![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mete Tiren, teşekkür ederim. Tohum çimlendirme kaplarını etiketleme için önerinizi dikkate alacağım. Çok sağ olun... Sevgili Adalet Hanım, kimseler bizi durduramadığı gibi durmadan hız kazanıyoruz. Bu haftanın kazanımları, bir adet melissa, iki adet kaktüs, bir adet değişik renk gelin tacı ve bir adet açmış lilium. Önceden aldığım liliumları bekleyemedim, bu turuncu güzeli görünce hemen alıverdim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar günü hemen dönüverecekmiş gibi, bazı işleri yapmaya çalıştık. Gök gürüldedikçe eşim gidiyoruz diyor, biraz sonra güneş çıkıyor derken, bir sürü iş yapmışız. Eşim ot biçti, makina arıza yapınca yarım kaldı ya neyse. ![]() Ağaçların neşesi yerindeydi, kırmızı gül de açmıştı. ![]() Balıklar suyun yüzüne yüzüne çıkıyordu. Kışın havuzu boşaltmadık, buzdan çatlama olmamış. Renk renk nilüferler istemeye başladı canım. Ama bu bir hayâl. ![]() ![]() Son görüntüyü ilk mesajda paylaşayım istedim. Yağmur başlamak üzereyken apar topar dönüş yolculuğu başladı. Bozulan ot biçme makinası, bizim külüstürün ön koltuğuna yerleşti. Bir kısmı da arkada. Arabada bana yer kalmayacaktı nerdeyse. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Ağ Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Bahçenide dolaşırken, görsel şölen izlemenin hazzını duyuyorum. Her köşeniz ayrı bir güzellik sergiliyor, ayrıca o güzelim kır çiçeklerini de podyuma çıkarmanızla haklarını yememiş oluyorsunuz, ben onların görmezden gelinmesine hiç dayanamıyorum.Elinize sağlık. Nice güzelliklerde buluşmak üzere,size kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Öğretmenim, sizden bu güzel sözleri duyduğum için çok mutlu oldum. Kır çiçeklerine sayfamda zaman zaman yer veriyorum. Bahçeye her gidişimizde başka başka kır çiçekleri görüyorum. Eh, bir de fotoğraf çekmeyi sevince sizlerle paylaşmadan edemiyorum. Kır çiçekleri ile ilgili duygularımı bu mesajımda yazmıştım. ![]() Pazar günü, yine çektim onları. Size gönderiyorum Öğretmenim. Sevgi ve Saygılarımla... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Vefalı aynısafalar, her yeri kaplamaya başlamışlar. Şimdi ben onları sökmeye kıyamam ki. ![]() ![]() Çörekotları açmış, ![]() ![]() Beyaz gül, komşu ile sınırda açmış. Bizim mi değil mi onu bile bilmiyorum. Kimin olduğu hiç önemli değil. Önemli olan güzelliği. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili sdurul niye sökesinizki ekmek istemez su istemez mevlanın verdiği su ile bile yaşamayı bilir size ve biz de keyfini sürmek kalır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Kır çiçekleri dökülsün yüreğine sevgili durul ablam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşım çok güzel ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmazsanız ben bu çiçekten kendime pay çıkartıyorum ![]() İğne oyası gibi nasıl ince bir güzelliği var. Muhtemelen küçük bir bitkidir ve insanlar görmeden üstüne basıp geçiyorlardır. Sizin o güzellikleri gören gözlerinize sağlık ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Gelişin bahar olacak, gülüşün kır çiçekleri... demiş şair. Sizde bu güzel çiçeklerle bizlerin yüzüne birer gülücük kondurdunuz sağolun. |
|
|
|
|
|
#17 | ||||
|
Ağaç Dostu
|
Sayfamızı ziyaret eden, sayın Halil Önen, esk nisagül, sevim4, nevsune, jineop, smiy hepinize teşekkür ederim. Bu kadar güzel bahçenin içinden, bizim mütevazi kır çiçeklerini beğendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Alıntı:
Topu topu üç balık var, orta boy bir tava yeterli gelir sanırım. Ama en uzun yaşayanlar bunlar. Yazık olmasın.Önceleri çok miktarda balıklarımız vardı. Ya çalındılar ya da hemen öldüler. ![]() Alıntı:
Daha çok güzeller var. Örneğin bir coronilla varia, bir yabani sinameki görülmeye değer. Çoğunun adlarını forumda sorarak öğrendim. Ama unuttuğum için, öğrenmekten vazgeçtim.![]() Bu kır çiçeği sizin için sayın nevsune. ![]() ![]() Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca beğenilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılar... Sevgiler... |
||||
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sdurul, gerçi fiyat geçen senenin ama o bitkiyi kaça almıştınız.. Burda satıcı 30 tl dedi pahalı geldiğinden önemsememiştim.. Jineop'un ve sizin bahçenizde görünce çok özendim.. Bitkinizde halâ birçok tomurcuk var.. Nasıl coşacak kimbilir.. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, bir önceki mesajınıza daha sonra cevap yazacağım, size güzel bir sürprizim olabilir. ![]() Deutziaya gelince, onu ben bilinçsiz aldım. Üzerinde bir kaç çiçek vardı. Satıcıya adını sorduğumda ağaç küpesi dedi. Ben de hemen aldım. Araştırdığımda ağaç küpesi değil de havlu püskülü olduğunu öğrandim. İyi ki dona dayanıklı imiş. ![]() Kesin fiatını hatırlamıyorum ama beş lirayı geçmiyordu sanırım. Otuz lira çok pahalı, bari büyük müydü? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeytinlerin ve cevizlerin olduğu alan ne güzel otsuz görünüyor. Tabi bu hale getirene kadar nasıl uğraşmışsınızdır. ![]() Kirazlarınızda verim nedir? Bizimkiler de yine yok; yine yok. 6-7 yıl oldu ağaçlar ekileli. En son fidanları aldığımız yere gidip bayağı bir laf ettim adamlara. Mahkemeye vereceğim sizi, 6 yıldır olan zararımı ödedeceğim dedim yarı şaka yarı ciddi. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çapalanmış ve çapalanmamış yerlerin farkı.![]() ![]() ![]() Kirazlarda verim iyi gibi görünüyor. Bir kaç ağaç meyve vermiyor. Onların dallarına dölleyici için başka bir cins aşılanacak. Sayın mandalinici'nin dediği gibi dölleyici yoksa meyve tutumu olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, İzninizle sayın sakdağ'a bir şey söylemek isterim. Daha sonra silerim. Kirazlarda dölleyici olmazsa meyve vermez diye biliyorum. Bizim Ayaş'da ki bahçede dölleyiciler kurumuştu, biz sorunu anlayana kadar meyve alamamıştık. İsterseniz, bir de öyle araştırın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|