![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonradan, daha renkli bir görünüm için mevsimlik bitkilere ihtiyaç duyduk. Araya serpiştirmeye başladık. Kelebek çalısı, kokusu Melisa gibi ağır olmayan ve yaz boyu çiçekli kalan bir bitki olduğu için gözdelerimizden oldu. Sevgili Yücel Canpolat' ın belirttiği gibi, kelebekler dışında, arı da dahil, hiçbir parazite konukluk etmiyor. Ateş Çiçekleri, vazgeçemeyeceğimiz bir mevsimlik oldu artık Nurcan Hanım. Zira onlarda aralık ayına kadar çiçekli kalıyorlar. Beğendiğinize sevindim. Sağlık ve mutluluk dileklerimle, selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hep birlikte, sadece o pideler masamıza servis edilene kadar yutkunalım. ))) Sadece birkaç saat.. Ya da biz, nurcanaybay' ın bahçesinde çayların yanında ''İzmir kumruları''. )))İstiyorum... Belli mi olur? Neyse, şimdilik hayali bile güzel. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.? batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal. Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum. Selamlar. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.?? Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;? doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık. bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğal zenginliklerimize karşı olan duyarlılık, epeyce geç kalınmış olmasına karşın, yinede giderek artıyor. Bu sevindirici bir gelişme. Nitekim, sözünü ettiğiniz yol kurtuldu! Çünkü Karadeniz Sahil yolunu kısaltmak için yapılan Ordu Tünelleri' nin güzergahı farklı. Sağlık ve mutluluklar dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında kaçıyorlar. Ama ben biraz sesiz yaklaşmayı becerebildim galiba.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Kelebek Çalılarından küçük ve yaygın dallananının alt dallarını budadım. Biraz görsel farklılık yaratmak için. Fena da olmadı. ![]() Bu arada bugün, çayırları yine biçtim. Son olarak 19 temmuzda biçmiştim. o gündenberi yağan yağmurlarla yine büyümüştü. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakagun' un gönderdiği tohumlaradan ürettiğim uzun kabaklardan orta boy birini dün kestim. Bakalım kalan parça uzamaya devam edecek mi? Gerçi biraz fazlaca büyük bir parça kesmişim gibi.. ![]() ''Vur!'' dediler, öldürdüm galiba. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ilk kez dikiyorum. Ama sanırım sizinkiler artık vermez. İzmir' de, şimdiye kadar meyve tutmadıysa! Değil mi ama? Burada bir vatandaşın bahçesinde de varmış. ''benimkilerin bazıları yere değdiler. bu nedenle onlar, yay gibi bükülerek uzuyorlar.'' Diyor. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Yağcı' nın gönderdiği tohumlardan ürettiğim Daturalar ilk çiçeklerini açtılar. Gerçekten çiçekleri çok albenili. Ancak, kokusu konusunda çok fazla beklentiye girdim galiba. Bana pek güzel bir kokusu yok gibi geldi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka açmaya devam ediyor. Ancak, onunda kokusu çok hafif. Burnuma dayamadan kokusunu alamıyorum. 8-10 metre öteden farkedilen, Kısmet Ağacı çiçeklerinin kokusuna alışınca, galiba önce ''Kahve koklama'' m, gerekecek. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman siz Koyu mor yapraklısını alabilirsiniz, Nurcan Hanım.Şaka bir yana, çok güzel bir ağaç. Yarı gölge yapması, altında boyu 2 metreyi pek geçmeyen her türlü bitki için uygun ortam yaratıyor. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcan Gülibrişim hem dekoratif, hem de cok cabuk gelişip gölge yapıyor. Çiçekleride pek güzel ![]() Ehh birde siyah yapraklısını bulursak, Şam da kayısı yani )Bu bahceye gelmemek lazım, Orhan bey aklıma kısmet ağacını soktu benim de. Dikecek yer kalmadı, kafama mı dikeyim yahu ) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Satış bittiğine göre, yapraklarının, Sevgili Güler Hanım' ın deyimiyle; ''Bemiks'' kokulu(Kötü kokulu bir vitamin sanırım.) olduğunu söyleyebilirim. ![]() Tabii bir artısıda, o Sabah Sefamı yiyen sığır, bunun yaprağını sevmediği için yemiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kasımda bir sürgünde size ayıracağım. Doğru mu anladım? ![]() Ben ayırayımda..Siz isterseniz almayın. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Demekki bizi gelecekte süper bir bahce bekliyor, doğrumu anladım nurcan Harika bir haber bu. Yaptığımız yanlışları yapmadan doğru bir bahce, ne güzelllO bahcede gülibrişimler, kısmet ağaçları, soğanlılar off |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bahçemde olanlardan, üretilebilenlerinden sizinde var sayabilirsiniz arkadaşım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo; Sevgili nurcanaybay; Bu akşam sıcak sohbetlerinizle, bahçemize ayrı bir renk kattınız. Her ikinizede teşekküreder, tüm sevdiklerinizle birlikte, tüm düşlerinizin gerçekleştiği sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemi giderek daha çok seviyorum. Zira bugünler, hem bol çiçek, hemde bol koku var. Bütün gün, Kelebek Çalıları, Kısmet Ağaçları, Selluka ve geceleri Melisa, enfes kokular yayıyorlar. Bahçeye giren herkes, özellikle geceleri bu kokuları algılayabiliyor. ![]() Ayrıca Abelya ve Daturalarda koklayınca hissettirenlerden.. İşte bazı görüntüler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683824]Bahçemi giderek daha çok seviyorum. Zira bugünler, hem bol çiçek, hemde bol koku var. Bütün gün, Kelebek Çalıları, Kısmet Ağaçları, Selluka ve geceleri Melisa, enfes kokular yayıyorlar. Bahçeye giren herkes, özellikle geceleri bu kokuları algılayabiliyor. ![]() Ayrıca Abelya ve Daturalarda koklayınca hissettirenlerden.. İşte bazı görüntüler... Siz seviyorsunuz ben ise bayılıyorum bahcenize. Keşke benim bahcemde sizinki kadar olsaydı o zaman çiçeklere görselliğe daha çok zamanım olurdu. Sevdiklerinizle uzun mutlu bir hayat dilerim bahcenizde. Sellukanın sardığı ağaç kurumu? Sağlıcakla kalın |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Birol;684028] Alıntı:
Her bahçenin, yörenin doğasına özgü bir güzelliği oluyor, tabii bakılınca.. agaclar.net' teki her bahçe ayrı ayrı binbir emeğin ürünü. Keza,sizin bahçenizde bunlardan biri. Hani birazda ''Vatanım!'' meselesi.![]() Sellukayı, 3 metre uzunluğunda, 8'e 8 bir tahtaya, bu kış kuruyan bir şeftali fidanımı yukarıda kalacak biçimde çivileyerek elde ettim. Tahtanın bir metreye yakın bölümünü topraga gömdüm. Böylece yaklaşık 3.5-4 metre yüksekliğinde bir kuru ağaç elde ettim. Hemen dibine, 45 litrelik bir saksı içindeki Sellukayı saksısıyla gömdüm. Gömdüm ki; kışın saksısıyla çıkarıp, içeri alabileyim. ![]() Selamlar, dostum. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|