agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2011, 21:54   #691
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili ciceksever70;
Dediğiniz gibi Bahçeye veya bitkilere verdiğimiz paraların haddi hesabı yok.Olsun mutluyuz onlar sayesinde.Bahçe kapıcıda çok hoş ellerinize sağlık. Baharın güzelliklerini bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 07:03   #692
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70;
Dediğiniz gibi Bahçeye veya bitkilere verdiğimiz paraların haddi hesabı yok.Olsun mutluyuz onlar sayesinde.Bahçe kapıcıda çok hoş ellerinize sağlık. Baharın güzelliklerini bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar Bey. Kendiniz yaptiginiz zaman daha degerli oluyor aslinda.
Bu arada salata tohumlarim cimlendi bakalim bu yil basarili olabilecek miyim? Zaten salyangoz korkusundan onlari bahcede yetistiremiyorum. Büyük kovalarda üc bes ne kadar yetisirse raziyim. Rokalarim da cimlenmis. Roka en zahmetsiz yetisen ürün burada. Iki kere ekiyorum kis soguklarina kadar yiyoruz. Bugün de maydanoz ve ispanak tohumlarini atmayi düsünüyorum.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 08:07   #693
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili ciceksever70; Bazen eşimde kendini fazla yoruyorsun bir yardımcı tut o yapsın diğiyor. O zaman işin zevkini nasıl alacağım diğiyorum.Dediğiniz gibi emek harcadıktan sonra aldığınız ödül çok güzel oluyor.
Sizin bulundunuz yerin aşırı yağışlı ve nemli olması sebzelerden Roka,Ispanak,Tere,Havuç, Maydanoz, Turp,Marul ve yeşil soğanın sevdiği ortamlar. Bunları rahatlıkla sorunsuzca yetiştirebilirsiniz. Evde çimlenen kuru soğanları bazı saksıların kenarlarına dikiyorum kısa süre sonra sürgünlerini koparım yiğiyorum. Salatalıkları saksıya almanız güzel bir uygulama daha fazla ürün alabileceksiniz.Salyangozları saksılardan uzak tutmak için saksının alt kısmını tuzlayın.Salyongozlar saksıya tırmanmasınıda önlemiş olursunuz.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 08:34   #694
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Celikten köklendirdigim cam güzelleri... Bahcenin en isiksiz yerindeler. Sadece artan cay ve kahve sulariyla suladim.
Sn Ciceksever70 Bahçeniz gene çok güzel özellikle ortancalarınıza bayıldım.Gölge bir ortamdamı yetiştiriyorsunuz? Özel bir uygulama uyguluyormusunuz merak ettim. Birde cam güzeli kahve ve çay sularını seviyormu? ***.

nergis06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 10:10   #695
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nergis06 Mesajı Göster
Sn Ciceksever70 Bahçeniz gene çok güzel özellikle ortancalarınıza bayıldım.Gölge bir ortamdamı yetiştiriyorsunuz? Özel bir uygulama uyguluyormusunuz merak ettim. Birde cam güzeli kahve ve çay sularını seviyormu? ***.
Tesekkür ederim sevgili nergis06. Ortancalar yari gölgede, günes alan yerde de birkac tane var ama gelisimleri digerlerine oranla daha yavas. Ilkbahardan sonbahar basina kadar ayda bir kez mavi renk olmasini saglayan gübre veriyorum. Kirmizi olmasini istediklerime de saf demir atiyorum. Ortancanin en sevdigi ortam yagisli ve gölge ortam.
Cam güzeli bizim burada tek yillik yetisiyor. Ben gölgede bakiyorum, sadece artan filtre kahve ve cay suyuna su ilave edip suluyorum cok güzel gelisiyor. Iyi aklima getirdiniz bu yil daha almadim. Seraya gidince birkac saksi alayim.

Eski 25-03-2011, 11:39   #696
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Oh oh maaşallah yine neler öğrendim.
-Salyangozları saksıdan uzak tutmak için saksı altına tuz atılacak.
-Ortancalar kırmızı olsun diye saf demir tozu atılacak.
-Mavi olsunlar diye de farklı gübresi temin edilecek.
-Çay ve kahve sulandırılıp cam güzelini sulamada kullanılacak.

Vallahi her gün 5 püf yakalasam ihya olurum. Tüm paylaşanların eline, dliline sağlık...

5.yi hala bulamadım. Arıyorum.

Hah buldum. Sabah sefalarını ve sarmaşık türü çiçekleri sardırmak için çitler taklit edilecek.

Kolay gelsin...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 15:06   #697
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bugün hic bahcede calisacak halim yoktu. Sadece cocuklarla ormanda yürüyüs yaptik. Bir de birkac ev resmi cektim sizlerle paylasmak icin. Orman henüz ilkbahar görünümüne bürünmedi. Heryer kuru yaprak dolu.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 26-03-2011, 15:10   #698
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bizim sokaktan evler... Bir tarafimiz orman, diger tarafta meyve bahceleri ve üzüm baglari...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 26-03-2011, 15:13   #699
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sevgili Çiçeksever70, ne güzel uzun bir bahar yaşıyorsunuz, keyfini çıkarın.

Çitleriniz, bitkilerle birleşince çok güzel olacak, elinize sağlık. Kapının her iki yanındaki kısa enine tahtalara ne güzel çiçek asılır.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 15:14   #700
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Ben calisamiyorum ama asistanlarim saglam. Oglum sagolsun bugün sebze bahcemin etrafina kisin dökülüp cürüyen elmalari ve kuru yapraklari topladi. Kardesi ise odunculuk oynamayi tercih etti.
Forsythia`lar acma hazirliginda.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 26-03-2011, 15:19   #701
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever70, ne güzel uzun bir bahar yaşıyorsunuz, keyfini çıkarın.

Çitleriniz, bitkilerle birleşince çok güzel olacak, elinize sağlık. Kapının her iki yanındaki kısa enine tahtalara ne güzel çiçek asılır.
Evet sevgili Kiraz, cok sert bir kis yasadik simdi baharin tadini cikarmaya calisiyoruz.
Kapinin yanlarina hanimeli ya da clematis sardirmayi planliyorum halâ kararsizim. Bahcenin uygun bir yerlerine mor salkim da düsünüyorum ama istekler bitmese de bu yil cok yavasim, hic halim yok.

Eski 26-03-2011, 19:17   #702
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Sevgili ciceksever 70 herzaman ki gibi nefis görüntüler sunmuşsunuz.Ellerinize sağlık.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 16:55   #703
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bugün yagan bahar yagmuruyla doga hizla canlanmaya basladi. Sonbaharda toprak seviyesinden budanan sakayiklar canlaniyor...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 27-03-2011, 16:57   #704
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Artik yapraklari cikmaya baslayan Viburnum Bodnantese Dawn... Yakinda cicekleri tamamen gecer, neredeyse bir aydir cicekli. Uzun süre cicekli kalan bitkileri cok seviyorum. Daha sonra da yesil yapraklariyla diger cicek acan bitkilere fon olusturuyorlar.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 27-03-2011, 16:59   #705
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Phlox`lar ve Adalet ablanin gittikce cogalan hüsnüyusuflari...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 27-03-2011, 17:01   #706
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Arsiz sukulentlerim... Kar yagur camur demeden bahcede kisi gecirip, baharda canlaniyorlar. Son resimdeki tüm kis capcanli kaliyor.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 27-03-2011, 17:10   #707
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Artik yapraklari cikmaya baslayan Viburnum Bodnantese Dawn... Yakinda cicekleri tamamen gecer, neredeyse bir aydir cicekli. Uzun süre cicekli kalan bitkileri cok seviyorum. Daha sonra da yesil yapraklariyla diger cicek acan bitkilere fon olusturuyorlar.
Çok güzelmiş. Çalı türü bitki aradığım yarı gölge yerim var (komşumla aramdaki sınır), bu bitki oraya çok iyi olacak gibi.

Hüsnüyusuflar iyi durumda, salyangozların uyanmadığı belli

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 17:35   #708
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Çok güzelmiş. Çalı türü bitki aradığım yarı gölge yerim var (komşumla aramdaki sınır), bu bitki oraya çok iyi olacak gibi.

Hüsnüyusuflar iyi durumda, salyangozların uyanmadığı belli
Sevgili Kiraz bu cok dayanikli ve zahmetsiz bir cali. Acikcasi ben biraz pahaliya alinca dayanmaz diye korktum ama iki kez yer degistirmemize ragmen kisa dayandi ve cicek bile acti. Yaptigim tek bakim ciceklenmeye basladiginda dibine organik gübre dökmek oldu. Yari gölgeyi cok seviyor ve budamazsaniz iki metreye kadar boylaniyor.
Salyangozlar cok sükür yaz basini bulur burada. Sanirim sicak ve yagisli havayi daha cok seviyorlar. Ben talas, salyangoz ilaci, odun külü gibi cesitli yöntemlerin yanisira aksamüstü tuzlu su dolu bir kovaya toplamakta buluyorum cözümü. Ancak koca bahceyi dolanip onlari toplamak cok da keyifli olmuyor. Düzenli olarak toplayinca azalip epey bir süre ortalikta olmadiklarini farkettim. Sevgiler.

Eski 27-03-2011, 18:53   #709
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Sevgili ciceksever görüntüler çok güzel. Viburnum Bodnantese Dawn'nın çiçeklerini çok beğendim. Phloxu bu sene ben de büyük bir saksıda yetiştirmeyi deneyeceğim. İki adet yumruyu diktim. Bakalım sonuç ne olacak.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 19:19   #710
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Çiçeksever, bahçe hareketlenmiş, Viburnum Bodnantese Dawn çok hoş bir bitkiymiş.
Sukkulentler onca soğuğa rağmen direnmişler, biz de gözüne bakıyoruz ölmesin diye, demek boş yere endişeleniyoruz.

Phloxlar bile uyanmış, hüsnüyusuflar hiç üzmüyorlar ama bir kaç senede bir yenilemek gerekiyor, dökülen tohumlardan çıkan olursa şaşırtma yapabilirsin, hiç yadırgamıyorlar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2011, 06:33   #711
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Sevgili ciceksever görüntüler çok güzel. Viburnum Bodnantese Dawn'nın çiçeklerini çok beğendim. Phloxu bu sene ben de büyük bir saksıda yetiştirmeyi deneyeceğim. İki adet yumruyu diktim. Bakalım sonuç ne olacak.
Phlox yumrudan cok kolay yetisiyor sevgili Zenfree. Bir kere yetisti mi her yil cogaltirsiniz ayni bitkiden.
Celikten de cok kolay yetisiyor.

Düzenleyen ciceksever70 : 28-03-2011 saat 06:58 Neden: ekleme
Eski 28-03-2011, 06:36   #712
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever, bahçe hareketlenmiş, Viburnum Bodnantese Dawn çok hoş bir bitkiymiş.
Sukkulentler onca soğuğa rağmen direnmişler, biz de gözüne bakıyoruz ölmesin diye, demek boş yere endişeleniyoruz.

Phloxlar bile uyanmış, hüsnüyusuflar hiç üzmüyorlar ama bir kaç senede bir yenilemek gerekiyor, dökülen tohumlardan çıkan olursa şaşırtma yapabilirsin, hiç yadırgamıyorlar.
Adalet ablacigim, nasilsin? Bahcede daha kendi kendine yasayip duran sukulentler var aklima geldikce resimlerim. Evi aldigimizda bahcenin topragi oldukca tasli kisminda vardi hic bir sey olmuyor kisin.
Hüsnüyusuflarin tohumunu özellikle toplamadim cogalsin diye ama sanirim dökülenler tuttu ki seninkileri ektigim yerdekiler iki katina cikti. Ikinci yil ciceklenmesi kötü ama sürekli yenilenirse sanirim bahceden eksilmez. Cok sevdigim bir cicek. Bu arada bu yil bol bol aksamsefasi yumrusu bulup diktim bakalim yumrudan yetisecek mi?

Eski 28-03-2011, 08:36   #713
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Sevgili çiçeksever bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel,hayalimdeki gibi bahçeli ve bahçesinde çeşit çeşit çiçekler yetiştirebileceğim ev,oh mis gibi kokular,maşallah.Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz

Not:Aman tanrım geyiği yeni gördüm,çok güzel.bahçenizde gezinmeye de doyamadım,çocuklarınız çok şanlı bence,masal gibi

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2011, 09:58   #714
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveflower Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel,hayalimdeki gibi bahçeli ve bahçesinde çeşit çeşit çiçekler yetiştirebileceğim ev,oh mis gibi kokular,maşallah.Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz

Not:Aman tanrım geyiği yeni gördüm,çok güzel.bahçenizde gezinmeye de doyamadım,çocuklarınız çok şanlı bence,masal gibi
Aman bizde yeterince geyik var. Kafile halinde geziyorlar. Hemen kargoya koyup size gönderelim. .O sevimli seytan yüzünden bahceye cit yapmak zorunda kaldik.

Eski 28-03-2011, 10:36   #715
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Talking

Alıntı:
Aman bizde yeterince geyik var. Kafile halinde geziyorlar. Hemen kargoya koyup size gönderelim. .O sevimli seytan yüzünden bahceye cit yapmak zorunda kaldik.
tabi ki onca emeğinizi yemesinler,korumak durumunda kalıyorsunuz bahçenizi,karşıdan bakmak güzel ama tabi bahçeye girip zarar verdiklerinde işler değişir

Eski 28-03-2011, 11:25   #716
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sevgili çiçeksever70 bahçeniz çok güzel enfes ellerinize saglık....

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2011, 16:53   #717
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever70 bahçeniz çok güzel enfes ellerinize saglık....
Tesekkür ederim Burak bey.
Bu hamileligimde ayagimi uzatip keyif yapacaktim, ama nerdeee... Bahce mevsimi geldi ya, rahat duramiyorum bir türlü. Bu sabah oglumu yuvaya biraktiktan sonra baktim markette 2 euro`ya hanimeli ve clematis fidanlari var. Hemen gözümün önünde yildizlar ucustu tabii... Bahce kapisinin yanina eksem mi ekmesem mi diye fazla düsünmeden aldim cünkü önceki deneyimlerimden bu ikilinin bahcede mutlu mesut yasadiklarini biliyorum. Tabii hemen daha da ucuza buldugum bir adet Budleja ve spirea da aldim. Onlari ekerken bir baktim tarla faresi köstebegin actigi tünellerden gelip orayi burayi delmis.
Esim isten gelir gelmez hemen bir operasyon yaptik. Gecen yil kullandigimiz ve cok memnun kaldigimiz gaz tabletlerinden koyup delikleri kapattik. En azindan öldürmeyip bir süre kaciran ve bizi rahat ettiren bir yöntem.
O isi bitirince esim domates ekecegimiz yeri capalayip gübrelesek mi dedi... Hemen kollari sivadik tabii. Gerci domatesleri Mayis`tan önce ekmiyorum ama önceden toprak hazir olunca arada bir gübreliyorum ve yagmurlarla gübre iyice topraga isliyor. Böylece aksami ettik. Anlasilan bana bu hamileligimde de dinlenmek yok.

YeniGine beğendi.
Eski 29-03-2011, 10:49   #718
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Tesekkür ederim Burak bey.
Bu hamileligimde ayagimi uzatip keyif yapacaktim, ama nerdeee... Bahce mevsimi geldi ya, rahat duramiyorum bir türlü. Bu sabah oglumu yuvaya biraktiktan sonra baktim markette 2 euro`ya hanimeli ve clematis fidanlari var. Hemen gözümün önünde yildizlar ucustu tabii... Bahce kapisinin yanina eksem mi ekmesem mi diye fazla düsünmeden aldim cünkü önceki deneyimlerimden bu ikilinin bahcede mutlu mesut yasadiklarini biliyorum. Tabii hemen daha da ucuza buldugum bir adet Budleja ve spirea da aldim. Onlari ekerken bir baktim tarla faresi köstebegin actigi tünellerden gelip orayi burayi delmis.
Esim isten gelir gelmez hemen bir operasyon yaptik. Gecen yil kullandigimiz ve cok memnun kaldigimiz gaz tabletlerinden koyup delikleri kapattik. En azindan öldürmeyip bir süre kaciran ve bizi rahat ettiren bir yöntem.
O isi bitirince esim domates ekecegimiz yeri capalayip gübrelesek mi dedi... Hemen kollari sivadik tabii. Gerci domatesleri Mayis`tan önce ekmiyorum ama önceden toprak hazir olunca arada bir gübreliyorum ve yagmurlarla gübre iyice topraga isliyor. Böylece aksami ettik. Anlasilan bana bu hamileligimde de dinlenmek yok.
Bahçeyle uğraşmak kadar insanı rahatlatan başka birşey varmıdır bilmiyorum.Kolay gelsin,bahçeyle uğraşmak size de bebeğe de terapi oluyordur ama yine de fazla yormadan yapın.Bu arada en büyük keyif sanırım insanın biyolojik saatine göre yaşamasıdır,tadını çıkarın

Eski 29-03-2011, 11:04   #719
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Tesekkür ederim her gün ufak tefek bir seyler yapmaya calisiyorum. Gercekten bahce isi hem rahatlatiyor, hem mutlu ediyor. Günesi gördüm mü eve giresim gelmiyor, hep bahcede olmak istiyorum.

Eski 29-03-2011, 17:34   #720
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
İnsanın bahçede zamanı nasıl geçiyor anlamaz sanırım bence pozitif enerji bahçe işleri bebişte sizin gibi enerjik olacak saglıcakla kal mutluluk eksik olmasın kapından ....

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025