![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu eşimin kendi elleriyle yaptığı 4. fırın. Önce eski evimizin bahçesine, sonra kayınpederimin bağına, daha sonra kendi bahçemize. Şimdide inşaatı süren teras katımıza bir fırın yapıyor. Dün fırın malzemeleri geldi. Bugün yerini hazırlattı. Ben onu çabuk yaparım diyor. Ben de yapım aşamalarını paylaşmak istedim. Yapıldıkça fotoğraf eklerim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fırının yapım aşamalarını ve son halini paylaşmıştım. Bu eklediğim fotoğraflar da kurban bayramından. Fırını daha önce yakıp denemiştik. Bayramda tekrar yaktık ve ilk yemeğimizi pişirdik. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune, sevgili günebakan, sayın s.serdar, sayın TaşevliBahçe mesajlarınız için teşekkürler. Cevapları daha sonra yazacağım. Sevgiler... Saygılar... Alıntı:
Sayfalarımı gezmeye devam edecek olursanız, yazılan her mesaja ayrı ayrı cevap yazmaya özen gösterdiğimi fark edeceksiniz. Bu benim için önemli, kendim de cevap alamadığım durumlarda, o sayfaya girsem de bir daha yazmıyorum. Kişisel başlıklarda...![]() Bugün hem evde işim çoktu, hem de mâlum ramazan, mesaj yazacak hâlim ve vaktim olmadı. Yarın da erkenden, yâni bugün, bahçeye gideceğiz. Konserve işi başladı. Uygun zamanım olduğunda sorularınıza tek tek cevap vereceğim. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili SDurul, fırın yapımının aşama aşama resimlerini görmek isterim vallahi. Çok ilgimi çekti. Gonca gülünde çok güzel. Tam açtığında da görürüz inşaallah . Kucak dolusu sevgiler .. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk, Sevgili cemo, fırın yapımına başlandı. Fotoğraf çekmeye çıkacağım ama, ben çıkana kadar eşim fırını bitirmezse. Eşim tezcanlı, aklına koyduğu bir işi bir an önce yapıp, bitirmek ister. Konuyla alakası yok,tezcanlılığı ile ilgili bir anekdot; Sanırım 1968 yılında burada büyük bir deprem olmuş. Eşim o zamanlar on dört yaşlarında. Yaramaz, hiperaktif bir çocuk. Neyse, depremde evlerine ağır hasar raporu verilmiş. Ama hemen ev yapacak halleri yok. Aile büyükleri kendi aralarında yıkıp yeniden yaparız, diye konuşuyorlarmış. Bunu duyan eşim, nasıl olsa yıkılacak diyerek,evde yalnız kaldığı bir gün, evin elektrik tesisatını sökmüş. Akşam olup düğmeye basıldığında, elektrikler mi kesik dendiğinde, o gün yaptığı işi anlatmış. Nasıl olsa ev yıkılmayacak mı? Ben, şimdiden elektrik tesisatını söktüm demiş. Düzenleyen Sevgi Durul : 13-03-2012 saat 02:11 Neden: Yazım Hatası |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Hocam Sizin bahçeye girince çok çalışmam gerekiyor dedim Sizlerin yaratığı güzellikleri yakalayabilmek adına emeklerinize ellerinize sağlık, fırını kopyalayabilirim haberiniz olsun. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşimin yaptığı, bu kaçıncı fırın olmasına rağmen, ben de ilk kez gözlemliyorum. Tabii ki kopyalayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Sdurul, Üzümlere bayıldım Sizin memleket tam üzüm yetiştirmek için ideal Siyah kokulu üzümlerin koku ve tadını tahmin edebiliyorum Afiyet olsun şimdiden Adını bilmediğiniz çiçekten bende de var adını merak ediyorum bende Gölgede olmasına rağmen pembe çiçekleriyle bol bol gülümsüyor bana![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Satı hanım yazmış, adı bilinmeyen çiçek, kına çiçeğiymiş. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı hanım, teşekkür ederim. Siz kına çiçeği deyince hatırladım. Çocukluğumda anneannemin bahçesinde hep olurdu. Yavaş yavaş unutkanlık başlıyor, herhalde. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Maşallah diyelim evvela. Cumhur Bey'in de belirttiği gibi üzümler hakikaten iştah açıcı. Gerçekten güzelmiş. Allah bozmasın. Benim daha kırk fırın ekmek yemem lazım. Hay Allah "fırın" mı dedim. Bu arada eşinizin 14 yaşındaki macerası beni hayli güldürdü. Allah da sizi güldürsün. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim bir hayli yaramaz bir çocukluk yaşamış. Komik maceraları oldukça fazla. Her zaman, iyi ki oğlum benim yaptıklarımı yapmadı, ben aileme çok çektirdim, der. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sayın Hocam, ne mutlu size. Emeklerin karşılığını almak başka bir duygu olsa gerek. Üçüz çiçeğinde kaldı aklım şimdi. Nasıl bir güzellik, maşallah diyeyim de. Hocam, kokulu mu ve saksıda yetiştirilebilir mi bigilendirirseniz sevinirim. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili öğretmenim, bahçemize hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Üçüz çiçeklerini ilk kez bu yıl yetiştiriyorum. Tohumlarını sağolsun sevgili Güler hanım göndermişti. Kokulu olup olmadığına dikkat etmedim, ama yerinde görseniz, fotoğraftakinden çok daha güzeller. Geçen gün sahurdan sonra bahçeye gittiğimizde, alaca karanlıkta üzerlerine kar yağmış gibiydiler. Büyük bir saksıda yetiştirilebilirler sanırım. Sevgiler... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|