![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Damla sulama sistemi kurulumu
1-Dağıtım kollektörü ve hat selenoidleri. 2-Filtreler. Silifoz filtre ve tortu filtresi. Montaj Düzenleyen Zeytinci : 17-08-2009 saat 17:38 Neden: Düzenleme yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba, Sevgili Zeytinci, Düzenli ve bilinçli çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum ,kolay gelsin. Zerdeçal ile ilgili kişisel deneyimim yok. Nette görüp hoşuma gidenlerden . Şuraya bir göz atarmısınız. http://www.50mucizebitki.com/zerdecal.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Jineop, 50 mucizevi bitki sürekli elimin altında. Güneşli, yarı güneşli ya da gölge alanda mı iyi gelişir bulamadım. Teknik işlerde sıradanlığı pek sevmem. Doğru bilgiyi önemserim. Bir iş yapıldığında keşkelerin az olması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sayın zeytinci Bu gösterdiğiniz damla sulama sistemi yarım parmak mı? Bende biliyorsunuz yaptım 2 inch su cıkışlı sizinki farklı geldi bana onun için soruyorum. Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selenoid çıkışlarına 16mm. siyah hortum bağlanacak. Tesisatın silifoz filtre ve kum filtresi giriş çıkışları 1 inç (25.4mm). İnce hortumun kıvrılması daha kolay olur ve kolay kamufle edilir. Benim bahçe çok büyük değil 200 m2. kadar. İki inç 50 mm. çap oldukça büyük. Çok büyük alanların (dönümlerle ifade edilen alanlar) tesisat kısmı (siyah borular kısmı değil) belki 2 inç olabilir, kayıplar az olsun basınç düşmesin diye. Tesisatınızdaki basınç kaç bar (ya da atü) bu önemli. 1 bar (ya da atmosfer) suyu 10 metre yükseğe çıkaran basınçtır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Zeytinci sizin için bir fotoğraf yüklemiştim , gördünüzmü ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Zerdeçal
Bilgi ne kadar önemli. Zerdeçal bulup da güneş gören yere dikseniz yazık edeceksiniz ona. Teşekkürler Jineop. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nurcanaybay, Gördüm ve dersime çalışmaya başladım bile... Teşekkürler patcwork çizimi için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Teşekkür ederim bilgileriniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
agaclar.net
|
![]() Bu konu, ayrı bir başlık olursa daha çok takip edeni olur diye düşündük ve ayırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Yalın kat Japon gülleri
Japon güllerinin zamanı geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Çalı Melissa'nın güzel günleri. Tohum yapmaya başladı. Çiçek ve tohum bibirine paralel gelişiyor. Çalı mine bahçelerin vazgeçilmezi olmalı. Dönem dönem azalsada çiçeksiz dönemi yok. Mavi çiçekli çalının adını bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Zeytinci ; mavi çiçekli çalınızın ismi solanum ,diğerleri de çoşmuş elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeytinci, bahçeniz çok güzel fakat epeydir uğranılmamış, umarım sorun yoktur sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Satı Uğurtan, Sorun yok elbette. İhmal var bahçe bilgilerini yenilemeyle alakalı. Bahçeyle ilgili ektiğim tohumlar büyüdü. Diktiğim çalılar büyüdü. Bunlar olunca bahçe küçük gelmeye başladı. Baharat bahçemde; Biberiye, Itır, Beyaz ve sarı papatya, Kızıl reyhan, Yeşil reyhan, Maydanoz, Dereotu, Kekik, Yıldız otu(italyan), Nane, Biber, Patlıcan, Mercanköşk, Karabaşotu, Lavantin, Kişniş,Limon,Bergamot,Goji, Ters aşılı karadut, Böğürtlen,Lavanta, üzüm asması, olarak bir **** birkaç adet var. Bunları özellikle kokulu ve kokusuz çiçekler süslüyor. Bu başlık çok hareketli olduğu için ve bazı resimleri diğer başlıklarda paylaştığım için bahçe ihmale geldi. Yakında bazı resimler eklerim. yazınızı farketmediğim için özür dilerim. İlginiz için teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Bir yılı geçmiş ,bitkilerinizin son halini ben de merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan hanım, Mesajınız alınmıştır. ![]() Kızıl reyhan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Kişniş
Maydonoz yapraklı halinin kokusu hoş olmasa da tohumları muhteşem lezzet veriyor, kebap üzerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Itır
Hoş kokusu kompostolarda fark yatıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Biberiye
Yemeklere birkaç yaprak katılabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Ben kızıl reyhan'ın kokusuna bayılırım ,yaprak rengi de çok güzel oluyor. Biz de biberiye zeytin yağının içine konur , hoş bir aroması vardır. Elinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan hanım, Semizotu taze filizleri üzerine; - koparılmış taze kızıl reyhan yaprakları, - nane yaprakları, - dereotu, - roka, - maydonoz vs. üzerine serpiştirilmiş domates dilimleri, zeytin yağı ve limon/sirke ile karıştırılınca müthiş güzel oluyor. Biz de çok seviyoruz reyhanı. Hatta tanışmakta geç kaldığımıza hayıflanıyoruz. Bekleriz efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
-
Giriş Tarihi: 31-08-2010
|
Ben balkonda yetiştirmek üzere bi sürü baharatın tohumunu almıştım. Ama derin toprakta gelişirlermiş diye duydum; benimkilerden bi acı biberler hayatta kaldı. Toprakla uğraşmak çok dinlendirici geliyor bana ... Kolay gelsin size Zeytinci. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sn.öZNe Tohumu ekerken üzeri örtülmesi yeterli. Sadece sularken tohumlar yüzeye çıkmamalı. Fideleri dikerken biraz derin olabilir ama ben 25-30 cm'den fazla derine dikmiyorum. Sen de başarılı olursun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeytinci; Dikkatimi çekti. Bahçenizde ağırlıklı olarak, tıbbi ve aromatik bitkiler yer alıyor. Kokulu çiçekleri olan ağaç ve çalıları seven biri olarak, galiba sizin bahçenizi daha sık ziyaret etmem gerekecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili zeytinci, çok güzller emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Ellerinize sağlık hepsi çok güzeller benim de sizden feyz almam gerekiyor tebrik ediyorum.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meyve kompostalarında bir deneyin, lütfen. Sevgili Orhan Özbilgiç, Bir bölümü tıbbi bitkiler alanı olarak ayırdım. Sevgili Sevim4, Sevgili Yücel Canpolat teşekkür ederim. Ben de sizlerden feyz alıyorum. Güllere bir romork çalı toprağı (funda toprağı) koydum. Forumda pek araştırmadım, umarım hata etmedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zeytinci |
|
|