![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
|
Dış duvarların bu kısmınıda bu hafta sonu temizleyeceğiz burayada toprak koyup çiçeklendirmek istiyoruz fakat hem yol hem de bayır olması soru işareti yaratıyor. Özellikle kışın ve yağışlı havalarda bazı araçlar zorlanıyor az da olsa yoldan çıkabiliyorlar. Kenara küçük çitlerden koysak bu durumda onları ezebilirler, ayrıca bazen otlamaya çıkan ineklerde o kısma girebiliyorlar onlarda çitleri ezebilir. Ayrıca bayır olmasından dolayı yağan yağmurlarla toprak aşağılara taşınabilir. Biraz daha yoldan içeriye acaba yuvarlak iki ya da üç adacak yapıp küçük çitlerle çevirip mevcut topraktan daha yüksek toprak koyup çiçeklendirsek nasıl olur diye düşünüyorum. Seneye tohumdan olan cüce hatmiler büyüyünce buralara onlardan da koyabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Ağaç Dostu
|
Evin sapanca gölüne bakan kısmı daha çok kuzey batı gibi. Kamelya'nın bulunduğu bölge sabah 08:00-12:00 arası tam güneş görüyor. Bende şöyle bir şey okumuştum kamelya serin havalarda çiçek açıyormuş. Kamelyamız geçtimiz 5 sene içinde Kasım ayı ile Mart ayı arasında çiçeklenmiş olarak gördük. Bir sene Kasım-Aralık aylarında çiçek açmıştı, bir sene Aralık-Ocak aylarında açık açtı. Bu sene Kasım sonunda tomurcukları vardı çiçek açmamıştı. Aralık, Ocak aylarında Sapanca'ya gitmedik bu nedenle çiçek açmışmıdır bilmiyoruz, Şubat sonuna doğru Sapancaya gitmeye başladık çiçekteydi. geçen hafta itibariylede hala çiçekleri ve tomurcukları vardı. Düzenleyen tturt : 18-03-2012 saat 19:02 Neden: Mesaj Temizliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TTurt, Kamelyaların yazın dal ve tomurcuk oluşturduğunu, kışın ise çiçek açtıklarını ben de bitkiyi aldıktan sonra öğrendim. Şiddetli soğuğa dahi dayanıklı oldukları ancak ilk birkaç yıl dondan korunması gerektiği de yine bilgilerim arasında. Benim evim de doğu, güney ve batı cepheli. Sizin tarifinizden de cesaret alarak kamelyayı doğu yönünde 4-5 saat güneş alan alana dikeceğim. Çok güneş istemediğini öğrenince saksıda bıraktım güzelim çiçeği. Bilgiler için ayrıca teşekkürler. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü sitemizin 6. yıldönümü toplantısına ailecek katıldık. Son derece sıcak samimi bir ortam vardı. Herkes alçakgönüllü ,herkes heyecanlı, paylaşımlar çok güzeldi. Zaman keyifle geçerken ufaklığımızın uykusu geldi annesi ne yapsada huzursuzlanmasını önleyemeyince istemeden de olsa saat 14 gibi toplantıdan ayrılmak durumunda kaldık. Zaten arabada kısa bir süre yol aldıktan sonra Ege uyudu. Cumartesi günü Sapancaya gelmemiz akşamüstünü buldu. Bu hafta sarmaşık gülümüzü sardırmak için yaptırdığımız ferforje demir monte edildi. Sarmaşık gülü ona sardırmaya çalıştık toparladık biraz daha iyi oldu. Geçen hafta sabah sefalarını ektiğimiz viyol ani çıkan rüzgardan etkilenip havalanınca tohumlar yok olmuş viyolde kalan toprakların hepsini bir saksının içine aldım. Artık orada çıkarlarsa çıkacaklar. Böyle olunca geçmiş yıllarda yaptığım gibi elimde olan sabah sefalarının bir kısmını direk saksılara ektim oradan filizlenip büyüyecekler inşallah. Sabah sefaları edindiğim tecrübelere göre şaşırtmada istemiyor. Bunun dışında sarkan begonya ve petunyalarında kalan tohumlarını ilgili saksılarına ektim. Alt bahçede setin yeni toprak koyma ve küçük çite alma işinide bitirdik. Eşim sağolsun gül bahçesine el attı ve gül bahçesi temizlendi. Girişte sol taraftaki duvar dibini temzleyip yeni toprak koydum. Buranın bir kısmına yer örtücüler ektim. Yine aynı bölgede üç senedir sabah sefası ektiğim yere yine sabah sefası tohumları ektim. Arap yaseminini biraz toparladık, ısparta gülü çok yayılmıştı onu toparladık. Çimlere gübre verdim, umarım biraz daha iyi olacaklar. Şu an en dertli yerimiz çimler. Devamlı çiçek aldığımız yere uğradım sakız sardunyalar gelmiş onlardan altı adet aldım. Geçen sene elimizde olan sardunyalar kışı çıkartamayıp ölmüşlerdi. Kendisi bize yalancı şakayık dediği beyaz bir çiçek hediye etti onu bahçeye aldık. Geçen sene soğuklardan korumak amacıyla işyerine getirdiğim çiçekleri tekrar Sapancaya götürdüm. Yine işyerinde tohumdan fide haline getirdiğim bazı çiçekleride Sapancaya götürerek yerlerine diktim. Hala işyerinde Sapancaya götürülmeyi bekleyen bir çok çiçek ve tohumdan yetişen fideler mevcut. Bol bol fotoğraf çektim fotoğrafları yayımlarken fotoğrafla ilgilide yazacağım. Düzenleyen tturt : 08-04-2010 saat 14:42 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
|
Salı günü Sapancada bulunduğumuz yere 3-5 dakika misket büyüklüğünde dolu yağmış umarım bir zarar oluşmamıştır. Sarmaşık gülün sardırılmamış bu seneki haliyle yeni yapılan yere sardırılmış halinin fotoğrafları. Fotoğrafta gonca halindeki gü'ü görebilirsiniz. Bu alanın bir yerine granadilla pasiflora'yı da koyduk. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgar çıkınca dağılan viyolden geriye kalanları fotoğraftaki büyük saksıya aldım eğer içinde tohum varsa ve çimlenirse burada çıkacaklar. Öndeki iki küçük saksıya da sarkan petunya ve begonya tohumları ektik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç, Yalancı şakayık olarak bize verilen çiçeğin fotoğrafları. Yanılmıyorsam gerçek ismi Ranunculus (Düğün Çiçeği) ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 22-04-2010 saat 09:39 Neden: Çiçek ismi düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
|
Kapıdan girişte sol tarafta kalan duvar dibini temzleyip yeni toprak koydum. Buranın bir kısmına yer örtücüler ektim. Yine aynı bölgede üç senedir sabah sefası ektiğim yere yine sabah sefası tohumları ektim. Arap yaseminini biraz toparladık, ısparta gülü çok yayılmıştı onu toparladık. Bu bölgede bulunan leylak ve siyaha çalan gül bunları yapınca biraz nefes aldılar. Çiçek tomurcukları oluşmuş yakında çiçeklerini göreceğiz. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
|
İşyerinde tohumdan filizlendirdiğim bazı çiçekleri getirdim bazılarını da bu hafta sonu ve 24 Nisanda götüreceğim. Tohumdan filizlenen sardunyalar, sakızmı normal sardunyamı bilmiyorum biraz daha gelişince anlayacağım. Normal sardunyaysa saksıdan alıp toprağa dikeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Ağaç Dostu
|
Kamelya'nın son durumu gayet iyiydi üzeri bol çiçekliydi. İlk defa Nisan ayında çiçekli görüyoruz. Eklenti 134872 ![]() Eklenti 134874 ![]() Düzenleyen tturt : 18-03-2012 saat 19:07 Neden: Mesaj Temizliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cemo, Ben iki grup halinde tohumları işyerinde iç ortamda çimlendirdim. Gördüğünüz cardinaller yaklaşık 1 ay önce ekilmişti. Bu hafta sonu götüreceğim kardinallerde 20-25 günlük fotoğrafını ekliyorum. Geçen sene bende dış ortamda saksıya dikmiştim çok geç çimlendi ilk çiçekleri Eylül sonu Ekim başı gibi çıkmıştı. Diğer sabah sefaları dış ortamda daha kolay çimlenebiliyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
|
Hepsine de kocaman bir maşallah, siz bu konuyu öğrendiniz artık sayın Tturt, iflah olmazsınız bir daha. Her yıl bir daha yapmayacağım dersiniz ama baharın ayak seslerini duyduğunuzda içiniz kıpırdamaya başlar, sonra gelsin tohumlar viyoller, heyecanlı bekleyişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|