![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Traktör eşime büyük kolaylık sağladı. ![]() Sevgili aleydi, laleler açmıştır belki ama ben Pazar'dan beri gidemedim. Sanırım lalelerin açmış halini göremeyeceğim, Pazar günü yine yolcuyum. ![]() Bu eskiden beri bahçelerimizde olan bu sümbüllere evvel zaman sümbülü adını ben koydum. Yoksa genel geçer bir isim değil. Hibritlerden daha çok seviyorum bunları. Laleci kardeşim, sayfanıza iade-i ziyarette bulunmak farz oldu. Ben de çoğu arkadaşın sayfalarına ancak bir sorum varsa yazıyorum.Lalelerin açmış halini göremeyeceğim için üzgünüm. Aslında hepsi terasta olsa hep göz önünde olur ama saksıda soğanlıları başaramıyor, çürütüyorum. ![]() YeniGine'cim, üstte de yazdım, evvel zaman sümbülü benim uydurduğum bir ad ve ben onları çok seviyorum, nostalji işte. Diğer hibrit olanlar yapay geliyor bana. Zevkler ve renkler meselesi. Sizler için, Pazar gününden. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Bu sedumların görüntüsünü hamilelere göstermemek lazım bence. Yasaklanmalı. Resmen koruk,karadut ve böğürtlen taklidi yapmışlar. Olmaz ki! Allahtan hamile falan değiliz yani. ))Bahçenizin yeni elemanı hayırlı olsun.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de çiçekli hallerini görseniz, sevgili B e t ü l. Bahçedekileri gidip geldikçe görebiliyorum fakat terastaki şu güzelliğe bakabilir misiniz? (İkinci fotoğraf) Bazıları beyaz, bazıları pembe, bazıları da sarı renkleriyle gönlümüzü fethediyorlar. ![]() İlk fotoğrafta da yakın görünüşü var. Kar tanesi gibi. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyve çiçeklerine devam. Kiraz çiçeği. ![]() ![]() Cezayir menekşesi. ![]() Mini çiçekli menekşe. ![]() Bu günlük bu kadar. Bazı tohumlar direkt toprağa ekildi ( zinnia, kız gözü çiçeği, mor katmerli datura, latin çiçeği vs.). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul teyzecigim, bahcen uyanmis ne kadar guzel. Seni cok ozledim, bahcemden cok ayri kaldim 2 sene olacak 1 ay sonra bahceye gitmeyeli ve ne kadar ozledim bilemezsin. Arada sizin bahcenize bakarak hasret gideriyorum. Selamlar, sevgiler... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sarı kırmızı laleler sayın pria'dan gelenler. Renkleri benim için anlamlı çıktı, kızımın renkleri. ![]() sakdag'cım, kısa saplıların yaprakları benekli, değişik bir cins sanırım. Çiçekleri geçmişti ama bir kare çekmişim, ekliyorum. Yaprakları böyle. ![]() Bu da çiçeği. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Çiçekleri geçtikten sonra soğanları sökmüyorum. Perşembe günü döndüm, sonuçlar biraz heyecan yaptırsa da sonunda sevindirdi. Babanıza geçmiş olsun. Sevgiler... jeozuu'cum, seni burada gördüğüme sevindim. Ben de özlemiştim, sanırım iş dolayısıyla bahçenden uzaktasın. ![]() Her zaman beklerim, kendine iyi bak. Selâmlar... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili SDurul,bu yıl baharı görmeden yaz geldi, otları biçmeye başladılar. siz doyasıya tadını çıkartın. ama bol bol fotoğraf paylaşmayı da unutmayın.bizimde gözümüz gönlümüz açılsın.her şey çok güzel görünüyor kiraz çiçekleri hepsinden güzel. sevgiler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili münevver48, evet biraz geç olsa da doğa uyandı sayılır. Bol fotoğraf paylaşmayı ben de çok isterim. (Bitkiler izin verdiğince.) Şuanda ağır bir grip geçiriyorum. (Okuyan herkesin geçmiş olsun dediğini duyar gibiyim. Geçmiş olsun dileği yazmamanız ricamdır.) Bu nedenle dün bahçeye gidemedim. İlk gidişimde bol fotoğraf çekebilmek dileklerimle... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Hava tam anlamıyla ısınmış değil, bu bitkilere de yansıyor. Ayva şimdiye kadar çoktan açardı, yeni açmış. ![]() ![]() Gübreleme ve ilaçlama da traktörle yapılabiliyormuş. Baba-oğul, ağaçlara damlama gübresi verdiler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı yasemin 23 Nisan'da açmış olurdu, bu yıl henüz tomurcukta. ![]() Geçen senenin paylaşım etkinliğinin bitkilerinden hüsnüyusuf (Sn. heyyamola) ve aslanağzı (sn. h_dogan) açma telaşındalar. ![]() ![]() ![]() Tohumdan büyüttüğüm papatya da açma hazırlığında. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Cok guzeller, havalar yuzunden burada da daha yeni yeni acti ayva. Erken acan kiraz, erik, kayisi soguk yedi hadi hayirlisi. Bu kir cicegi bizim oralarda mor renkil aciyor yapraklari sardunya gibi, galiba ayni türden geliyor, bir yerde okumustum simdi net hatirlayamadim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim samur'cum. Aslında çok kır çiçekleri var bahçede ama önceden çok paylaştığım için onları çekmedim bile. Bu beyazı ilk kez fark ediyorum. Senin dediğin mor olan bu mesajın son fotoğrafında var, sanırım aynı bitkiden söz ediyoruz. Hatta ''Bu Bitkinin Adı Nedir?'' bölümünde adını öğrenmiştim, unutmuşum, bir araştırmam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet evet o cicek😍 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar hoş geldiniz, sayın ferihaatahan. Laleleri ben de çok seviyorum, hoş hangi çiçeği sevmiyorum ki? Güzellikleri gelip geçici, önemli olan bıkmadan usanmadan her yıl açmaları. ![]() Sevgili samur, o söylediğin mor çiçekli olanın iki çeşidini sorup öğrenmişim. ![]() Biri Geranium (Turnagagası), diğeri Geranium pyrenaicum. İkisi çok benziyorlar ve sardunya ailesinden geliyorlar galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sezon ektiğim tohumlar çimlenmiyor, diktiğim soğanlar yeşermiyor ya da ben acele ediyorum, zamanı vardır. Bu gidişle Tohum Paylaşım Etkinliği'ne katılmam söz konusu olmayacak ya da elimdeki bir kaç sınırlı bitkinin tohumlarıyla katkıda bulunabileceğim. Bunlardan biri sanırım kalıcı ıspanak olacak. 5-6 kökün hepsi tohuma kalkmış. ![]() Margarit papatyaların bile keyfi yok. Bazıları sararmış, bazıları biraz daha iyice. ![]() ![]() Tohumlarını sevgili sarıgöz'ün gönderdiği Polonya menşeili papatyalar daha neşeli. Değişik değişik yerlerde kendiliğinden çimlenmiş, açmaya durmuşlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
[QUOTE=SDurul;1377858]Bu sezon ektiğim tohumlar çimlenmiyor, diktiğim soğanlar yeşermiyor ya da ben acele ediyorum, zamanı vardır. Bu gidişle Tohum Paylaşım Etkinliği'ne katılmam söz konusu olmayacak ya da elimdeki bir kaç sınırlı bitkinin tohumlarıyla katkıda bulunabileceğim. Sevgili SDurul aynı dertten ben de şikayetçiyim, bir çok çiçek tohumlarım çimlenmiyor, çimlenenler ise bir şeyler olup ölüyorlar, biber fidelerimi büyütemiyorum, kafam karıştı doğrusu. Durum böyle olunca hevesim kaçıyor, isteksizlik başlıyor şaşırmış vaziyetteyim bende. Kolay gelsin sevgiler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, aynen. Ya çimlenmiyor ya da çimlendikten sonra yaşatamıyorum. Ektiğim biber çeşitlerinden sadece gül biber çimlenmişti ama şimdi yok. Bunun yanında saksılarda tek tük çimlenenler var. Büyük olasılıkla domates yıkama sularıyla sulandıkları için tohum gelmiş. Eğer oraya o tohumu ben ekmiş olsaydım, özen gösterseydim çimlenmezlerdi. ![]() En çok ta sizin paylaşım etkinliğinde gönderdiğiniz pembe balon çiçeği ve pamuk çiçeğinin çimlendiğini görmek isterdim. Bir de bugün fark ettim, sayın birnefestoprağın Anatohum projesi kapsamında gönderdiği tohumların yanına eklediği çiçek tohumu çimlenmiş. Etiketinde Chabaud Picatee yazan bu tohumdan büyüyecek bitkinin çiçeğini ve gelişimini merak ediyorum. Bir de Türkçe adının ne olduğunu. ![]() Yaz karını da (fare kulağı) tohumdan yetiştirmiştim. Oda açmaya başlamıştı. İlerleyen günler neler gösterecek bakalım? Sevgiler... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
[QUOTE=SDurul;1378497]Sevgili akçabardak, aynen. Ya çimlenmiyor ya da çimlendikten sonra yaşatamıyorum. Ektiğim biber çeşitlerinden sadece gül biber çimlenmişti ama şimdi yok. En çok ta sizin paylaşım etkinliğinde gönderdiğiniz pembe balon çiçeği ve pamuk çiçeğinin çimlendiğini görmek isterdim. Sevgili SDurul balon çiçeği tohumlarını ben de çimlendiremedim ama pamuk çiçeklerinin tohumları firesiz çimlendiler... çimlenmez diye çok sık ekmiştim tohumlarını şimdi seyreltmem gerekecek, o derece sık olmuşlar. Sağlık olsun demekten başka gelmiyor elimizden... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Eklenti 552645 En çok ta sizin paylaşım etkinliğinde gönderdiğiniz pembe balon çiçeği ve pamuk çiçeğinin çimlendiğini görmek isterdim. Bir de bugün fark ettim, sayın birnefestoprağın Anatohum projesi kapsamında gönderdiği tohumların yanına eklediği çiçek tohumu çimlenmiş. Etiketinde Chabaud Picatee yazan bu tohumdan büyüyecek bitkinin çiçeğini ve gelişimini merak ediyorum. Bir de Türkçe adının ne olduğunu. sevgili SDurul, yabancı bir çiçek ismi duyunca bende merak ediyorum. acaba nasıl bir çiçek diye, goole amcaya sorunca bildiğimiz karanfil geliyor rengarenk kırçıllı olduğunu görünce, sizinle de paylaşmak istedim. adını bildiğimiz çiçeğin isteklerini karşılamak bakımını yapmak daha kolay olduğunu düşünüyorum. kolay gelsin sevgiler. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn SDurul, size gonderdigim cicek karanfil (farkli renklerin karisimi). Ne gonderdigimi bileyim diye bendeki tohumun adini yazmisimdir. Bu karisim, Chabaud Picotee Mix olarak biliniyor. Chabaud, bir Fransiz ressamin adi, ona atifta bulunuyor. Picotee ise asli Fransizca olan bir sozcuk ve nokta desenli demek. Yani elde edeceginiz cicekler tek sapta tek renk olmayacak. Ornegin ana renk acik pembeyse, ustunde koyu pembe noktalar ya da kenarlarda serit halinde desenler olacak. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, üşenmedim mesajı yazmaya başladıktan sonra tekrar baktım. Henüz çimlenme belirtisi yok, sanırım olmayacak. Sizin pamuk çiçeklerini seyretmekle yetiniriz artık. Beni duygulandıran nazik teklifiniz için bir kez de buradan teşekkür ederim. Sevgiler... Sevgili münevver, google amcaya ben de sormuştum ama sanırım yanlış harf yazdığım için sonuç bulunamadı yazmıştı. Karanfillerime sevindim şimdi. Burada bir arkadaşım bu karanfillerden çelik vermişti de tutturamamıştım. Sevgiyle...Sayın birnefestoprak, bu karanfiller çok güzel açacaklar. Tekrar teşekkür ederim. Saygıyla... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar gününden kareler. Bahçede yeni pişirme aracımız. Üzerinde yemek yapılabiliyor, kapağı çıkarılıp ızgara olarak kullanılabiliyor. Çayı süper. ![]() ![]() Büyük odunlar sığıyor. ![]() Börek de üzerinde, tavada ters yüz çevrilerek pişirildi. Köy yufkasından. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
SDurul yeni pisirme araciniz cok guzel, her bahceye lazim. Gule gule kullanin. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|