![]() |
|
![]() |
#2911 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Edelvays58, Bauhaus'da satılıyor, diğer büyük marketlerde de satıldığını duymuştum. İsterseniz oralara bir bakın. Ayrıca sitemizin satış sayfasında bazı arkadaşların da satış yaptığını biliyorum onlardan da talep edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
Merhaba inanın bahçenize bayıldım müthiş durumda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca yağmurluydu, bahçelerde çalışamadık. Sadece ilk etapta fide haline gelen 11 farklı türden yaklaşık 40 adet domates fidesini diktim. Fide haline gelen california dolmalık biberlerini diktim. Bu hafta sonu bir kısmını daha dikerim. Tam saymadım ama bu sene 25-30 farklı çeşit domates olacak. Yine ufacık yere bir sürü sebze fidesi dikmiş olacağım. Yaklaşık 2-3 hafta içinde dikilecek bir çok fide olacak. Bazı biber fideleri geç çıktı belki onlar biraz daha geç dikilecek. Umarım bu ilk dikilen fideler havaların gece serin gitmesinden etkilenmezler. Bunun yanında sebzelerin etiketlerini yazdım. Büyük baldız ve eşi bizdeydi. Sağolsun Serkan'ın elinden geldiği için bazı elektrik işlerimiz vardı, malzemeleri aldım kendisi bayağı uğraşarak yaptı. Ferforje kapının üzerine hat çekerek yapışkanlı ledlerden koyduk, o bölge gece biraz karanlık kalıyordu. Sensörlü projektör çalışmıyordu üst komşumuzun kullanmadığı güçlü bir projektörü vardı sağolsun bize verdi ben de yeni sensör aldım onu da taktık. Kış bahçesinin içinde taşınacak bir priz vardı o taşındı. Nilgün bir avize almıştı ona hat çeklip o takıldı ayrıca sıva üstü bir priz daha yapıldı. Hava kötü olunca fotoğrafta son anda evden çıkmak üzereyken bir kaç adet çekebildim. Trigridalar kendilerini göstermeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Ağaç Dostu
|
Fallopia geçen sene duvar dibinde 10 metre kadar boy atmıştı. Çiçeklerde tepe de olunca çok keyifli olmamıştı. Bu sene tam olarak nereye koyacağımı bilemedim. Boy atmaya çalışıyor. Sanırım gül bahçesinde duvar dibine koyacağım artık orada Hanımeli ile birlikte büyür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Sayın tturt sabah gezintisi harika oldu,rengarenk sürprizler yapmışsınız,ellerinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanımın hazırladığı köşede bulunan bitkiler göze hoş ve uyumlu görünüyor, mükemmel bir dizayn olmuş sn. tturt; Nilgün hanımın ve sizin emeklerinize sağlık, sardunyalarınız ve diğer tüm bitkilerin güzelleştirdiği evinizde sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerim sizlere. Clematis Miss Bateman ve clematis the president çok güzeller uzun ömürlü olsunlar. Clematis Miss Bateman benim favorim ![]() Saygılarımla, esen kalınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu soğanlı bitkilerden çiçeklenme dönemi geçen bazı çiçeklerinn soğanlarını söktüm aslında bu soğanlar toprakta da kalabilirdi bu yereleri kullanmak istediğim için soğanları söküp bu yerlere ağaırlıklı olarak sebze fidesi diktim. Tohumdan yetişen sebze fidelerinin bir kısmını diktim. Hem de ne dikme normalde iki domates fidesi dikilecek yere ben ortalama sekiz sebze fidesi diktim. Otuz farklı çeşit domates tohumu vardı. Hepsinden 3-4 fide dikmeme rağmen sebze dikim alanı ufak olduğundan böyle bir sonuç ortaya çıktı. Fazla verim beklemeden domates çeşidine bakacağız. Bezelyeler bu haftada kalsın tekrar hasat yapalım dediğimiz için bazı çeşit domates fidelerini dikemedim. Bezelyeleri haftaya sökeceğiz. Fakat o alana en fazla 20-25 fide dikebiliriz elimizde daha fazla fide var kalanı üst komşumuzun bahçesine dikeceğim hasadı artık birlikte yaparız. Altı salatalık fidesi dikilecek duruma geldiğinden diktim. Dikilmesi gereken on salatalık fidesi daha var onların yerini ayırdım onları dikeceğiz. Kıl biberler dışında kalan biberler daha çok ufak onlar ancak iki hafta içinde dikilecek duruma gelirler. On fidelik yerim var onları diktikten sonra bir kısmını derin saksılara dikip kalanı üst komşumuzun bahçesine yer kalırsa gidecek. Alt komşumuzun evi kullanılmıyor. Oranın harabe bahçesi var olmadı onlarla konuşup o alana da sebze dikebilirim. Evin ana girişinin sağ tarafında hemen bazı clematislerin olduğu alanla bina duvarı arası çimdi, çim çok bozulmuştu yağmur çok yağınca çamur oluyordu. O alana mıçır döküp üstündeki yürüme tahtalarını boyayıp, cilaladım sanki bu hali daha iyi oldu. Bu hafta fotoğraflara bu karanfille başlayalım. Tüm kışı dışarda geçirdi üzerinde bol tomurcuk var. İlk çiçeğini pazar günü gösterdi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu devamlı alışveriş yaptığımız serada çiçekli Yılbaşı Çiçeği (Zygocactus) görünce iki tane aldım. Benim bildiğim Kasım-Şubat dönemi genelde çiçekli olan bu bitki yeni çiçeklenmeye başlamış olması ilginç geldi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|