![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Gülleriniz çok çok güzel. Nane konusuna dikkat edilmesi yazısına katılıyorum. Baharat bahçenizde iki sene sonra tek baharat olarak yayılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen limon : 12-06-2009 saat 00:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Limon, Bunları düzenleyen sanatçı olmalı. Ne muhteşem şeyler onlar... Bir kamyon gül (çardak gülü) çiçeklenme dönemi uzun sürmedi ![]() Badana sebebiyle BB'ye dikim yapamadım. Nane gözüme dişlerini gösteren kurt gibi görünüyor. Saçakların yayılmasını engellemem gerekecek zira adaçayı, kekiğe zarar vermesin. Cumartesi, pazar zakkum ve sarılıcı gül formundaydı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Mercanköşk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Dereotu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Maydonoz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Zeytinci, bahçeniz çok güzel oluyor. Size önerebileceğim ilave bir şey, "perpetual spinach" isimli bir ot. Bizim pazıya benziyor ama aynı değil. 1x1.5 mt bir yere ektiğinizde bir yılı aşkın evinizin (hatta komşularınızın) ihtiyacını karşılar. Hafif etli ve çok lezzetli yapraklarından her türlü yemeği yapabilirsiniz. Çok taze yaprakları çiğ de yenebilir. Yumurtalısı nefis oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Meyvelitepe. Bahçe ile ilgili henüz işin başındayız. Perpatual spinach; kalıcı ıspanak. Türkiyede bilinmeyen bir şey galiba. Bir araştırayım bakalım, belkide bildiğimiz bir sebzedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
agaclar.net
|
Türkiyede yok nedense. Bir iyi özelliği de ilk yıl kesinlikle tohuma kalkmaz. Kış dahil yaprak koparırsınız. Ertesi sene bu zamanlar tohuma kalkar. Bu tohumları toplayıp tekrar ekebilirsiniz. Bir yıl boyunca ıspanak kökü kadar tek bir kökten kilolarca yaprak toplarsınız. Çimlenme oranı çok yüksektir. Tohumu ektikten 20 gün sonra yemeğini yapmaya başlarsınız. Yaprakları topladıkça daha çok yaprak verir. Yer konusunda hassas değildir. Güneş, gölge farketmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğimiz kuzu ıspanak değilde etli yapraklı olanına benziyor. Ya da dediğiniz gibi Pazıya. Tohumunu arayacağım. Belki Praktiker veya Koctaş 'da bulabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
agaclar.net
|
Oralarda bulabileceğinizi sanmam. Yurt dışından, özellikle İngiltere'de bulunan tohum firmalarından temin edebilirsiniz. Bende geçen yıl ektiklerimden tohuma kalkanlar vardı ama elimdeki tohumlar bu yıla yeter diye tohum almadan söktüm. Yine de bakayım kıyıda köşede kalan var mı diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Gönderirseniz sevinirim. Bulamazsanız İngiltere'den getirtiriz. Turuncuhis'in dediği gibi biz egelileri çayıra salsan (pardon tarlaya) karnımızı doyururuz ![]() Düzenleyen Zeytinci : 15-06-2009 saat 17:27 Neden: ilave yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sayın Zeytinci Maydonozu ben çok zor yetiştiriyorum siz maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz afiyet olsun. Benim favorim Reyhan hem rengi ( yeşil göbeği bordo ) hem kokusu hem yemesi acısından. Ben bahceye 8-10 kök kadar diktim çok güzel oldular, güneşi ve suyu cok seviyorlar, gölgede olanlar güneşte olanlardan daha celimsiz. mutlaka güneşe dikilmeli, ve bol sulanmalı, fazla çalılaştırmadan dalları budanıp yaprakları kurutulup kışın yenmeli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Birol bey, Maydonoz için zorluk çekmedik. Tohum alıp toprağın üzerine serptik. Sonrada bir kaç cm. derinliğinde yüzeysel çapaladık. Sulayıp üzerini 1 hafta naylon ile örttük. Ertesi hafta çimlendi. geçen hafta ilk olarak biçildi. Reyhan için arkadaşlar olumlu şeyler söylediler. Vazgeçilmezlerden biri olacak herhalde. Lavantam var ama bahçenin başka bölgesinde. Seneye BB'ye taşıyacağım. Karabaş otu başka bir bitki değil mi? Bizim o taraflarda yok diye biliyorum. Akhisar ya da Kınık tarafları yapıyor diye biliyorum. Yanlış mı acaba? Sağlıkcakla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Bacanağımın Karaburun küçükbahce de yazlığı var oraya gidip gelirken yol üstlerinde o kadar çok varki karabaş otu, çok topladık gidip gelirken. Bende lavanta ile karabaş otunu ayrı biliyorum ama burda bazı arkadaşlar aynı olduğunu söylüyor. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Kekik çeşidi 1
Adını bilen var mıdır? En iyisi bu imiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Adaçayı
Adaçayı yerini sevdi ve keyifle gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Ful yasemini
Çiçeklenmeye başladı. Düzenleyen Zeytinci : 25-06-2009 saat 18:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Gemlik zeytin aşısı
20 nisan tarihli aşının bu günkü hali. Yaprak bitleri ile savaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba, Zerdeçal ,kırmızı biber,kimyon,anason zencefil ,defne,ekinezya,haşhaş,latin çiçeği,meyan kökü,mahlep,rezene tarçın,vanilya da olabilir. Özellikle zerdeçal ın bitkisi de güzelmiş. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kendimi bunların arasında yürürken düşünüyorum. Terzi usulü herşey taze ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Zerdeçal sanki bir çicek nefis duruyor.tohumdan mı üretiliyor.boyu ne kadar biraz bilgi riaca etsem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Lütfen bende bilgi almak istiyorum bu çiçek hakkında bir bilen varmıdır acaba ? ekliyorum bahçeme ekilecek çiçekler arasına. birde ne tür toprak ve iklim sever acaba ? Birde Sevgili jineop Vanilya demişsin vanilyanın tohumunu nereden bulabiliriz ve ektiğimizde vanilya gibi kokarmı acaba yeşilken bir bilginiz varmı bu konuda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Fikreteren, Sevgili Jineop sizi duymuştur, deneyimlerini öğreniriz. Zerdeçal başlığını okumuştum. İlginç bir bitki. Bu hafta sonu otomatik sulama sistemi ve kuşlar için çeşme yapacağım. bahçeme Karatavuk (burnu turuncu) ve Baştankara kuşlar dadandı. Sabah ve akşam saatlerinde konserleri oluyor. Bizi 4.ncü boyuta taşıyorlar. Karatavuğun bu kadar güzel ıslık çaldığını yeni öğrendim ![]() Düzenleyen Zeytinci : 22-02-2012 saat 20:16 Neden: isim düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Bende sizden öğrendim.bizim buralarda karatavuktan bol birşey yok.ama gelende bülbül ve iskete dinliyorum.hele sabahları o bülbü sseleri ne harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Karatavuk meyveleri çok seviyor. 3 çeşit ötüyor. Kışın narları, mayıs da malta eriği, haziran da kayısıları. Sırada üzüm asması, şeftali, elma ve ayva var. Çeşme hazır olduğunda, kısmetse bu hafta, meyve derdi olmayacak su içmeye gelecek. Bizimkisi karşılıklı menfaat ilişkisi anlayacağınız... Bu yıl ayçiçeği tohumu ekemedik. Yoksa şimdi saka'ların serenadları kaplardı ortalığı. Düzenleyen Zeytinci : 29-06-2009 saat 09:44 Neden: ilave yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Karatavuğu Biliyorum. Normalde çok fazla ses ötmüyorlar , ama kaçarken çok fazla bağırıyorlar..Çok ufaken babamla ava giderdik. oradan biliyorum. uzun süredir görmedim karatavuk. Şimdilik bülbüllerle idare ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Nane yerini sevdi. Önlem almam gerekebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |