![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru söylüyorsun. Zira aynı tohumlarla birlikte gündüz sefasıda çıktı. Çiçek rengi klasik mor idi. Birde bunları boğarcasına azmanlaşmaya başlayınca sökmüştüm. Eee..Senin kadar zeki ve azimli bir arkadaşımız bilmeyecekte kim bilecek? ![]() Sevgi ve selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çirkinlikleri örtmesi için diktiğim, alacalı Hedere çok yavaş büyüyor! ![]() Sevgili Zeki Yağlı' nın armağanı olan Rudbekya' lar açmaya başladı. Tohumdan yetiştirdiklerim henüz tomurcuklanmadı ama onlarda yakın. ![]() ![]() Abelya (Güzellil Çalısı) da güzelliğini seğilemeye başladı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim Öğretmenim; Mercan Ağacı' mın ilki daha büyüktü. Kökün toprağa yakın yerinden Danaburnu yedi. Bu ikincisi, buda sağlıklı gelişiyor. Toprakta olunca böyle bir artısı oluyor. Ama o zamanda, Danaburnu gibi müşterileride oluyor. ![]() Bugünlerde güzel yağmurlar yağıyor. Hızlada büyüyor. Önümüzdeki günlerde tekrar fotoğraflarım. Birde, Mercan Ağacı' nın kazık kök yaptığını okudum. Buda çok derin bir saksı gerektiriyor. Dallanamanın nedenlerinden biri olabilir.![]() Selamlar. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Alıntı:
Öğretmenlerimin en sevdiği ve en iyi anlaştığı öğrencilerdendim. Çok çabuk gaza geliyorum da... ![]() ![]() Allahım! Bugün bu bahçeden hiç çıkasım gelmiyor... Sayfayı yeniledikçe helâk oluyorum. İki gün bahçe işlerine ara verdik. Çok yorulduk sebzeleri kurtarmanın şerefine dinleniyorum. Evde yapılacak işler de var. Mola verip sizin bahçede çay keyfi yapıyorum. Şaka değil! monitörün yanında çaydanlık hem çay içiyorum. Hem de bu güzellikleri gördükçe hayal kuruyorum. İnşallah birgün bizim bahçeyi de böyle rengarenk görmek nasip olur. Nasıl olsa umut bedava... ![]() Gerçi benim nazarım değmez ama, Maaşallah, Maaşallah... Bizden de Selamlar, hürmetle... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzaylı; Sizin için düşündüklerim, bugüne kadar okuduğum yazılarınızdan çıkardığım bir türlü ana fikir. Ve iddia ediyorum siz ve eşiniz, birçoğumuzun hayal bile edemeyeceği bir hızla, oluşturmak için büyük emek ve para harcadığınız hayal bahçenize kavuşacaksınız. Sizlerin bir artısı da gençliğiniz. Buna birde sağlık eklenince, sizi kimse tutamaz. Dilerim herşey gönlünüze göre gelişir. Ben ve eşim yürekten sevgilerimizi sunuyoruz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazeranların renkleri çok güzel.. ![]() Gauralar artık formunu buldu. ![]() ![]() Alıcan' ın gönderdiği tohumlardan biride bu. Henüz çiçeklenmedi. Ne olduğunu bilmiyorum. Çiçeklenmediği için soramıyorum. ![]() Sellukalar sarılıyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan öğretmenim; Hazır fotoğrafını görmüşken sorayım dedim. Bizim bahçenin yarısı meyve bahçesi olacak ya! Rüzgar kesmek için çit kenarına leylandiden duvar düşünüyoruz. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı? keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz... Bir de eşim bahçenin bir kenarında illa ki fındık denemek istiyor. Bu çok istediği şeylerden biri. Sizce bu mümkün olabilir mi? Biz ailecek acayipiz herhalde. Ben de serada muz ağacı düşünüyorum ileride. Agora alışveriş merkezinde görünce umudum daha da arttı. Hem de açıktaydı ve üzerinde meyveleri vardı. Acayiplikte sınır tanımıyorum. Şu denediklerimi öğrendikçe aşama aşama sıradışı şeyler planlıyorum. Şimdi emekliyoruz. Sonra koşarız... ![]() Selamınızı aldık. Çok teşekkür ediyorum. Biz de bu sıcaklığı hissediyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sağ olun var olun... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Leylandi doğru bir tercih. Ama yeşil leylandi olursa daha gür dallanması açısından artınız olur. Fındık tabii ki olur. Sadece bol bol sulamanız gerekir. Buldan' daki evimizin bahçesine dikmiştim. Yalnız verimi az oluyor, o kadar. Burada muz yetişiyor. Meyvede tutuyor. Ama büyütemeden don vuruyor. İzmirde niçin denenmesin ki? Denemeye değer! |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizdeki üç adet Alacalı Libocedrus' tan en iyi gelişeni.. ![]() Bu sene ilk kez çiçeğini görecek olduğum, çelikten yetiştirdiğim sarı acum Borusu ağaca iyice sarıldı. ![]() ![]() Turuncu çiçeklisini köpeğimiz ''Şanslı'' kopardı. O artık bira gecikecek. ![]() ![]() Sevgili Zafer İnandıklı' nın sürpriz armağanı Elvudi. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, her şey çok güzel. Ben de bir gaura aldım, umarım toparlanır, sizinki kadar güzel olur. Hazeranları hasretle bekliyorum ama henüz göremedim, bir bir çörekotu çıkıyorlar. Çörekotlarını salyangozlar kesinlikle yemiyor, acaba hazeranları yediler mi? (Yazarken şimdi aklıma geldi, çörekotu yapraklarından salyangoz ilacı mı yapsam???). Lupinler de çok isteyip yetiştiremediğim çiçeklerden, artık bahçenizden göreceğim. Leylandi duvarınız gayet güzel gözüküyor, her şey için emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz; Beğeniniz benim için çok değerli. Sağolun. Gaura çok hızlı büyüyor. Ayrıca kırılan dalları, toprağa batırıp bol sularsanız bu mevsimde bile kökleniyor. Ben öyle yaptım. Şimdi üç gauram var. Hazeranları çıkmaması şaşırtıcı? Salyangozları hazeranlardada pek görmedim. Aslında bizde ciddiye alınacak kadar çok değiller. Çünküüü: Bizim Kirpilerimiz var! ![]() İlaç konusuna gelince; Ben sizi Endüstri Mühendisi biliyorum. Yoksa Kimya veya Farmakoloji de mi okudunuz? ![]() Leylandi duvarım, yaz sonunda daha güzel olacak sanıyorum. Sevgi ve selamlar, sevgili kardeşim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Gülibrişim' in bu yıl çiçeklenmesini bekliyorum. ![]() Çörekotları hep mavi ve beyaz. Pembe çiçeklisi çıkmadı. ![]() Zafer Bey' den Sarı çiçekli Burgsmansia ve cliva. Yarı gölge ve rüazgardan korunaklıca. ![]() Bahçemizin çayırı çok güzelleşti. Çim bir sahayı aratmıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan öğretmenim çok teşekkür ederim. Eşim fındık konusuna da ayrıca sevinecek. Şu anda eski şirket arkadaşlarına bolca domates götürmenin gururunu yaşıyordur. 5 kasa domates topladık. Sayın Kirazın bahsettiği çörek otu konusuna bir şey ben de eklemek istiyorum. Tadsız bir konu ama önemli bir ipucu da içerdiğini düşünüyorum. Görümcem vefat ettiğinde, kızının yanında teselli edebilmek için yenge olarak yanında olmak zorundaydım. Hayatımda ilk kez cenaze yıkamasında bulunmak zorunda kaldım. Sadece yeğenimizin yanında yeğenimiz kolumda öylece durdum. Hoca hanım naaşı sararken bol miktarda çörekotu serpti. Bu ne için dediğimizde böcekler çörekotuna gelmez. Naaştan uzak dursunlar diye serpilir demişti. Hayat bazen acı ama, bir çok ipucu da veriyor. Hiç düşünmemiştim, aklıma şimdi geldi. Her şey hayatın bir parçası olduğuna göre bahsetmeden geçemedim. Diyorum ki acaba çörekotundan organik bir böceksavar mı geliştirsek. Acaba çörekotunu havanda dövüp te toprağa mı serpsek... Ortaya atılan bir fikir... Ben deneyeceğim... |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan öğretmenim; Sizin bahçede kaybettim kendimi. Eşim öğlen evden çıkmıştı. Şimdi geldi ben daha sizin bahçeden çıkamadım. Fotoğraflara söylenecek o kadar çok şey var ki... Neyse ben mutfağa gitmezsem evdekiler aç kalacak... Sağlıcakla Kalın... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Orhan Özbilgiç,evinizin ve bahçenizin genel görüntüsünü çok beğendim. O kadar büyük sahadaki çimi yeşil tutmak başlı başına çok zor bir iş...Çiçekleriniz de harika yetişmişlir.Clematisler kaç senelik çok dolgun ve sııhhatli maşaallah.. Lupinler, hazeranlar ,cinyalar gülleriniz ,birde o torba çiçeği hepsi mükemmeller.Sellukaları ağacın dibinde dikili görünce şaşırdım.Kışın bırakacakmısınız.merak ettim ...Sebze bahçeniz ve böğürtlenlerin görüntülerine bayıldım.Bu kadar büyük ve çeşitli bir bahçe ile uğraşmak için Tanrı kuvvet versin , Güzel bir gezi yaptım .Ellerinize sağlık.Bendeki emanetinizi İstanbulda inşaallah beni ziyarete geldiğinizde size teslim edeceğim.Saygılar,sevgiler.... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Berrin Hanım; Bahçemi beğenmenize sevindim. Sağolun. Evet, alan olarak geniş ama yer örtüsü genel olarak ayrık çayırı olduğu için, hele hele Karadeniz ikliminde pekte sulama gerektirmiyor. Zira buralarda, güneş batar batmaz çayır ıslanır. Yani çiy düşer. Bu bile onlar yeter. Clematisler 2010 mayıs ayında dikildi. Toprağın verimliliği ve öğleden sonraki yakıcı güneşi almıyor olması hızlı ve sağlıklı büyümenin nedeni olabilir. Zira duvar doğuya bakıyor. Bahçe, gerçekten çok zamanımı alıyor ve yoruyor. Şimdilik keyifle yoruluyorum. Ama yaşım biraz daha ilerleyince, galiba önce mevsimliklerle ilişkimi giderek azaltıırım. Sonra ise eleman çalıştırırım. Diye düşünüyorum.Armağanınız konusundaki duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. İstanbul' a gelince karşıya geçmek şart oldu. Zira Üsküdar' da Zafer İnandıklı' ya da uğramam gerekiyor. Onada söz vermiştim çünkü. Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Öğretmenim, bahçeniz ve bitkileriniz için söyleyecek söz bulamıyorum. Geçen seneden beri gözle görülür gelişmeler hemen kendini belli ediyor. En çok clematislere takıldım kaldım. 2010 Mayıs ayında dikmişsiniz. Ben de, sevgili lir'in sayesinde 2010 Haziranda diktim. Bu demek oluyor ki, bir yıl sonra benzer görüntülere kavuşacağım. Tabii Allah sağlık verir de gösterirse. Bütün bu güzellikler içerisinde sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tevazu göstermeyeceğim. Gerçekten son bir yılda bahçemi epeyce derleyip toparladım. Eski fotoğraflara bakınca değişimi bende farkediyorum. Eee, birde bahçe eskidikçe güzelleşiyor gerçekten. Aslında sevgili Zeki Yağlı epeyce sayıda Clematis tohumu vermişti. Ben onları viyollere ektim, evin güneye bakan cephesinde dışarıda bırakıp İstanbul' a döndüm. Tabiiki çimlenmediler. Eğer uygun koşulları sağlayabilseydim, duvarım çok daha renkli olacaktı. Gelecek yıl sizinkilerde kesin böyle olacaklardır. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Cumhur' cuğum; Canlı ördeklere de zaman ayırmam mümkün değil. Zaten olsalar, o güzelim çayırlar ne hale gelir, tahmin edebilirsin? ![]() Bazen balkonda, bazen bahçede çayı içmeye başladık. Selam ve sevgilerimle. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|