agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2013, 21:58   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Durul'cuğum, uzun zaman sonra bahçeni gezebildim nihayet.

Söylemezsem çatlarım, kelebeklerini çok kıskandım
Tam bir kelebek cennetinde yaşıyorsun, bu harika yaratıklara bayılıyorum.
Çok da güzel fotoğraflıyorsun, kelebek fotoğraflama sabır işi

Canım, evciğini su basmış, geçmiş olsun, bir çok yorucu iş çıkmıştır size.
Ne yaparsın ki bahçe uzaktaysa böyle kötü sürprizler yaşanabiliyor, buna benzer ben de çok şey yaşıyorum.
Sen yine de şanslısın, eşin kolları sıvayıp tamirata hemen başlamış.
Benim usta bulup gelmesi için ikna etmem gerekiyor.

Torun büyümüş maaşallah, kolları tam ısırmalık olmuş.
Şanslı çocuk, dalından koparıp meyve yiyebiliyor.

Erik ve kayısı dışında her şey bol bereketli, bunca emeğe karşılık almak insanı dinlendiriyor.

Zinniaları ben de çok sevdim, önceki yıllarda hep hastalanmışlardı, ben de zinia yetiştirmekten vaz geçmiştim, bu sene sağlıklı görünüyorlar.

Sana ve eşine tüm işlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Ha, kelebek fotoğrafı çekmeye devam et lütfen

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2013, 13:01   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili Adalet hanım, hoşgeldiniz. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizin bahçeleriniz yanında lafı bile olmaz ama bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Elimizden geldiğince.

Bahçedeki tüm tamirat işlerini eşim yapar. İyi ki elinden geliyor, her şey için usta tutmaya kalksak epey zor olurdu.

Kelebekler oldukça fazla ve en çok zinniaları seviyorlar. Ve ben de gördüğümde çekiyorum. Bıktırıcı olmasın diye elimden geldiğince az yüklemeye çalışıyorum. Son gittiğimde coreopsise konmuştu biri, hem de kanat üzerini çekebildim. Sizin için ekliyorum. Sevgiler...

Name:  kelebek.jpg
Views: 872
Size:  31.9 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2013, 23:35   #3
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Katlı gülhatmide yaşadığım hayâl kırıklığının yanı sıra beni sevindirenler de vardı bugün.

Campanula ilk çiçeğini açtı. Sevgili nevsune'ye teşekkürlerimle...

Name:  campanula.jpg
Views: 1214
Size:  19.1 KB

Ona eşlik eden maviş.

Name:  maviş.jpg
Views: 1145
Size:  37.9 KB

Name:  maviş1.jpg
Views: 1191
Size:  29.0 KB

Bütün zıpçıktıları öldürmeyi başarmışken, sevgili loveforlife yeni soğanlar göndermişti. Şimdiye kadar onlar da yaprak çıkarmayınca ümidi kesmiştim. Saksıda olan epey soğandan bir tanesi, geçen gün canlanma belirtisi gösterdi. O da açtı. Sevgili loveforlife'a teşekkürlerimle...

Name:  zıpçıktı.jpg
Views: 1321
Size:  51.6 KB

Name:  zıpçıktı 1.jpg
Views: 1206
Size:  56.2 KB

Eski 13-07-2013, 10:11   #4
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Katlı gülhatmide yaşadığım hayâl kırıklığının yanı sıra beni sevindirenler de vardı bugün.

Campanula ilk çiçeğini açtı. Sevgili nevsune'ye teşekkürlerimle...

Eklenti 425940

Ona eşlik eden maviş.

Eklenti 425941

Eklenti 425942

Bütün zıpçıktıları öldürmeyi başarmışken, sevgili loveforlife yeni soğanlar göndermişti. Şimdiye kadar onlar da yaprak çıkarmayınca ümidi kesmiştim. Saksıda olan epey soğandan bir tanesi, geçen gün canlanma belirtisi gösterdi. O da açtı. Sevgili loveforlife'a teşekkürlerimle...

Eklenti 425944

Eklenti 425943
Canım Ablacığım,

Mavişine tek kelimeyle "bayıldım"! Kaç yılda bu hale geldi? Benim ne zaman böyle güzel, dolu dolu açan bir mavişim olacak? Ah bu maviş sevdası bana neler etti böyle?

Zıpçıktıya gelince... Ben onlara tembihledim SDurul Abla'mı sevindirin diye... Sen hiç merak etme, diğerleri de gösterecek kendini. Tıpkı senin bana gönderdiğin çiçeklerin senin sevginle doğup bana gelip çoğalmaları gibi, saksıları dolduracaklar...

Sağlıcakla kal, adıyla kalbi bütünleşen güzel insan...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 15:31   #5
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Canım Ablacığım,

Mavişine tek kelimeyle "bayıldım"! Kaç yılda bu hale geldi? Benim ne zaman böyle güzel, dolu dolu açan bir mavişim olacak? Ah bu maviş sevdası bana neler etti böyle?

Zıpçıktıya gelince... Ben onlara tembihledim SDurul Abla'mı sevindirin diye... Sen hiç merak etme, diğerleri de gösterecek kendini. Tıpkı senin bana gönderdiğin çiçeklerin senin sevginle doğup bana gelip çoğalmaları gibi, saksıları dolduracaklar...

Sağlıcakla kal, adıyla kalbi bütünleşen güzel insan...
Sevgili loveforlife,

İlk mavişimi sevgili Güler hanım göndermişti. Ben onu koruma adına, bir içeri bir dışarı gezdirirken kaybetmiş ve çok üzülmüştüm. Daha sonra bir kaç kere komşulardan aldım ve tutturamadım.

Yaklaşık bir yıl önce, çiçekçide görünce hemen aldım. Bu bahar saksısını değiştirdim, epeyce bir kök ayırıp arkadaşlara gönderdim. Bugün bu halde ve ben onu çok seviyorum.

Bakımını da öğrendim artık, çatır çatır buzlu havalarda balkondaydı ve yaşıyor.

Aslında bazen bitkilere iyilik ederken, koruma adına kötülük etmiş oluyoruz. Bazı şeyleri forumlarda okuya okuya, bazılarını da deneye yanıla öğrenebiliyoruz.

Zıpçıktıyı çok iyi tembihlemişsin, teşekkür ederim. Şimdi diğerleri de yaprak çıkarmaya başladılar. Mutlu Kutludan aldığım sarı zıpçıktı da aynı saksıda, onun çiçeğini de görürüz umarım.

Sevindirmeye devam edenleri paylaşayım.

Name:  glayöl.jpg
Views: 1180
Size:  23.1 KB

Name:  glayöl1.jpg
Views: 810
Size:  27.7 KB

Name:  glayöl2.jpg
Views: 1085
Size:  26.1 KB

Name:  pembe g..jpg
Views: 1101
Size:  55.9 KB

Name:  pembe g1.jpg
Views: 1138
Size:  32.1 KB

Eski 12-07-2013, 23:35   #6
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili SDurul olsun ne yapalım katlı katsız ben bu sene hatmileri çok sevdim. İnşallah diğer tomurcuklar katlı çıkarlar, onlar da çıkmazlarsa seneye katlı gül hatmilerin olsun inşallah...
Ellerine, gönlüne sağlık...
(Gülümseyiverdim birden; dedim kimbilir hatmiyi görünce yüz ifaden nasıl olmuştur ve o an eminim aklından YeniGine geçmiştir.) Canım arkadaşım canımız sağolsun. Katlı, katsız hepsini severiz, hepsi bizim...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 14:43   #7
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili SDurul olsun ne yapalım katlı katsız ben bu sene hatmileri çok sevdim. İnşallah diğer tomurcuklar katlı çıkarlar, onlar da çıkmazlarsa seneye katlı gül hatmilerin olsun inşallah...
Ellerine, gönlüne sağlık...
(Gülümseyiverdim birden; dedim kimbilir hatmiyi görünce yüz ifaden nasıl olmuştur ve o an eminim aklından YeniGine geçmiştir.) Canım arkadaşım canımız sağolsun. Katlı, katsız hepsini severiz, hepsi bizim...
Diğer katlı sandığım hatmilerin biri daha katsız açtı. Çeşit çeşit pembelerim oldu, sevgili YeniGine.

Name:  hatmi.jpg
Views: 778
Size:  23.9 KB

Hatmiyi gördüğümdeki yüz ifadem nasıldı bilemiyorum, sadece tahmin edebiliyorum. Katlı açacak diye öyle bir şartlanmıştım ki, sormayın.

Tabii ki hepsini seviyoruz, ama katlı olmasını beklediğim tomurcuklar var, onlar açmadan içim rahat etmeyecek.

Sevindirenlerden bazı fotoğraflar.

Name:  aster.jpg
Views: 781
Size:  33.5 KB

Name:  commelina c..jpg
Views: 840
Size:  27.6 KB

Rengi biraz kırmızılaşmış, sebebini anlkayamadım.

Name:  cosmos.jpg
Views: 837
Size:  32.1 KB

Nihayet çiçeklerini göstermeye başladılar. Beyaz sardunyam.

Name:  sard..jpg
Views: 785
Size:  55.3 KB

Eski 14-07-2013, 00:01   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Aycicekleriniz tohuma durmus bile, buralarda henüz cicek bile acmadilar, inanin sizlerin bahcelerini gördükce derin derin ic cekiyorum burada hava sartlari bayagi sert, bahar cok gec geliyor tam sebzeler iyice kendine gelip mahsül vermeye baslayinca bu sefer kis gelip sonbahar gelip catiyor ve sonbahar kisi andiriyor...

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2013, 00:06   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sebzeler sonbaharda olmaya devam eder ve o yamuk yumuk biberler patlicanlar cok daha lezzetli olur halbuki bizimkilerin cicegi burnundayken don oluyor ve malesef bitkiler donuveriyor Gecen sene altin cilek ektik, biraz zamanini gecirmistik ekerken, üzeri cilekle dopdoluydu ne yazikki donarak kurudu, biraz sararmislari tohum olmasi icin aldim bu sene ektim onlari bir sürü var yine umarim tadina bakabiliriz

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 15:51   #10
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu Mesajı Göster
Aycicekleriniz tohuma durmus bile, buralarda henüz cicek bile acmadilar, inanin sizlerin bahcelerini gördükce derin derin ic cekiyorum burada hava sartlari bayagi sert, bahar cok gec geliyor tam sebzeler iyice kendine gelip mahsül vermeye baslayinca bu sefer kis gelip sonbahar gelip catiyor ve sonbahar kisi andiriyor...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu Mesajı Göster
Sebzeler sonbaharda olmaya devam eder ve o yamuk yumuk biberler patlicanlar cok daha lezzetli olur halbuki bizimkilerin cicegi burnundayken don oluyor ve malesef bitkiler donuveriyor Gecen sene altin cilek ektik, biraz zamanini gecirmistik ekerken, üzeri cilekle dopdoluydu ne yazikki donarak kurudu, biraz sararmislari tohum olmasi icin aldim bu sene ektim onlari bir sürü var yine umarim tadina bakabiliriz

İklim şartlarından diyelim. Bu bizler için de geçerli olabiliyor, iki sene üst üste altın çileklerim tam meyve yapıp henüz olgunlaşmadığında sonbahar gelmiş ve dallarında öylece kalakalmışlardı. Bu sene ekmedik.

Sebzelerde de hazır fide olarak aldıklarımız çoktan meyve vermeye başladılar, kendi ektiklerim çiçek bile vermediler daha.

Tohumunu kendi ektiğim Antep biberi fidesi. Hava soğumadan, meyve yapıp olgunlaştırır mı bilmiyorum.

Name:  antep b..jpg
Views: 1076
Size:  40.7 KB

Fide olarak aldığımız biberler.

Name:  dolmalık b..jpg
Views: 941
Size:  40.2 KB

Name:  tarhanalık b..jpg
Views: 901
Size:  34.5 KB

Name:  toplanmış biberler.jpg
Views: 880
Size:  38.4 KB

Biber toplarken gördüğüm antenli böcek. Büyük ihtimalle bilinen bir canlıdır, ben bilemedim.

Name:  biberde böcek.jpg
Views: 888
Size:  30.1 KB

Eski 15-07-2013, 16:30   #11
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Maşallah bol hasatlar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 08:58   #12
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Canım arkadaşım epeydir bakamamıştım sayfana, neler neler olmuş.

Geç oldu ama, önce su baskını için geçmiş olsun. Dün akşam Ankara'ya yağan çılgın Temmuz yağmurundan da benim tavan aktı. Oluyor böyle doğanın intikamı zahir

Hangi birini yazsam şaşırdım. Tabii önce yumuk prensesten başlayayım. Ya nasıl boy atmış birden öyle maşallah. Canım benim, çok tatlı çok. O ilk fotoğraftaki yumuk kolu görünce içimi bir sevinç kapladı inan. E babaanneleri pek çok onun Çay keyfi pozuna da bayıldım. Çook öp benim için lütfen.

Meyve sebzelerin çok güzeller, bol hasatlar dilerim. Her birini ayrı kıskandım ama çok emek istiyorlar biliyorum. Senin ve eşinin ellerine kollarına sağlık. Afiyetle yeyin.

Mavi yasemin, ceropsislerin ama özellikle margarit -glayöllerin-hatmilerin ve unuttuğum her bir şeyin harika olmuşlar. Aslında glayöl sevmem pek ama senin mor ve pemben çok çok güzeller.

Kelebeklerin, uğur böceğin yine gelmişler ne güzel. Ağustos böceklerini de severim ama tek tek. Bir yıl Dikili'de kaldığımda zeytin ağaçlarının içinde bir orkestra vardı valla 7/24 çalışmışlardı. Ulan bi 5 dakka susun, yok. Hiç unutmam o cümbüşü.

Benim cicilerimi sorarsan, "unutma beni" hariç herşey gayet güzel. Henüz fotoğraflarla uğraşma aşamasına gelemedim. Beyaz mavişim açtığında sana göstermeyi çok istiyorum.

İlk kez bu kadar uzun yazdım, özlemişim seni. Şimdi yine birkaç gün ara vermem gerek. Bol bereketli bir yaz diliyorum sana

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 15:15   #13
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Vefakâr arkadaşım, güzel yorumlarını özlemiştim, seni burada gördüğüme sevindim.

Suyun açık kalmasından dolayı olan evciği sel alması çok kötü oldu. Hâlâ gittikçe havalandırmak gerekiyor.

Yumuk prensesin bir de konuşmalarını duysan daha çok seversin. Çay keyfi, biberondan bardağa terfi etti. Ama tabaksız olmaz. Bir yudumlayacak, bir tabağa koyacak. Kaşık dışarda, babaanne kaşığını çıkar diye hatırlatma da yapıyor. Anlayacağın hepimizi yönetmeye başladı.

Sebze ve meyveler şimdilik iyi, çiçekler de eh işte.

Kelebekler hiç eksik olmuyor, Ağustos böceklerinin konserleri bıktırıcı olmaya başladı. Yavaş yavaş azalır artık.

Unutma beni zaten yabanisiydi sanırım, kır çiçeği. Tohum döküldüyse baharda çıkar belki. Beyaz maviş ben de açtı, seninki açtığında güzel bir fotoğrafını beklerim.

Crossandra tomurcuklandı demiştim. Geçenlerde çabucak açsın diye balkona aldım. Yapraklarını güneş biraz kavurdu, hemen içeri çektim, şimdi toparlanııyor.

Canım arkadaşım, teşekkür ediyorum, seni daha sık forumda görmek, burada ve diğer başlıklarda mesajlarını okumak istiyorum. Çok şey mi istedim, ne?

Sevgiyle...

İlk domates hasadı dört taneydi. Artık arkası kesilmez.

Name:  domatesler.jpg
Views: 1412
Size:  23.4 KB

Güllere bu sene gereken bakımı yapamadım, dolayısıyla çiçek az. Tek açmış, olsun bu da yeter.

Name:  gül.jpg
Views: 1615
Size:  24.0 KB

Süs ayçiçeğinin bu çiçek içinde çiçek halleri çok hoş.

Name:  süsayçiçeği.jpg
Views: 1538
Size:  34.6 KB

Bakla zınnı papatyalardan sonra zinnialara dadandı.

Name:  bakla zınnı.jpg
Views: 1561
Size:  31.3 KB

Bu kelebeğin kanat üzeri çok güzeldi, maalesef çekemedim.

Views: 1429
Size:  30.9 KB

Eski 18-07-2013, 15:31   #14
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Bu da bahçede ilk kez gördüğüm bir kelebek. Kanat üzeri kırmızıydı, takip edip çekemedim. Ağaca asılı hortumun üzerine konduğunda bu görüntüsü çekilebildi.

Views: 1917
Size:  30.1 KB

Tohumdan yetişen horozibikleri açmaya başladı.

Name:  horozibiği.jpg
Views: 1646
Size:  27.8 KB

Delosparma cooperi, tarafımdan daha önce eklenmişti. Ama çiçekten iyice delirdi, tekrar fotoğraflanmayı hak etti.

Name:  delosperma cooperi.jpg
Views: 1676
Size:  47.0 KB

Name:  delosperma cooperi1.jpg
Views: 1842
Size:  44.6 KB

Eski 18-07-2013, 16:47   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Alıntı:
Bu da bahçede ilk kez gördüğüm bir kelebek. Kanat üzeri kırmızıydı, takip edip çekemedim. Ağaca asılı hortumun üzerine konduğunda bu görüntüsü çekilebildi.

Eklenti 427389

Tohumdan yetişen horozibikleri açmaya başladı.

Delosparma cooperi, tarafımdan daha önce eklenmişti. Ama çiçekten iyice delirdi, tekrar fotoğraflanmayı hak etti.
Eklenti 427387
Sayın SDurul

Bizim Delosparmaların son çiçekleride soldu sizinkiler yeni açıyor maşallah, kelebekler deseniz onlarda başka bir güzeller.

Sağlıcakla kalın

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 16:10   #16
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Sayın SDurul , herşey o kadar güzel ki. Hangisini yazsam bilemedim. Bahçenin gülü minik torununuzu benim içinde öpün. Allah hayırlı bir ömür nasip etsin tüm çocuklara.
Kelebek resimleri apayrı bir güzellik. Bol hasatlar diliyorum.
Saygılar.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2013, 00:24   #17
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili SDurul öncelikle arı sokmasından sonra nasıl oldunuz, merak ediyorum. Nasılsınız?
Bu Delosperma buzçiçeği, acem halısı gillerden mi oluyor? Çiçekleri geçtikten sonra kopartmak mı gerekiyor yoksa tohuma bırakılabiliyor mu? Ve gerçekten de fotoğraflanmayı haketmiş, çok güzel olmuşlar...
Şimdi bu güzelliği görünce komşumda bir iki dal gördüm idi sanki tohuma bırakıyorlar gibi; onun için sordum.

Eski 21-07-2013, 01:32   #18
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Sevgili dağçiçeği, bahçemize hoş gelmişsiniz. Teşekkür eder, her zaman beklerim.

Sevgili YeniGine, no problem.

Delosperma cooperi, buz çiçeği, acem halısı yer örtücülerden ve her biri ayrı özellikte.

Delospermanın çiçekleri geçtikten sonra tohum yapıp yapmadığına dikkat etmedim. Solan çiçekleri koparmadım da. O ve diğer bazı saksılarım şimdilik boş bir katın balkonunda durdukları için her an ilgilenemiyorum.

Kesinlikle hem çok güzel çiçekleri olan bir bitki, hem de mütevazi, hem de nazsız. Bana rağmen yaşamayı sürdürüyor.

Eski 21-07-2013, 18:42   #19
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili Öğretmenim;
Sanırım nisan ayıydı. Sizden Maviş istemiştim. Siz, beraberinde çeşitli sukkulentler ve sardunya çelikleri göndermiştiniz. Sedum palmeri bahçede kaldığı için onu görüntüleyemedim. Maviş yaklaşık iki haftadır açıyor. Sardunyalardan biri açtı. diğerleri biraz tembelce çıktı.
Tekrar teşekkür ediyor, ben ve eşim, Durul Ailesi'ne selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. İyi ramazanlar.

Name:  43-043.jpg
Views: 1419
Size:  65.2 KB

Name:  44-044.jpg
Views: 1386
Size:  44.6 KB

Name:  49-049.jpg
Views: 1387
Size:  60.3 KB

Name:  68-060.jpg
Views: 1382
Size:  61.8 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2013, 22:20   #20
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Saygıdeğer Öğretmenim,

Canlardan haber aldığıma sevindim. Ehil ellerde oldukları çok belli. Pembe sardunya tutmuş, bir de açmış. İnanır mısınız bendeki henüz açmadı. Bu gidişle diğerleri de çok bekletmez açarlar.

Hepsini sağlıkla, huzurla büyütün.

Ben ve eşim, siz ve değerli eşinize saygılar, sevgiler, selâmlar gönderiyoruz.

Eski 22-07-2013, 23:04   #21
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Sevgili YeniGine, katmerli hatmilerden yeni haberler var. Bir arkadaşımızın gönderdiği katlı hatmilerin çiçekleri açacağı için çok sevinçliydim ve dört gözle açmalarını bekliyordum. (İkinci yılları.)

Biliyorsun ilk iki çeşidi katsız açmıştı ve ben yaprak yapısı da değişik olan diğerini bekliyordum.

Dün gittiğimde rengini belli etmişti.

Name:  katlı.jpg
Views: 1412
Size:  30.2 KB

Akşam üzeri açar gibi oldu.

Name:  katlı1.jpg
Views: 1328
Size:  23.2 KB

Bugün ise diğer hatmilerden farklı fakat katmersiz ve dilimli olduğunu gördüm.

Name:  dilimli hatmi.jpg
Views: 1461
Size:  36.8 KB

Oysa benim açık pembem de güzeldi. İki sene katlı hatmi yolu gözledim. Arkadaş katlı diye göndermişti, ya o tohumları karıştırdı, ya da bitki mutasyona uğradı.

Name:  kendi hatmim.jpg
Views: 1409
Size:  46.5 KB

Şİmdi de, tohum takastan gelen katlı hatmi ilk senesinde tomurcuklandı. O da katsız açarsa bir daha hatmi sözünü bile unutacağım.

Eski 22-07-2013, 23:15   #22
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Hatmideki hayâl kırıklığını zinnialar telafi ediyorlar.

Name:  katlı zinnia.jpg
Views: 1576
Size:  35.6 KB

Name:  katlı zinnia1.jpg
Views: 1562
Size:  29.4 KB

Name:  katlı zinnia2.jpg
Views: 1385
Size:  33.6 KB

Name:  katlı zinnia3.jpg
Views: 1559
Size:  32.3 KB

Name:  katlı zinnia4.jpg
Views: 1629
Size:  31.6 KB

Eski 22-07-2013, 23:35   #23
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Üzümlerde alaca çıktı.

Name:  alaca.jpg
Views: 1820
Size:  30.0 KB

Bazıları tümden kızarmış. Çekirdeksiz karalar.

Name:  ç. kara üzüm.jpg
Views: 1803
Size:  33.6 KB

Name:  üzüm.jpg
Views: 1798
Size:  33.1 KB

Biz daha görmeden arı yemiş.

Name:  üzümleri arı yemiş.jpg
Views: 1739
Size:  33.7 KB

Yakalandılar.

Name:  arılı üzüm.jpg
Views: 1807
Size:  27.6 KB

Eski 25-07-2013, 07:10   #24
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Üzümlerde alaca çıktı.

Eklenti 428630

Bazıları tümden kızarmış. Çekirdeksiz karalar.

Eklenti 428631

Eklenti 428632

Biz daha görmeden arı yemiş.

Eklenti 428633

Yakalandılar.

Eklenti 428634
Ablacığım onları arılar ancak delerler, kuşların işidir o baksanıza salkımda tane bırakmamışlar.

Hatmideki polenle bulaşık olan da büyük ihtimalle yabani bir bombus arısıdır. Kendileri iyi bir tozlayıcıdır.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2013, 23:53   #25
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Bu açık sarıyı unutmuşum.

Name:  zinnia- açık sarı.jpg
Views: 1404
Size:  31.5 KB

Hint yağı bitkimin iki çeşit olduğunu önceden de yazmıştım. Yeşil yapraklıdaki yuvarlak oluşumlar tohum bile oluşturmuşlar. Sanırım bunlar kızarmayacak, yaprakları gibi yeşil kalacaklar.

Name:  hint yağı.jpg
Views: 1528
Size:  48.7 KB

Yuvarlağın birini kopardım, içinden üç tohum çıktı.

Name:  hint yağı tohumu.jpg
Views: 2167
Size:  51.7 KB

Kırmızı yapraklıda henüz çiçek oluşmadı.

Name:  kırmızı hint yağı.jpg
Views: 1519
Size:  37.1 KB

Beyaz mavişim de ilk çiçeğini açtı. Yine acele ederek hemen çektim.

Name:  b. maviş.jpg
Views: 1357
Size:  24.0 KB

Eski 23-07-2013, 00:03   #26
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili SDurul ne yapalım senin canın sağolsun. İnşallah katlı gül hatmi nasip olur bir gün. Ama gül hatmiler gerçekten katlı, katsız bence çok güzeller, çok beğendim ben çiçek yapılarını. Ben de biliyorsun üç kök hatmi var ve inan ol çocuklar bile soruyorlar Sema Teyze bu çiçeği de sen mi ektin, ne kadar güzelmiş diye. Hele komşularımdan birinin eşi bayılırmış hatmi çiçeğine benim adıma teşekkür et demiş. Onun için hatmilere devam inşallah. Sen de vazgeçme!.. Bak onların yerine ne kadar güzel kat kat zinniaların olmuş. Ellerine sağlık.
Ben bir sene hint baklası diye biliyorum tohumunu ektim fakat bizim burada olmadı dondu gitti ki kaç yere ekmiş idim. Olmadı maalesef.
Beyaz mavişin de çok güzel açmış... Mavişlerin çiçeklerinin ömrü ne kadar bitki hakkında hiçbir fikrim yok desem yalan olmaz. Benim 3 tane minicik maviş fidelerim var görmüşsündür sen de, bir tanesi çiçek açtı fakat bugün 4. gün solmuş çiçeği.

Eski 23-07-2013, 00:11   #27
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sevgili SDurul,

Bahçenizdeki her oluşumu ilgiyle izliyorum.Güzel çekimlerinizle onları yakından tanımak fırsatı yakalıyorum.

Ayrıca bazı bitkilerle ilgili yaptığınız bilgilendirme de çok işime yarıyor.
Zaten size soracağım çok şey var. ŞİMDİLİK HOŞÇA KALIN SEVGİLERİMLE..

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 00:40   #28
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sevgili SDurul,

Bahçenizdeki her oluşumu ilgiyle izliyorum.Güzel çekimlerinizle onları yakından tanımak fırsatı yakalıyorum.

Ayrıca bazı bitkilerle ilgili yaptığınız bilgilendirme de çok işime yarıyor.
Zaten size soracağım çok şey var. ŞİMDİLİK HOŞÇA KALIN SEVGİLERİMLE..
Sevgili hozat, beğenileriniz benim için çok değerli. Yakın çekimlerde gözle göremediğimiz öyle güzel ayrıntılar var ki. Teşekkür ederim.

Elimden geldiğince paylaşımlarımı sürdürüyorum, bir işe yarıyorsa ne mutlu bana.

Öğretmenim sorularınız zor olmasın, mümkünse çalıştığım yerlerden olması tercihimdir. Şaka tabii ki. Sayfamda sizi görmekten onur duyarım, her zaman beklerim. Sevgiyle...

Yaşlı cevizin kalem aşısı tutmayınca geçtiğimiz hafta göz aşısı yapıldı.

Name:  yaşlı cevizin aşısı.jpg
Views: 1946
Size:  31.7 KB

Bunlar da geçen senenin kalem aşıları. Gelişimleri güzel. Ağacın kabuğunu nasıl da yarmışlar. İlki fernor, diğeri chandler.

Name:  ceviz aşı.jpg
Views: 2587
Size:  41.8 KB

Name:  ceviz aşı1.jpg
Views: 1824
Size:  39.8 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Beyaz mavişin de çok güzel açmış... Mavişlerin çiçeklerinin ömrü ne kadar bitki hakkında hiçbir fikrim yok desem yalan olmaz. Benim 3 tane minicik maviş fidelerim var görmüşsündür sen de, bir tanesi çiçek açtı fakat bugün 4. gün solmuş çiçeği.
Sevgili YeniGine, çok teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim. Şu anda tüm tomurcuklarını açtı, daha güzel oldu.

Mavişlerin çiçek ömrü hakkında bilgim yok. Ancak çiçeğin biri solarken diğeri açtığı için uzun süre çiçekli kalıyorlar.

Sizin mesajınızdan sonra solmuş çiçekleri temizledim, belki aynı yerlerden yine açar diye. Sevgiyle...

Eski 25-07-2013, 00:04   #29
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Geçen Kasım ayında gördüğüm çizgili pijamalı böceğin bu sefer değişik giysililerini gördüm. Pis kokulu böcek oldukları düşünülürse harika renk ve desenleri var.

Name:  k. böcek.jpg
Views: 2171
Size:  62.0 KB

Name:  böcek.jpg
Views: 2100
Size:  22.5 KB

Bu da uçan bir böcek. Rengi çok hoştu.

Name:  uçan böcek.jpg
Views: 3766
Size:  40.1 KB

Hatmideki arıya benzeyen, siyah, dev uçan böcek. Her yeri polen bulaşığıydı.

Name:  böcek1.jpg
Views: 2108
Size:  25.3 KB

Son kelebeğimiz.
Views: 1869
Size:  31.0 KB

Eski 25-07-2013, 00:18   #30
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Tohum Takas Etkinliğinden gelen yaşayan tek lupinim ilk çimlenendi. Onu tabletiyle birlikte saksıya dikmiştim. Bitki büyüdükçe saksı dar geldi ve yaprak kaybetmeye başladı. Yer değişiminden hoşlanmadığını öğrendiğim için saksının tabanını keserek saksısıyla bahçeye diktim.

Yaşarsa seneye açacak.

Kökler saksı dışına çıkmıştı.
Name:  lupin.jpg
Views: 1571
Size:  28.2 KB

Name:  lupin 1.jpg
Views: 1564
Size:  24.4 KB

Köklere zarar vermeden saksı tabanı kesildi.

Name:  lupin 2.jpg
Views: 1580
Size:  30.7 KB

Yeni yerinde.

Name:  lupin3.jpg
Views: 1529
Size:  60.5 KB

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025