agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2009, 19:43   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Sayın Orjin, bahçeye eklenecek yeni üyelere bayıldım, sinameki ve hünnap, ben hiç hünnap görmemiştim, fotoğraflarınız o kadar temiz ki, baktıkça baktım hünnaplara
Belki ben de küçük bir bölüm ayırabilirim hünnap için, meyvelerin lezzetli olduğunu söyluyorsunuz.

Benim sinamekim çiçek vermedi, ne kadar hoş çiçekleri varmış, sanırım biraz gölgede kaldı bu yüzden çiçeklenmedi, keşke bütün yaz üzeri böyle çiçekli kalsa.

Sormak istediğim bir konu, abutilon hakkında, kışın kar altında kalabilirler mi acaba, ben ilk kez yetiştiriyorum, iki adet tohumdan çimlendirmiştim, birini saksıya geri aldım bahçeden, diğeri bahçede kaldı ama onu da saksıya alıp koruma yapsam mı bilemiyorum.
Bu konuda sizin fikirlerinizi almak isterim.

Son olarak; bahçenizden ayrıldığınıza üzülmeyin, ne de olsa kışın sonu bahardır

Selma_321 beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2009, 04:23   #2
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sayın Adalet Yağcı,
Hünnap için bir yer ayırın derim, çünkü siz yayladasınız. Nem olmadığı için kurutabilirsiniz de. Ben yemedim ama kurusu da kışın kuru yemiş olarak tüketiliyormuş.
Sinameki, mütevazi bir bitki. Satın aldığım Beykoz fidanlığında, tüm fidanlar, adeta bir şemsiye gibi, oldukça koyu gölgeli, bir ağacın altında idiler. Uzun zamandan beri orada olsalar ki, tüpleri delip toprağa kök salmışlardı.
Buna rağmen hepsi de yoğun çiçekli idiler.
Oturduğum semtte iki tane en az 6-7 yaşlarında olduğunu sandığım sinamekilerin de yarı gölgede olduklarını söyleyebilirim. Her ikisi de yoğun çiçekliler şu dönemde.
Sizinkiler de, önümüzdeki sonbahara mutlaka açacaklardır.
Gelelim Abutilon'a:
Yine burada, yan sokağımda, boyu 3 metreye yaklaşmış, yine 3-4 yıllık bir Abutilon kışı hep dışarıda geçiriyor. Ancak bitki, apartmanın güney cephesinde ve biraz kuytu bir bahçede.
Benimkisi ise, henüz tek bir kışı dışarıda geçirdi. Dibine bolca(iki kürek) yanmış sığır gübresi koyarak, bir anlamda boğaz doldurması yaptım. Kışın bir keresinde 60cm, diğerinde 15cm. kar yağmış. Sıcaklıkta bir kere eksi 5, birkaç kere de eksi 2-3 derecelere düştü.(Meteor.gov.tr' nin müdavimiyiz artık!)
Sonuç ta, birşey olmadı. Kışın da çiçekleri üstünde imiş!
Ancak benim bitkimde, kuzey rüzgarlarına karşı, tek katlı da olsa, komşuma ait bir müştemilatın, nisbeten koruması altında. Hemen dibinde değil ama, duvara 3 metre kadar kadar mesafede.
Bu sene, herşeye rağmen, en azından, bir kat naylon ile üstü acık kalacak şekilde, birazda allt ve yan taraflarından birer parmak girecek kadar delikler açıp, bir buket gibi sarmayı düşünüyorum.
Sizin yaylada, kış şartları benim aktardığım şartlardan daha zorlu geçiyorsa, riske girmeyin derim. Ama, ancak bizimkisi gibi bir kış yaşanıyorsa, sizde benimkisi gibi palyatif tedbirlerle kışı geçirtebilirsiniz sanırım. Zira okuduğum tüm kaynakların sadece birinde eksi 7 dereceye kadar dayanabildiği, diğerleride ise (0) derecenin altında zarar görebileceği belirtilmiş.

Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve esenlik içinde yaşayın...

Selma_321 beğendi.

Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 14-10-2009 saat 04:25 Neden: cümle düşüklüğü.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025