![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çörek otu, arkadaşların bahçelerinde var. Tohumlarını sevgili Güler hanım göndermişti. İnşallah tohum alırım ve sizlere gönderebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
SDurulcuğum sakızının rengi çok güzelmiş, çörek otları böyle güzel süprizler yapar, benim de saksıya ektiklerim çıkmadı,bahçeye tohumunu serptiğimi bile unutmuştum,uzaktan baktığımda a dereotları nerede çıkmış demiştim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş hanım, emreilhan, öğretmenim, teşekkürler. Çörekotlarını bahçenin çeşitli yerlerine ekmiş ve çimlenmesinden ümidi kesmiştim. Şimdi açanların, tomurcuklarını görüyor, fakat ne çiçeği olduğunu ,nasıl ve ne renk açacaklarını bilmiyordum. Pazar günü çörekotu olduklarını anlayınca tabi ki çok sevindim. Bana bu güzellikleri yaşatan sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ederim. Düzenleyen Sevgi Durul : 13-07-2010 saat 14:10 Neden: İfade hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ektiğim tohumlar yavaş yavaş çiçek vermeye başladılar. Bu mor çiçeğin adını bilmiyorum ama çok sevdim. Mutlaka sizler bu çiçeğimin ne olduğunu biliyorsunuzdur. Adını öğrenirsem bakımı daha kolay olur diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler... Sevgiler... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Mor çiçeğiniz çan çiçeği mi acaba ...Fikret beyin bahçesin de ki ile bir karşılaştırın isterseniz. Düzenleyen nurcanaybay : 14-07-2010 saat 10:28 Neden: yanlış yazılım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay, teşekkür ederim. Baktım, çiçekleri aynı gibi ama yaprakları farklı. Çan çiçeğini forumlarda ararken bugünlerde iki saksımda açan, ot mu, çiçek mi diye ikileme düştüğüm çiçeğimin kantaron olduğunu öğrendim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay, ilginize teşekkür ederim. Yok, kafam karışmaz. Peygamber çiçeği de olabilir. Ben kantaronu tesadüfen buldum ve çiçeğini çok benzettim. Sayın Limon'un açtığı bir başlıktı. Fotoğrafı oraya da yükledim. Bakalım başka yorumlar gelecek mi? Doğruyu bulana kadar uğraşalım ki, bitkilerimizle onların dilince ilgilenebilelim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, 629 nolu mesajınızdaki Hazeran çiçeği. Bir mevsimliktir, çok yıllık olanı da var, fazla bakım gerektirmez, suyunu kararında verin, ne az ne de çok. Bu sene dökülen tohumlarından seneye bolca çıkar. Geçen sene pek çok arkadaşa tohumlarından dağıtmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, cevabınız için teşekkür ederim. Hızır gibi yetiştiniz. Okuduğumda yaşasın dedim. Artık benim de güzel çiçeklerim olmaya başladı. Hazeran, yani delfinyum. Hemen ilgili forumu okudum, dökülen tohumlardan yine çıkacağını ve soğuklardan etkilenmeyeceğini öğrendim. Bu tohumları bana ulaştıran sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede, pazar günü boşalttığımız havuza şöyle bir bakınca, her gittiğimizde bir yerlerde gördüğümüz yeşil kertenkeleyi serinlerken gördük. Havuz da yeni boyanmıştı, ne çabuk yosun tutmuş. ![]() Gazanyalar pek bir keyifli. ![]() Aslanağzı da öyle. Diğer diktiğim renkleri pek gelişmedi. ![]() Epey süre balkonda saksıda açtılar, epeyden beri de bahçede. Artık sökülmeleri gerekiyor galiba, ama kıyamıyorum. ![]() Çörekotlarının çiçekleri çoğalmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da meyveler, bu eriğin konservesi çok güzel oluyor. ![]() ![]() Hünnabın meyveleri oluşmaya başlamış, daha önceki yıllarda hiç dikkat etmemiştim, bir yandan üzerinde çiçekler de var. ![]() Cevizlerin büyüklüğü silkme zamanındaki boyutuna ulaşmış. ![]() Trabzon hurması fidanı suladıkça sürgün ve yaprak veriyor. Çiçeği ve meyvesi bakalım ne zaman olacak? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Sn SDurul ne güzel meyveler le zengin büyük bir bahçeniz var. Emeklerinizin karşılığını toplamaya başlamışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, onlar İtalyan eriği değil. Yöresel adı cevlerce eriği. Hemen hemen aşı kiraz büyüklüğünde. Konservesi de diğer meyve konserveleri gibi, meyveler ayıklanıp, yıkanıp konserve kavanozlarına doldurulur. Üzerine su, istenirse çok az şeker ilave edilir. Eşim de şeker hastalığı olduğu için ben şeker ilave etmiyorum. Kapağı sıkıca kapatılıp 15 dk kaynatılır. Bizim evde kışın çok sevilerek yeniyor. İsterseniz İtalyan eriğini de dörde bölerek aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Durul son resimde gördüm çok güzel ağaçlarınız var alt dallarda budamalar yaparak daha güzel form verilebilir uzmanı değilim ama ben uyguluyorum bir sıkıntı yaşamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede güller açmaya devam ediyor. Geçen gülleri budadıkça, yeni tomurcuklar geliyor. Tabii koyun gübresi ve güvercin gübresinin ve bol sulamanın yardımıyla. ![]() ![]() Gübre şerbetinden nasibini alan gazanyalar da açıyorlar. ![]() Pazar akşamı, oturduğumuz yere aniden geliveren, sevimli kurbağayı sizin için görüntüledim. Eskiden olsa bir metre bile yaklaşamazdım. Aslında bu kadar büyük değil yakından çektim. Ne büyük gelişme. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onların da çimlenen fidelerime zararı olmadı. Sayıları az olduğundandır, belki de. Bu da, kurbağa varsa salyangoz olmaz, sözünü doğruluyor galiba. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Kantaron'dan nasıl faydalanacağımızı biliyor musunuz sevgili sdurul? Bende Sarı Kantaron var, duyduğuma göre bitkinin kökü,yaprağı, çiçeği çok faydalıymış ama nasıl onu bilmiyorum. Meyveleriniz de şahane... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böcekler ve sürüngenler konusunda ben de çok korkağım. Şimdi biraz biraz alışıyorum. Örneğin; havuza serinlemeye girdiğini düşündüğümüz yeşil kertenkeleye çok alıştık. Bazen göremeyince, bizim arkadaş nerede? taşındı mı acaba? diye eşimle şakalaşıyoruz. Fotoğrafta ilginizi çeken kum değil. Tavuk gübresi. Kokudan duramayınca üzerini toprakla örttük, koku kesildi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|