![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Granadilla toprakla buluştuktan sonra iki kere yağan dolu, şiddetli yağmur ve soğuklardan çok etkilendi, yaprakları kötüleşti umudu kesmek üzreydimki alttan yeni sürgünler verdiğini gördüm inşallah bu sürgünler kuvvetli olarak büyürler. Meyve konusunda çok ümitli değilim Sayın Mutlu Kutlu ile bir görüşmemizde Antalya şartlarında dahi meyve konusunda sıkıntı olduğunu söylemişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Hibiscusların bir kısmını götürmüştüm son hibiscusları da bu hafta sonu götürdüm. Hibiscuslardan bir kısmının fotoğrafı inşallah bu sene çiçek açmış hallerini de bol bol sizlerle paylaşırım. Bunun yanında tohumdan hibiscus elde etme çalışmalarımda devem ediyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın tturt bayağı değişik çiçekleriniz mevcut.İnş.çiceklerinide görürüz.Çileklerin yüksek bir yerde olması gerektiğine iyice kanaat getirdim.Benimkiler toprak seviyesinde olduğu için yeterince verim alamıyorum.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene ektiğimiz ve sezon boyunca çiçeklenen bu çiçeğin adını unuttum. Bilen arkadaşlar mutlaka vardır yazarsanız sevinirim. Ben orda olduklarını tamamen unutmuştum çıkınca hatırladım. Hercai menekşelerin arasından bir kısmı çıkmaya çalışıyor çiçekli hali geçen seneden. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım Bodur Şeftali Latin Çiçeği (Tropaeolum Majus - Nasturtium 'Peach Melba') filizlendi büyümeye başladı bir kaç tohum daha çimlendirmek üzere ektim. Bu tür'ün çiçekleri salatalarda yenebiliyor ya da yemekleri süsleyebiliyormuş. İleride çiçekli halini de fotoğraflarım inşallah. İşyerinde çimlendirmiş o haliyle getirdim bu saksıda ayrıca Tayvan fesleğini var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
İzmir'den getirdiğim manisa biberleri 1 hafta bekledikten sonra dikebildim umarım çoğu gelişimlerini sürdürür. Deneme amaçlı bu hafta sonu pazardan iki adet sakız kabağı fidesi ile 6 adet salatalık fidesi aldım. Sebzeleri bu hafta sonu dikeceğiz inşallah. Haftaya neler diktiğimiz sizlerle buradan paylaşırız. Bu sene damla sulama sistemi yapmayacağız harık yapmaya çalışağım. Manisa Biberi ![]() Sakız Kabak ![]() Salatalık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede yer kalmadı bu hafta gelen ve gelmesini beklediğim, sebze fidesi ve çiçekler bunlar. Sebze bahçesine dikilecek olanlar Yer kirazı (inka eriği, güney feneri) 3 fide, Pepino 5 fide Pembe domates 15 fide, Siyah Domates 5 fide, Gül Biberi 5 fide, Cherry Domates 15 fide, Pazardan bunların dışında alınacak sebze fideleri Söktüğüm sarmaşıkların yerine dikilecek olan sarmaşık tarzı bitkiler Kiwano 3 fide, Kudret Narı 3 fide, Ağaç, Mevsimlik Çiçekler ve Soğanlı Çiçekler Lisianthus 20 fide, Kaplan çiçeği 10 soğan, Feiko 1 Fidan, Hardy Kiwi 1 Fidan, Avakado 1 Fidan, Bilberry 2 Fiadan, Ruscus hypoglossum (dere kirazı,) 1 Fidan Bunların dışında yaz sonuna doğru gelecek olanlar GÜL ÖZEL KOKULU KIRMIZI - PORTAKAL RENGİ GÜL ÖZEL SARI - PEMBE BEYAZ CALOMONDİN + FORTUNELLA OBOVATA KAMKAT ÖZEL AŞILI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene sabah sefalarına çok özendim, iyi de başlamıştık sezona fakat birden yağan şidetli, yağmur, dolu çok kötü oldular. Fabrika iç ortama ektiğim sabah sefaları tohum bile verdiler. Sapancada hala çimlenmesini beklediğim pek çok çeşit var. Çimlenenlerde çok fakat çiçek açmaya başlamaları çok rahat Haziran ayını bulacaktır. Gündüz, gece ısı farkları çok fazla. İşyerindeki sabah sefaları ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|