![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialar toplu dikilince ne güzel görüntü vermiş. Ben sellukamı bahceye gecen ay diktim. Saksıda gelişim yavaş oldu. Bahceye alınca hızla gelişti, daha yeni tomurcukta, sizinkinin maşallahı var. Kokunuz bol, keyfiniz daim olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Mevsimlikler ile ilgili tüm tasarımlar, sevgili eşime ait. Selluka tomurcukta ise tamam demektir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Paşabıyığını sahile bolca dikmişti belediye, pekte güzel görünmezdi bana. Şimdi sizin fotolara bakıyorum hoşş. Nedense, bana bu sitede gördüğüm bitkiler güzel görünüyor ve hemen alıp dikesim geliyor, anlayamdım neden ![]() Ama abatulıon harika. Ben de 2 tane diktim, biri gelişti diğeri cılız kaldı. Hem sizinki kadar canlı değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pakize ve Çolak' ı köydeki eczacı sahiplendiler. Hafta sonları onlar memleketleri olan Vezirköprü' ye gidiyorlar. O zaman çoğunlukla bizdeler. Anlıyacağınız konuklar yani. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
İncirin dibindeki dip sürgünlerini dikmiştim. Onlarda tuttu. Şimdi ikinci bir incir ağacım olacak. ![]() ![]() Tıbbi Melisa(Oğul Otu) yı yanlışlıkla kesmiştim. Kesileni tekrar dikip suladım. Şimdilerde canlandı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Kışın üç dalı kardan yarılarak ayrılan Minik Hünnap' ım da büyüdü. Dallar birbirine kaynamış gibi. ![]() ![]() ![]() Geçen yıl kasım ayında diktiğim Muşmula 3-4 tane meyve tuttu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağolun. Beni şımartıyorsunuz. Aslında bahçemde olmasını istediğim üç çalı kaldı. Ama onlar olmazsa-olmaz' larımdan değil. Biri; Peruk Çalısı(boyacı sumağı-Duman Ağacı), diğeri;Havlu Püskülü, bir diğeride; Kış Tatlısı. Ama dediğim gibi. Olmazsa- olmaz değiller. Saygılarımla. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nurcan hanım; haklısınız. Birde havalar böyle güzel olunca, ayağımız hiç o tarafa gitmez gibi. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düşünmedim değil! Duvar, bindirme çatı ile birlikte 12 metre kadar. Bir ara tanesi 20 liradan 10 adet 3,5 metre boyunda Altuni Leylandi pazarlığı bile yaptım. Ama duvarın hemen 80-100 cm. kadar önüne diktiğim, Melisa, Abutilon, Çalı Mineleri yerlerinden pek oynatmak istemedim. öylece kaldı. Artık, Hedere' nin ve güllerin hızla büyümesi için dua edeceğim. ![]() ![]() Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Passiflora'yı, bundan 30 yıl önce burada bir tanıdığın dış merdiven trabzanlarında görmüştüm. Saat çiçeği diyorlardı. Şimdi bir arkadaşımın balkonunu kapatıyor. Ondan bir dip sürgünü alabilirim. Hemde mor çiçeklisi. Burada sadece meyvelisini görmedim??? Önümüzdeki günlerde bu işi hallederim. Sağolun Nurcan Hanım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bu aralar, Ateş Çiçekleri hala çiçekliler. Geçen yıl köyde bir dostumuzun saksıda ikinci yıldada açmayı sürdürdüğünü görmüştüm. Belki sökmesem dışarıdada ikinci yıla kalabilir mi? bilmiyorum. Ama çiçekleri seyreldiği için ben yinede şubatta sökmeyi düşünüyorum. Zaten şubata sağ çıktıysa, yazada çıkabilir. Ortadaki kazığın olduğu yere Pembe çiçekli Oya Ağacı dikilecek! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Madagaskar yasemininizi güle güle büyütün. Bendeki uykuya gecti, sizinkine maşallah. Serada uyku uyutmuyorlar çiçeklere vallahi ![]() Soğuktan koruyun derim. Benim yazın bahcede duruyor, kışın içeriye alıyorum. Kokusu nefis. Sevgiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende Selluka'yı yaptığım gibi, bu yazdan itibaren; Begonvil (Henüz almadım!) ve Arap yaseminini de gömmeyi, kışında içeri almayı düşünüyordum. Artık bunuda aynı yöntemle yaşatmaya çalışırım. Yoksa burada bırakırsak, peşinen ölüme mahkum etmiş olacağız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Tohum paylaşımı
Kendilerine tohum sözü verip adreslerini istediğim arkadaşlarımızdan, adreslerini bugün öğleye kadar bana mesajlayanlara, tohumları gönderdim. Tohum eline geçenlerin ve 15 güne kadar eline geçmeyenlerin özelden bilgi vermelerini rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Furkancığım; Benim gibi, bilgisayarla tanışalı sadece birkaç yıl olan ve yaşı gereği refleksleri gittikçe ağırlaşanlar için bir benzetme o. ![]() Siz gençler için, ağır aksak yürüme, benim gibiler için çok hızlı bir dans gibi. Açıkçası, cevap yazmaya yetişememek, eli ayağına dolaşmak gibi birşey. ![]() Sen yine sık sık uğra.. Sayende daha hızlı yazabiliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan; Aslında nemli Karadeniz ikliminde gül yetiştirmek çok emek istiyor. Bildiğiniz gibi, gül güneşi çok seviyor. Bu nedenle çiçeklenme gecikiyor. Bu sene erken gelmiş olmamın artılarından biride, gülleri tomurcuklanmaya başlamadan sürekli bakımda tutabilmem oldu. Ponpon gülde bu bakımdan nasibini aldı. Hazeranlar, pastel renkleriyle benide çok mutlu ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Sizlerede iyi bayramlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |