agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2011, 12:56   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Lir`cim kizim sabahlari uyuyor cok sükür ben de biraz bahceyi toparliyorum. Bisme islerimiz bicti simdi sebze bahceleri ve saksilarin toparlanmasi kaldi. Marketlere 1-2 euroya kislik calilar gelmeye baslasi, bosalan saksilara onlari ekeyim diyorum kisin biraz bitki göreyim etrafta. Bu aralar skimmia, gaultheria, pieris gibi bitkiler gelecek. Gaultheria ve pieris saksida kisi geciriyor.
Pierislerim yılardır bahçede -12 lerde bile. 3 çeşidindende var. Toprağa ekebilirsin. -28 derecelere dayanıklı

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2011, 14:16   #2
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Pierislerim yılardır bahçede -12 lerde bile. 3 çeşidindende var. Toprağa ekebilirsin. -28 derecelere dayanıklı
Toprakta da var ama gecen yil denemek icin bir tane saksiya ekmistim. Bu yaz bir tanesi tütün ciceklerinin altinda havasiz kalmis pek bir garip oldu. Umarim düzelir. Ektigimiz cicekler büyüyüp yayilinca aralarda gözden kacanlar da oluyor. Ama pieris cok zarif bir bitki cok seviyorum.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 10:24   #3
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu hafta havalar iyice sogudu. Gün icinde 6-8 derece arasi oluyor, gece daha da düsüyordur. Sabah kizcagizimla abisini yuvaya biraktik, artik elimde bebek arabasi var daha mobil hale geldim ya kim tutar beni? Hemen kendime yeni sonbahar cicileri aldim. Böylece sezonluklarin saksilarina bunlari ekip kisin da biraz yesillik görecegim. Yeni cicilerim skimmia, euonymus, pieris, leucothoe, vazgecemedigim erikalar ve gaultheria. Gaultheria bir tane kalmisti cok da pejmürde bir haldeydi kiyamadim aldim. Kimbilir belki bizim bahceyi sevip kendine gelir.

Eklenen Resimler

Eski 10-10-2011, 10:25   #4
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Ve gaultheria...

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2015, 22:55   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Bu hafta havalar iyice sogudu. Gün icinde 6-8 derece arasi oluyor, gece daha da düsüyordur. Sabah kizcagizimla abisini yuvaya biraktik, artik elimde bebek arabasi var daha mobil hale geldim ya kim tutar beni? Hemen kendime yeni sonbahar cicileri aldim. Böylece sezonluklarin saksilarina bunlari ekip kisin da biraz yesillik görecegim. Yeni cicilerim skimmia, euonymus, pieris, leucothoe, vazgecemedigim erikalar ve gaultheria. Gaultheria bir tane kalmisti cok da pejmürde bir haldeydi kiyamadim aldim. Kimbilir belki bizim bahceyi sevip kendine gelir.
İnanın Sayın Çiçeksever70,sonbahar cicileri aldım deyince doğumdan sonra kılık kıyafet aldınız sandım.Kendime çok güldüm.Neyse başlamışken yazmaya devam edeyim.Dört dörtlük bir sayfa.Bu sitede unutamayacağım bir bahçe.Zevkle geziniyorum.Her şey gönlünüzce olsun.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025