![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Yolladığın tohumlardan çıkanlar bunlar sana çiçekli hallerini göstermeyi çok isterdim Ama bekliyoruz bakalım Geçen yıl dahliya soğanı dikmiştim bahçeye hiç nazlanmadan açtılar üstelik gölgede olduğu halde açtı..Hangi tür dahliya olduğunu ve soğandan mı ekmem gerektiğini sana sorarım ekeceğim zaman![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Bahçe yine çok hoş çok keyifli . Melissa bir tur önde gidiyor benimkinden ![]() Benim gariban, test aşamalarından rahat nefes alamıyor olsa gerek! Ellerine sağlık Sevgili Yılmaz.. Umarım gülünün hastalığı geçmiştir? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim..Güllerde sorun devam ediyor.Kara leke geçmedi.Bu akşam yeniden ilaçlama yapacağım. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Acem borusu açmaya devam ediyor.Bu ayda açanların ağız kısmı daha geniş. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim akşam sefaları gelişiyor ama henüz çiçeklenmediler. Japon feneri büyümeye devam ediyor. Ateş çiçekleri de epey büyüdüler ama çiçeklenmediler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Nadir açan çiçeklerden birisi Sevgili Hatice Abla'nın hediyesi ama ismini bilmiyorum ![]() Yıldız çadırları 4,5 metreyi geçti ama çiçeklenme hala yok. Güller açmaya devam ediyor. Sabah sefaları devleşti resmen ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka 4,5 metreyi geçti,gövdesi kalınlaştı epey.Komşuya kokacak açarsa selluka ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Yalçın kardeşim, yıldız çadırları ve akşam sefalarının açmaması yeterli güneş alamadığı için olabilir. Benim yıldız çadırım çok geç çimlendi, 40-50 cm boyu ya var, ya yok. Bugün ikinci çiçeğini açtı. Akşamsefaları da epeyden beri açıyor. Melissanıza nazar değmesin, tomurcuğu bol. Ben ektiğim melissa tohumlarının yerini hatırlayamadığım için, hangi saksıda olduğunu bilemiyorum. Şimdi sizin melissanın yaprağına benzeyen bir bitkimin olduğunu fark ettim. Fotoğrafını çekince melissa olup olmadığını anlarız. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Bey, Sizin birde şöyle kırda, uygun bir alanda güneş gören geniş bir bahçeniz olsaymış, neler yapacağınız belli olmazdı. Çok güzeller. Harika. Düzenleyen Cumhur Tonba : 15-08-2010 saat 02:07 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilli'yi Altın kafese koymuşlar, ah Satı ablamın bahçesi demiş. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
İşte bu! fosfor ve potassium devreye girdi.Aynen beslenmeye devam edilirse bu kez çiçeklenmenin sürekli olduğunu görebilirsin. Çiçek bitmiyor devamlı sürüyor.. Yapraktan beslemede yaprak arkalarının da ihmal edilmemesi üzerine duruluyor bazı akademik araştırmalarda.. Ben dikkat ediyorum.. Bir de, sabah en geç 10.00 a kadar yapılması, besinin bitki tarafından alınmasında önemli imiş.. Acil yalıtımlı bir kap bulmalıyım. Erimeden dondurmalar masaya konmalı!! Güzellik ve keyif ile... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birlikte Eminönü'ne gitmeseydik o sıvı gübreyi alamazdım Araştırmacı özelliğin sayesinde melisayı çözdün ve bu bana da yansıdı ve şimi keyfini sürüyorum![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sen bana hediye etmeseydin bu güzelliği hiç göremeyecektim Melisa sevgisini bana tattırdığın için teşekkür edrim![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz bey, her şey çok güzel ama selluka ve yıldız çadırınız inatlaşmaya devam ediyorlar gördüğüm kadarı ile. Bana kalırsa bu ikisi çete olmuşlar, başı selluka çekmiş, yıldız da peşinden gidiyor ![]() Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun, yine de makası bıçağı boyunlarına dayayıp bir korkutun bakalım, belki ikna olurlar ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yıldız çadırını senden duymuş ve yolladığın tohumlar sayesinde bu güzel çiçekle tanışmıştım Yeniden teşekkür ederim.Bir tane bile açmasına razıyım yeter ki ikisi de açsın Binlerce açmış kadar sevineceğim Sonbahar da gelmek üzere çünkü. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yılmaz bahçen çok güzel ve sıcak görüntüsü var benim de sellukamın dallarının yarısı komşuma firar etti, çan sarmaşığım zeytin ağacını aşıp komşumda gelişip dallanıyor büyük ihtimalle ikiside komşuda çiçeklenecek herhalde benim fazla ilgim onların firar etmesine sebep oldu. Melisanız çok güzel tomurcuklanmış inşallah diğer tüm çiçekleriniz de beklediğiniz müjdeyi görürsünüz. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmazcığım, Birgün çok gezen birisinin eşine şunu söylemişler. ''senin kocan ne kadar da çok geziyor'' Cevap vermiş. '' Fazla gezdiğini sanmıyorum. Fazla gezen birisi olsaydı bizim eve de uğrardı'' Maşallah heryerdesin fakat bahçen de yoksun. Ben biliyorum sebebini de... Nasılsın? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemdeki bitkiler çiçek açmıyor ben de küstüm onlara![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten çok sevindim.Eylül ayı yeniden sürgün ve çiçek verme zamanı..Eylül ortası gibi clematisiniz size süpriz yapıp o zarif çiçeklerini sunacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Ateş çiçeğim geç açtı Yıldız çadırları beyaz,kırmızı ve pembe Sabah sefaları.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine yıldız çadırları.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıldız çadırları ve japon fenerim epey sürgün verdi ve çiçekte.. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sellukanın fotoğrafını çekemiyorum çünkü komşunun balkonunun iç tarafında açmış Birgün bir salkım isteyeceğim![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kadar uzun bekleyişten sonra açarsa böyle poz poz fotoğraflanır işte, keşke biraz daha net olsaymış ![]() Sizi bu kadar bekletmesine değdi mi Yılmaz bey, beğendiniz mi yıldız çadırını? Sellukanız da biraz hainmiş yani, kendisini bakıp büyüten sahibini bırakıp komşunun balkonunu şereflendirmiş ![]() Ben olsam ne yapar eder bitkiyi kendi balkonuma yönlendirirdim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yıldız çadırı çok şirin bir çiçekmiş..Geç açtılar ama bol bol seviyoruz.Ama tohumlar hala olgunlaşmadı sanırım geç kuruyor? Selluka hain çıktı.Ama bu akşam bir parçasını kopartıp baktım henüz beyaz renteydi ve kokmuyordu sanırım çok olgunlaşınca kokuyor değil mi?Bir salkım da yere düşmüş sarı kırmızı tonda ama kokmuyordu sanırım o da kurumuş ve dökülmüş..Bu arada akşam sefası bir dalda biri pembe diğeri sarı açmış.Eşim kokusunu çok beğendi Bütün çiçeklerinden daha güzel kokuyor diyor![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|