![]() |
|
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Yağlı, Sizi bahçemizde görmek bizi çok mutlu etti. Sizin bahçenizi büyük bir keyifle gezdim, gezeceğim. Dile kolay 15 yıl sabırla, emekle harika bir bahçe yaratmışsınız. Haklısınız bizim bahçemiz ufak şu anda bile yer kalmadı büyüdüklerinde ciddi sıkıntı olacak. Biz bu evi aldığımızda hiç bahçe deneyimimiz yoktu. Zaman içinde hata yaparak, okuyarak, araştırarak bir miktar tecrübe edindik. Şu andaki tecrübemiz ve bahçe aşkımız evi alırken olsaydı inanın çok daha büyük bahçesi olan bir evi tercih ederdik. Bu eve zor sahip oluyoruz, şu an için buralardan toprak almak zor. Ama hayatın bizlere ne getireceğini kestiremiyoruz. İnşallah daha büyük bahçeleride görmek bizlerede nasip olur. Zeki Bey toplantıda dağıttığınız fidelerden aldığım kuşkonmaz çok güzel gelişim gösterdi tek daldı yeni filizler vererek üç dal oldu. Yağmur ve rüzgar olduğu zamanlar bir şey olacak diye korkuyorum. Aşağıya kuşkonmazın son halini ekliyorum birde yine sizden aldığım bir fide vardı çiçeklenmeye başladı siz ismini söylemiştiniz ama aklımda kalmamış tekrar söylemeniz mümkün mü? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Gçen hafta eşim kokulu güllerimizden gül şurubu yapmıştı bu hafta gül şerbeti olarak içtik tadı çok güzeldi. Bu haftada kokulu gülleren cumartesi günü reçel yapıldı pazar sabahı kahvaltıda yedik. Kokulu gülleri olanlara tavsiye ederiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın tturt günaydın, Kuşkonmaz, yanılmıyorsam 2m x 2m kadar olacak. Kendinizi ona göre ayarlayın. Diğer bitki Verbascum phoeniceum 'Magic candles'. Tohum paketi karışık renklerde size yalnız pembesi gelmiş. Bitki biennal, iki yıllık. Gelecek sene daha güzel açacak sonra ya ölecek ya zayıflayacak. Hazırlıklı olun. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Gül reçeli Tarifi Yarım kilo şekerin üzerini kapatacak kadar su konuyor eritilip kaynamaya bırakılıyor kaynayınca 1 fındık büyüklüğünde limon tuzu konuyor sonra güller içine atılıyor. Reçel kaşıktan ağır ağır akmaya başlayınca ocak kapatılıyor. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha su konup kaynatılıyor. Anlatılandan anladığımı sizlerle paylaştım. Düzenleyen tturt : 14-03-2012 saat 20:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz yıl toprağa aldığım limon sert geçen kışta bayağı hasar almıştı umutsuz gözüküyordu bütün dallarını budadım. Şu andaki durumu beni çok mutlu etti. Sapanca geçtiğimiz kış -13'ü görmüştü. Bu soğukta donmadı ya umarım artık bir şey olmaz. Soğuk ve soğuğa dayanmayla ilgili aynı şeyler Natal eriği (bir yasemin türü) içinde geçerli üstelik dona dayanıksız diye Sayın Mutlu Kutlu beni uyarmıştı onun da son durum aşağıda. Limon ![]() Natal Eriği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mehmet'in köküyle birlikte İzmir'e gidişimde hediye ettiği Selluka maşallah aldı başını gidiyor. Diğer hediye sellukalarında gelişimi güzel fakat bu çok hızlı gidiyor inşallah çiçeğini görebileceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|