![]() |
|
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene hem sebze bahçesi için hemde diğer bahçe ve saksılar için şu ana kadar 70 torba toprak kullandım. Kullandığım koyun gübrelerini ve torfları da saymıyorum. bu sene dünyanın en pahalı çiçeklerini ve sebzelerini yetiştireceğiz. Fotoğrafta sebze bahçesinin son halini görüyorsunuz. Pazardan eşim arpacık soğanı aldı onları diktik 20-25 gün içinde çıkar dediler bakalım çıkacakmı. Havalar soğuk gittiği için sebze fidelerini ancak Mayıs ayı başında dikeceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Verandanın son durumu saksıların çoğunda tohum var bazılarında küçük fideler var bazı tohumlar çimlenmeye başladı. Bazı saksılar işyerinde kışı geçirip geldi bazı saksılarda da işyerinde çimlendirip saksılara aldığım çiçekler var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimz hafta sonu İzmirde olduğumuzdan Sapancaya gidemedik bu nedenle bahçe nasıl bilemiyorum. İnşallah hafta sonu gidersem görebileceğim. Hafta sonu İzmir'de Mehmet (memet) Bey'le tanışma şansına kavuştum. Pazar sabahı İzmir Karşıyakadaki Bonsai toplantısından önce yarım saat kadar görüştük. Sağolsun kendisi onca yolu alıp Bornova'ya geldi. Bana çok güzel sellukalar getirdi. Bende kendisine liçi ve Adenium verdim. Kısa ama keyifli bir sohbetti benim verilmiş başka bir sözüm olduğunan kısa görüşebildik. İzmirde pitosporum'la tanıştım çiçeği ve kokusu beni mest etti. Sayın Orhan Özbilgiç'in burada açtığı pitosporum başlığına yazdım ve fotoğraf koydum aşağıya da fotoğraf koyuyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta pitosporumum yok diye üzülüyordum daha doğrusu kokulu pitosporumum yok diye üzülüyordum. Hafta sonu Sapancadaki pitosporumlarımıza bakayım dedim ne göreyim tomurcuklanmış bazıları açmış kokladım mis gibi kokuyor çok mutlu oldum. Dört yıldır bahçenin çeşitli yerlerinde duruyordu fakat çiçek açmamıştı, meğerse çiçek açan cinsine sahipmişiz ilk defa bu yıl açıyorlar. Bir adet sahip olmak isterken dört adet kokulu çiçek açan pitosporuma sahip olduğumuzu öğrendim. Fotoğraflarını ekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Hocam100'den aldığım süsen'ler yapraklanmış fakat çiçek açmamıştı. Mevsimsel bir durummuydu yoksa soğan boyuylamı ilgiliydi bilgim yok. Bu yıl süsenlerin iki tanesi çiçeklendi çok güzel dolgun çiçekleri var fotoğraf makinem yanımda olmadığından bu hafta fotoğrafları cep telefonu ile çektim. Bu nedenle kalite de sorun olabilir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|