibi .

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 21:04   #28
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 Mesajı Göster
Sevgili dağ çiçeği, emeyine ve yüreyine salik her yer mis gibi .
Çok teşekkür ederim Sevim hanım Sizin gibi güzel insanlarlarla payşalmak mutlu ediyor beni.

Eski 10-05-2010, 21:17   #29
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Neyseki diğer küp sağ salim çıkarıldı yerine ulaştı.

Eklenen Resimler

Jakin beğendi.
Eski 13-05-2010, 00:14   #30
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği Mesajı Göster
Neyseki diğer küp sağ salim çıkarıldı yerine ulaştı.
Sevgili dağ çiği,küpler çok güzel o güzelliği bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025