![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
dağ çiği bahçe
Bonsai şekli vermeye çalıştığım benjaminimi katlettim ![]() Sakız sardunyalarım bugün çok güzel geldi bana acaba balkona çıkınca keyiflerimi geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Yazıyla birlikte resim eklemeye çalışıyorum deneyerek öğreneceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağ çiği, katmerli pembe sardunyanızı ve göl soğanlarınızı ( ilk kez görüyorum) çok beğendim. Menekşeler çok canlı görünüyor. Baharın kıpırtıları bitkiler gibi,bizleri de canlandırıyor, öyle değil mi? Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ozbey SDdur Hoş gelmişiniz bahçeme.Rahatsızlığım nedeniye epeydir giremedim foruma.Hava okadar kötü ki burda soğuk bir rüzgar kötü çarptı beni çiçekleride fidelerimide. İnşallah tez vakitte normale döner bende bahçede doya doya çalışırım.Bahçeleri gezdim bu gece maşşallah içim açıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Çok sevdiğim gülüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı kabaklarını kül ve talaşla kurtardım.Şimdilik güzel büyüyorlar. ![]() Geçen yaz dökülen latin tohumlarım kendiliklerinden çimlenp beni mutlu ettiler ![]() Düşen bir kividen kendiliğinden çimlenen kivi fidanı ![]() Kasımda ektiğim aşılı böğürtlenler çok güzel gelişti.Merak ediyorum bu yaz meyve vericekmi. ![]() Çilekler olmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgar kivileri mahvetti nasibimi bende aldım hastalandım soğuk bir rüzgardı. ![]() Dalları bezlerle bağlamak zorunda kaldık kivileri dilek ağaçlarına döndü. ![]() katsız küpelilerim kışı rahat atlattı keyifleri yerinde ama daha çiçek yok. Çiçeklerin arasında kendiliğinden çıkan nar fidanı ve gelincikler. [ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Komşularımız tarafından katledilen çınar ağacımızın kurtadığımız bir dalı budaklanınca kumruların keyfine diyecek yoktu.[ATTACH] ![]() Arkadaşımın hediye aldığı klementis ![]() Hocam 100 den aldığım lilyumlar kendini gösterdi ![]() Renkli galalar yeni uç vermeye başladı.İnşallah açtıklarınıda görürüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Fırça çalım açmaya hazırlanıyor. ![]() Bu haliyle bile çok güzel ![]() Begonvilim sürgünde şükür kışı atlattık. ![]() Bu da evimizin ön yüzü ama ben arkada bahçeden çıkmıyorum.İster deli diyin ister akıllı geçen yaz denize bir kere girdim. ![]() geçen yaz ektiğim sarı yaseminim açtı.Ne büyük mutluluk insanın kendinin ekip büyüttüğü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Mis gibi kokan gülüm yanında gala ve hanımeliyle çok mutlu gözüküyor ![]() ![]() ![]() ![]() sedef çiçekleri paralarını göstermeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Çevremdeki doğal güzellikler, paylaşmak istedim.[ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Çileklerim olmaya başladı,her gün bir avuç topluyorum. Anneme götürüyorum.Annem şeker hastesı çilek yiyebilir diye boğazımdan geçmiyor.Annemde bize öyle taşırdı bir zamanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Yeni çiçekler aldım ama küpelinin güzelliği bambaşka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin yanındaki eski ahır yıkılıp harfiyatı yapılırken iki dev küpe raslanması bütün köyü heyacana boğdu.Yetkililere haber verildi.Herkes merak içinde kaç yıllık olduğu ne küpüydü.Kimine göre şarap kimine göre zeytinyağı bana göre ise su küpü.Harfiyat durduruldu küpler korumaya alındı.Paylaşmak istedim her zaman böyle değerli şeylere raslayamayız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili dağ çiği bahçeni gezdim. çok doğal manzaranda çok güzel. anlaşılıyor ki bayağı uğraş veriyorsun.2 bahçe kolay gelsin. emeklerinin karşılığını görürsün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Bu ara çok yoruldum bir bahçeden diğerine koşuşturup duruyorum.Çiçek ve sebzeyi bir arada yetiştirmek çok emek istiyor.Çimleride kendim yetiştirince bayağı zorlandım.Bahçede kedi, köpek birde sümüklü böcek, salyongoz la mücadele beni iyice yordu.Zevk için uğraştığım bahçe işleri yoğun mücadeleye döndü.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice, limon küplerin verdiği heyecanı anlatamam.İlk görüldüğünde tesadüfen ordaydım.Aman dikkat edin değerli olabilir dedim.Sağ olsunlar büyük özen gösterdiler.Üç kişiydik bir saat içinde bütün köy ordaydı.Kimi altın dolu olsa kimide ahh şarap dolu olsa vahlanıp durdular.daha sonrada ikinci küpe raslanınca heyecan iki misli arttı.Sanırım kapakları vardı onlar kırıldı.Yetkililer bizans dönemine ait tahmini beşyüy yıllık olduğunu söylediler.yerlerinden kaldırmadılar arkiolaglar gelip detaylı bir kazı olacak her halde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
İnanın böyle bir ev dostlar başına! ![]() Manzara desem; arkası da, önüde kartpostallık.. Bahçe desem, rengarenk. Her bitki ayrı güzel.. Ehh.. Bize de, size: ''Burada; tüm sevdiklerinizle birlikte, uzun yıllar, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın e mi?'' Demek düşer. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Küplerin kırılmamış olması büyük şans, belki kapakların kırıkları da bulunup eklenebilir. Ayrıca çok derinde olmaması da ilginç. Tabii bu olay sizin bahçe çalışmalarınızı bir süre askıya almıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Çok güzel bir bahçeniz var sevgili dağ çiği, ama tabii siz de çok çalışkansınız. Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim, küpleri çok merak ettim doğrusu. Eski şeyleri ben de çok severim. Annem kızar ama eskici diye yine de dayanamam. Bahçenizde keyifli günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah arı gibisiniz, anlaşılan bu sene bahçenize bakmaya doyamıyacağız. Çilekleriniz çok verimli görünüyor, afiyet olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili dağ çiçeği, emeyine ve yüreyine salik her yer mis gibi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız Vildan hanım bahçe işlerim aksadıı.Ama seyretmesi bile okadar zevkliydikii. Gerçekten büyük şans nasıl olmuşta yüzyıllar boyunca sağlam kalmışlar.İyikide kalmışlar bizlere büyük mutluluk yaşattılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eskiye geçmişe karşı ben de çok ilgiliyim.Geçmişteki insanlar çok çalışkan ve çok zekiymişler.Bugün biz ilerdeyiz sanıyoruz ama onlar bizden çok ilerdeydiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=ozbey;635387]Sevgili dağ çiği, bu heyecanı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, küplerin tarihi geçmişini şimdiden bende merak ettim. Maşallah arı gibisiniz, anlaşılan bu sene bahçenize bakmaya doyamıyacağız. Çilekleriniz çok verimli görünüyor, afiyet olsun.[/QUO Gördüğüm güzellikleri inanın sizinle paylaşmak çok hoşuma gidiyor.Sizlerde aynı duygular içindesiniz bundan eminim.Bizim buralar yeni yeni ısınmaya başladı.İlk gülümseyen çileklerim oldu.Aman ne mutlu oluyorum onları toplarken.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili Ozbey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevim hanım Sizin gibi güzel insanlarlarla payşalmak mutlu ediyor beni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|