![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
En sevdiğim erik cinsi ayrıca orda birde sumak gördüm sanki çok güzel gerçekten ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hani biz annelerimize nazlanırız ya, anne çiçeği de bize nazlanıyor. Benimkiler de aynı. İki ayrı arkadaşımızdan gelmiştiler. Ama Duru'un anne çiçeği kuvvetli görünüyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, siz hangi fotoğrafı söylüyorsunuz? Sumak fotoğrafı eklememiştim. Ama bahçede varmış, eşim söyledi. Gidince onu da çekerim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Sevgili SDurul, bahçenizdeki sebzeler de çiçekler de çok güzel ellerinize sağlık. 676 numaralı mesajınızdaki bu asalaklar da var dediğinize burada verem otu diyorlar. Hakikaten sarıldığı bitkiyi kökünden çıkartmadıktan sonra kurtarmanıza imkân yok gibi. Benim yukarı terastaki mor verbenalarda bir iki yerde görünce dipten biçmek zorunda kaldım. Felaket bu asalaklar, hemen anında çaresine bakmak gerekiyor. Nereden nasıl geliyorlar bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Yağlı, bir anısında, kayınpederinin ''Evin yenisi, bahçenin eskisi'' dediğini aktarmıştı. Çok doğru bir tesbit. Sizinde bahçenizin özellikle meyvelik bölümleri eski. Bu sene bolcada ürün var.. Şöyle bir düşündüm..Sadece fotoğrafladığınız ağaçları kaç kişi, kaç günde hüüppleyebilir? Diye. Havuz hesabı gibi, değil mi? Ben işin içinden çıkamadım. Sevgili SDurul; Çiçekli bitkilerinize sürekli yenilerini ekliyorsunuz. Ama ben de bazı arkadaşlarımız gibi meyve ve sebzeler takıldım. Mürdüm Eriği' ni bende çok severim. 697 nolu mesajda, Böğürtlenden sonraki fotoğraftaki Kabağa ''Çentme Kabağı'' deriz. Eşim onu çenterek(Cacıklık salatalık gibi.) yumurtalı yemeğini yapar. Yanında, bol koruk ekşili birde sulu salata.. İşte ölee...Sumakta, sanırım sizin oralarda doğal olarak yetişebiliyor. Neyse!. Bahçenizde herşey harika. Elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe o kadar da eski değil, yani bahçe eski de, ağaçların aldığımızda var olan birkaçını saymazsak, kendi diktiklerimizin en yaşlısı on yaşında. Örneğin zeytinler altı yaşlarındalar. Asmalar da çok gençler, ama eşim hepsine gözbebeği gibi bakıyor. Hiç üşenmez, sabah ezanlarında düşer yollara, çapa yapılacaksa, gübre atılacaksa, ilaçlanacaksa, sulanacaksa. Evet sumak, buralarda doğal olarak yetişiyor(muş). Eşim söyledi. Bahçede de varmış. Bahçeye gittiğimde ilk işim, sumak bitkisini öğrenip, incelemek olacak. Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu parazitin adını merak ediyordum. Ara ara bazı bitkilerde var. Gördüğümde hemen elle temizliyorum. Aksi takdirde sarıldığı bitkiyi boğuyor. Dikkat etmeye çalıştım, bu bitkilerin kökü yok, sanki. Bitkilerinizi kesmeyin bence, paraziti elle temizleyin. Yazık olmasın güzelim çiçeklerinize. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeden bir görüntü, ![]() Suyu ve gübre şerbetini bolca içen fidanlar taptaze sürgünlerle cevap veriyor. ![]() ![]() Bir kurtarma operasyonu. Eşim baktı ki, ben hevesle fidanları, sulayıp gübreliyorum. Her gidişte yanlarına gidip, gelişmelerini izliyorum, sevaba girmek istersen şurada geçen sene diktiğim nektarin var, kuruyor, istersen onu da sula dedi. Dururmuyum, hemen dibini çapaladım, bol bol suladım. gübre şerbeti ikram etmeyi de unutmadım. Bakalım nasıl cevap verecek? ![]() Yasemin, büyümeye başladı. Şimdi merak ettiğim, bu yaz açıp açmayacağı. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;675684]İnşaat dolayısıyla, perişan halde bulunan evimizin bahçesine gelen kaplumbağa yavrusu. Tesadüfen gördük, ot yiyordu. Eklenti 162226 Kaplumbağa yavrusu bahçeyi sevmiş olacak, gitmemiş. Bugün tekrar gördük.İlk çektiğim görüntüde yavru olduğu belli olmuyordu. Karşılaştırma açısından önüne kayısı yaprağı koyduk. Çok minik bir şey. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul hanım.Aynen bendede öyle oluyor.Ölmek üzere olan bir bitkiyi kurtarınca çok güzel bir duygu beliriyor insanda.Acaba neden kurumaya başladıki.Onu rahatsız eden bir zararlımı var acaba.Baktınızmı hiç? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı duyguları taşıyan insanlar biraraya gelmeseydi, sitede devamlılık olmazdı diye düşünüyorum. Nektarinin kuruması, eşime göre kök hastalığı imiş. Öyleyse bana neden sulatıyorsun dediğim de, verdiği cevap; bir ümit!... Sahi ümit, o bittiğinde her şey bitiyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
698 deki 2. resim Sevgi hanım ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sevgili günebakan. Eşime sordum, o fotoğraftaki bitki sumakmış. Oysa ben onu kuşburnuların çiçeğini çektiğim yerde çekmiştim ve kuşburnu sanmıştım. Cehalet böyle bir şey olsa gerek. Sayenizde sumak bitkisini tanımış oldum. Hiç unutmam artık. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Üstündeki sumakları kızardığı zaman toplayıp kurutun. Daha sonra suya ıslatıp dolma ve salatalar da kullanabilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Birkaç görüntü daha, bahçeye yaklaşırken ve biraz daha yakını, ![]() ![]() Akşam karanlığı çökerken, ![]() Yukarı bahçeden, aşağıya doğru bir görüntü, ![]() Bodrum papatyaları yeniden açmaya başladı, üstleri tomurcuk dolu. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar dikkatlisin evlat, ben de baktım epey sinek var. Ama onlar ne ki, akşam olup ışık yandığında uçan ne kadar canlı varsa lambanın etrafında toplanıyorlar. Hem de irili ufaklı, o sırada, orada korkak biri varsa vay haline. Basıyor çığlığı. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili SDurul ne güzel görüntüler eklemişsin bizlere . Meyveler iştah kabartıcı . Bende ilk defa sumağı senin bahçende görmüş oldum. Daha önce görmemiştim bitkisini. Sinekleri sormayın , bahçede oturacağım diye her tarafımı yedi sinekler. Bir de nasıl sineklerse bunlar ısırdıkları yerler haftalarca kaşınıp yara oluyor iyileşmiyorda ![]() Çok çok öpüyorum, kucak kucak sevgi gönderiyorum. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede sinekler rahatsız edici oluyor, hele sivriler daha kötü. Dün sulama yaparken, epeyce bir ısırmışlar. Hiç farkına varmadım, acısı ve kaşıntısı sonradan çıktı. Benden de kucak dolusu sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, bahçenizin keyfi yerinde, üzümleriniz çok güzel, üzümlerini bu sene de küllemeye kurban vermiş biri olarak çok beğendim. Zamanında ilaçlama yapamadığımız için salkımlar hastalandı, taneler döküldü hep. Diğer ağaçlarınız da çok iyi gelişmişler, gübre şerbetine sebzeler ve çiçekler de bayılıyor, on gün ara ile ben de yapıyorum. Kırlangıç yuvasından kalan izleri inceledim de, ne büyük bir mühendislik harikası, ağızlarında taşıdıkları çamurla yuvalarını yapıyorlar. Siz bozmuşsunuz ama, seneye aynı yere tekrar yuva yapmaları kuvvetle muhtemel haberiniz olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gübre şerbetini çiçeklere de veriyorum. Tabii ki sebzelere ve fidanlara da. Bahçedeki görevim bundan ibaret. Son günlerde kurumuş fidanları kurtarma ve diğer fidanları sulama ve gübreleme görevini de üstlendim. Kuş yuvasını ise biz bozmadık. Orada birkaç yıldır vardı, herhalde eskimiş, kışın bazı yerleri dökülmüş ve kuşlar gelmez olmuş. Sadece döküntülerini temizledik. Keşke tekrar gelseler de tekrar yuva yapsalar, biz onları çok seviyorduk. Sevgiler... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|