![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği Penstemonlar nisan ortasında açmaya başladılar. ![]() Geçen kasım ayında birileri bahçeme çok sayıda çiçek fidesi bırakıvermiş. Araştırmalarımıza rağmen kim olduğunu ve fidelerin ne fidesi olduğunu bir türlü öğrenemeden diktim. Kışı çok rahat atlatan bu fideler Hüsnüyusuf çıktı. Dünden bu yanada açmaya başladılar. Bu gizli çiçeksevere teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yaz için hazırladığım tarhlardan birine, tam 50 tane, farklı renklerde Glayöl soğanı diktim. Hepside toprak yüzüne çıktılar. Sanırım güzel bir köşe olacak benim için.![]() Alacalı yapraklı rhododendron ilk çiçeğini açtı. Satıcının söylediği gibi Lila renginde. ![]() Diğeri ise daha erken davrandı. ![]() Geçen seneden yere dökülen tohumlardan çıkan çörek otlarıda açmaya başladı. ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 19-05-2012 saat 18:32 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Saray Naneside çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() Yalancı Tesbih ağacı (Hint leylağı) da çiçeklenmeye başlayanlardan. ![]() ![]() Bu sene Karışık renkli Asterlerin büyük bölümünü palmiyenin etrafına dikeceğim. Yerini hazırladım. Fideler serada. Birkaç güne kadar şaşırtılacak büyüklüğe ulaşırlar.![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Not: Bir ara siyahi akasmanızı yakından görmek isterim. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Beni şımartıyorsunuz. Evet ölçme işi doğru. Palmiyeyi, Manolya, Oya ağacı ve Kelebek çalısı ile aynı hizada dikmiştim. Etrafınıda kabaca pergelleyince, oldukça düzgün bir yuvarlak çıktı ortaya. ![]() Tohumları toplamadan, her renk için bir etiketleme olabilirdi. Ama o dönemdede yine ''adam sende'' deyip geçiveriyorum maalesef. Aralara taş koyma önerinizde çok hoş... El arabası gerçekten çok işime yarıyor. Buralarda her evde mutlaka bulunur. Bahçelerden birşeyler taşımak için. Akasmayı yarın veya sonrası yakından fotoğraflamaya çalışacağım. Şu anda, dün sizin oraya yağan yağmur buraya geldi. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Mart ayında Bauhaus' tan aldığım ve göndererek bir hafta sonra diktirdiğim Ağaç Şakayıklarından ''Pinky'' açtı. Paketin üzerinde toz pembe olarak görülüyordu. Ama beni şaşırtarak sevindirdi. ![]() Kenarlar pembe, ortası tam yavruağzı. Çok hoşuma gitti. ![]() ![]() ![]() ![]() Yol kenarındaki Pittoslarımdan biri son derece sağlıklı bir biçimde çiçeklenmeye başladı. Ama karşısındaki maalesef tüm yapraklarını döktü. Gerek gövde, gerekse dallar canlı olduğu için şimdilik sökmedim. Bir ay daha gelişmeleri gözleyecek ve duruma göre karar vereceğim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
Muhteşem bir bahçeniz var. Emeğinize, ellerinize, yüreğinize veee cesaretinize, yeniden yeniden deyip yılmayan o azminize sağlık.. Muhteşem bitkileriniz var.. Çok emek var, sevgi var... Donmalardan sonra yeniden başlamanız, kalan sağlar bizimdir gayretiyle yeniden başlamanız takdire şayan... Ve öyle güzel bir gönlünüz varmış ki, arkadaşlara bitkiler hediye etmeniz.. Çok teşekkür ederim sevgili hocam.. İyi ki bahçenizi bizlere de açtınız. Hala bahçenizde dolaşıyorum.. Hepsi ayrı bir güzellik.. Haaa unutmadan, insanları da bilgilendiriyorsunuz. Ve gönlünüz gerçekten çok yüce. Lütfen devam edin..... Bahçenizi dolaşıp bitirince gene yazarım.. Bu arada, bahçenizi bırakıp gitmek zor olmalı. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|