View Single Post
Eski 05-04-2010, 14:46   #307
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Cumartesi günü sitemizin 6. yıldönümü toplantısına ailecek katıldık. Son derece sıcak samimi bir ortam vardı. Herkes alçakgönüllü ,herkes heyecanlı, paylaşımlar çok güzeldi. Zaman keyifle geçerken ufaklığımızın uykusu geldi annesi ne yapsada huzursuzlanmasını önleyemeyince istemeden de olsa saat 14 gibi toplantıdan ayrılmak durumunda kaldık. Zaten arabada kısa bir süre yol aldıktan sonra Ege uyudu.

Cumartesi günü Sapancaya gelmemiz akşamüstünü buldu. Bu hafta sarmaşık gülümüzü sardırmak için yaptırdığımız ferforje demir monte edildi. Sarmaşık gülü ona sardırmaya çalıştık toparladık biraz daha iyi oldu.

Geçen hafta sabah sefalarını ektiğimiz viyol ani çıkan rüzgardan etkilenip havalanınca tohumlar yok olmuş viyolde kalan toprakların hepsini bir saksının içine aldım. Artık orada çıkarlarsa çıkacaklar. Böyle olunca geçmiş yıllarda yaptığım gibi elimde olan sabah sefalarının bir kısmını direk saksılara ektim oradan filizlenip büyüyecekler inşallah. Sabah sefaları edindiğim tecrübelere göre şaşırtmada istemiyor. Bunun dışında sarkan begonya ve petunyalarında kalan tohumlarını ilgili saksılarına ektim.

Alt bahçede setin yeni toprak koyma ve küçük çite alma işinide bitirdik.

Eşim sağolsun gül bahçesine el attı ve gül bahçesi temizlendi.

Girişte sol taraftaki duvar dibini temzleyip yeni toprak koydum. Buranın bir kısmına yer örtücüler ektim. Yine aynı bölgede üç senedir sabah sefası ektiğim yere yine sabah sefası tohumları ektim. Arap yaseminini biraz toparladık, ısparta gülü çok yayılmıştı onu toparladık.

Çimlere gübre verdim, umarım biraz daha iyi olacaklar. Şu an en dertli yerimiz çimler.

Devamlı çiçek aldığımız yere uğradım sakız sardunyalar gelmiş onlardan altı adet aldım. Geçen sene elimizde olan sardunyalar kışı çıkartamayıp ölmüşlerdi. Kendisi bize yalancı şakayık dediği beyaz bir çiçek hediye etti onu bahçeye aldık.

Geçen sene soğuklardan korumak amacıyla işyerine getirdiğim çiçekleri tekrar Sapancaya götürdüm. Yine işyerinde tohumdan fide haline getirdiğim bazı çiçekleride Sapancaya götürerek yerlerine diktim. Hala işyerinde Sapancaya götürülmeyi bekleyen bir çok çiçek ve tohumdan yetişen fideler mevcut.

Bol bol fotoğraf çektim fotoğrafları yayımlarken fotoğrafla ilgilide yazacağım.

Düzenleyen tturt : 08-04-2010 saat 14:42 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön