![]() |
|
![]() |
#1864 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
sayın tturt eşinizin ve sizin ellerinize, emeklerinize sağlık..bahçenizde sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum.bir sorum olacaktı 'açelya çalısını' gördüğüm kadarı ile saksıda yetiştiriyorsunuz.!yani sabit bir yeri yokmu?kaç yıldır sizde ve ne kadar çiçekli kalıyor.?bende dış mekanda acaba kış ayına dayanıklı olurmu diye almakta tereddüt ediyorum..öneriniz nedir?şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zbk74, İlginize teşekkür ederiz. Açelyalardan ikisi saksıda biri toprakta kışı dış ortamda geçiriyorlar. Mart başında saksıda olanları verandaya alıyorum. Verandaya alma nedenim özellikle çiçekli olduğu dönemde yağan yağmurlar çiçeklerini bozup çabuk dökülmesine neden oluyor. Bende daha çok çiçekli kalsın, çiçekleri çabuk bozulmasın diye veranda da tutuyorum. Çiçekleri geçip yapraklanınca veranda dışına alıyorum. Hafta sonu çektiğim açelya fotoğraflarını bugün yarın ekleyeceğim. 15 Gündür çiçekleri üzerinde önümüzdeki hafta sonuda çiçekli olacağını düşünüyorum. Bulunduğumuz yer geçtiğimiz kış -18 dereceyi görmüş. Saksıdaki ve yerdeki açelyalarda herhengi bir bozulma olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Ağaç Dostu
|
Pican cevizi 7-8 yaşından önce meyve vermiyor Taner bey, ilk yıl 4-6 meyve, 2. yıl 15-20 oluyor. Çok sıcak iklimden hoşlanıyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Saksılar ve gül şerbeti çok hoş görünüyor.Eşinizin ellerine sağlık.Fazla gül yapraklarını ben geçen yıl poşetleyip dondurucuya atmıştım.Mevsimi geçince çıkartıp şerbet yapmıştım.Fazlalıkları bu şekilde değerlendirebilirsiniz. İşimizin en zor kısmı çiçekleri ekmek değil bahçeye yerleştirmek sanırım,kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Göl manzarası yine çok güzel. Bahçeniz yine çok güzel. Bizler için de tadını çıkartın. Şerbetleri de afiyetle için ![]() Ben sizden Çeşme papatyasının adını öğrendim, tabağı boş göndermeyelim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Ağaç Dostu
|
Bektaşi üzümü meyvelerini büyütüyor ve olgunlaştırıyor. ![]() Frenk üzümü de meyvelerini büyütüyor ve olgunlaştırıyor. ![]() Ahududularda da hem meyve tutumu oluyor hem de meyveler olgunlaşmaya çalışıyor. ![]() Bauhause'dan dikensiz böğürtlen diye aldığımız böğürtlende gayet güzel dikenler var. Meyve tutumu gerçekleşmiş. ![]() Hardy kivi çoşmuş durumda alıp başını gitti. Henüz meyve oluşumu gözlemlemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Ağaç Dostu
|
Sebze bahçesinde biber adası dışında yer kalmadı. İki bitki arasındaki mesafe neredeyse yok denecek kadar az. Her sene az fide yapacağım diyorum, sonra bahçenin içinde gezmek zor oluyor. Bu hafta sonu ya da haftaya destek cubuklarınıda dikerim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Ağaç Dostu
|
Çileklerin meyve oluşumu başladı umarım hasat güzel olur. ![]() ![]() Passiflora bir kök kalmıştı. Onunda durumu iyi gözükmüyordu ama yapraklanmaya başladı. ![]() Tohumdan yetişen passifloralardan bir tanesinin uçları kötüleşmişti, yerini değiştirip o kısmıdaa budadım. Umarım bitkiye bir şey olmaz. ![]() Acemborusu da aldı başını gitti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|