agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2011, 16:56   #1141
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye ) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek ) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.

Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 21:56   #1142
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye ) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek ) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.

Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?
Tesekkür ederim sevgili nurguldk. Evet doguma artik sayili haftalar kaldi. Ortancalarin cicekleri gecince buduyorum cünkü üzerine kar yaginca uzun dallar kirilabiliyor. Gerekli görürsem ilkbaharda da bir rötus budamasi yapiyorum cünkü sonra cok gelisiyorlar. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 21:18   #1143
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Artik agir bahce islerinden iyice elimi etegimi cektim, hastanede olacagim günlerde esimi zorlayacak isleri ayak altindan cekmeye calisiyorum. Saksilarin cogunu topraga aktardim fazla sulama isi cikmasin diye. Bir de hergün bir yenisi acan cicekleri resimliyorum tabii ki.

Eklenen Resimler

YeniGine ve sweet49 beğendi.
Eski 29-06-2011, 21:20   #1144
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Tohumdan yetistirdigim petunyalar ciceklenmeye basladi, tatli tatli da kokuyor.

Eklenen Resimler

sweet49 beğendi.
Eski 29-06-2011, 21:22   #1145
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alt bahcedeki güller yavasladi, üst taraftakiler aciyor.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 29-06-2011, 21:25   #1146
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Harika bir ortanca buketi!
Hem de ne de güzel kurur şimdi onlar. Aylarca görsel şölen...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 21:30   #1147
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sukulentim de cicek hazirliginda... Zinnialar da acmaya basladi, tekrar tesekkürler sevgili Hhatice. Anemonlarim Mayis`tan beri aciyor.

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2011, 21:32   #1148
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sari liliumlarin yanina beyazlar da eklendi takim tamamlandi.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 29-06-2011, 21:38   #1149
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Passiflora careula yine dev gibi oldu ancak henüz cicegi yok. Ucundakiler cicek olusumu mu yeni yapraklar mi anlayamadim. Beyaz phloxlar da ilk acan phloxlardan.

Eklenen Resimler

Eski 30-06-2011, 09:42   #1150
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili çiçeksever,insan ne kadar elini eteyini ceksede duramıyor illaki bir yerden tutuyor.
Ortanca buketi yakışmış ellerine sağlık.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 11:39   #1151
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
En sevdiğim, sessizce dolaşmaktan büyük zevk aldığım bahçelerden biri de seninki sevgili ciceksever70.
Sık sık olmasa da vakit buldukça geziyorum ve inan her defasında hayranlığım daha da artıyor.
Herşey o kadar güzel, doğal ama bir o kadar da alımlı-tertipli.
Ortancalar, tahta çiti harika. Seni tanımasam da oradan geçiyor olsaydım mutlaka zilini çalar, ortancaları incelemek, bahçende dolaşabilmek izin iznini isterdim. Çünkü ben bunu adet edindim galiba.
Daha önce Köln'de yapmıştım geçen sefer de Hollanda'da yaptım aynı şeyi. Hiç tanımadığım güzel bahçeli evlerin zilini çalıp bahçede dolaşmak için izin istiyorum. Şimdiye kadar refüze edilmedim.

Kırmızı latin çiçeklerin de çok alımlı ama en alımlılardan biri de sensin. Kocaman bir maşallah çektim. O kadar yakışıyorsun ki bu güzelliklere. İnşallah hayırlısı ile mini mini bebeğini de kucağına alır, aile fotoğrafınızı bu güzellikler içinde bizlerle paylaşırsınız.

Herşey çok güzel ve doya doya tadını sağlık ve huzur içinde çıkartırsınız sevgili arkadaşım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 15:08   #1152
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Merhaba,
ağaçlar.net hep birlikte gün sayıyor.
Geçen ay, zaman zaman gün içinde nerden aklıma geliyorsa bebek doğdu mu acaba diyordum. Neyse 5 haftayı öğrenince daha varmış dedim. İsim konusunda netleşme oldu mu?

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 16:53   #1153
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).

Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 18:43   #1154
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).

Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.
Onlar hüsnüyusuf sevgili tturt. Tohumdan cok kolay yetisiyor ama en kötü yani cicegi icin 2 yil bekletmesi. Her yil yedeklenirse sürekli cicek görme sansi olur. Kokusunu da cok severim. Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim.

Eski 01-07-2011, 07:26   #1155
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Sayın Çiçeksever70,

Bende aynı ismi verdim aslında Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) hocalarımız yanında benim bilgim kısıtlı ama ikiside aynı bitki diye biliyorum. Hatta

Burada Sayın Limon'un açtığı bir başlık var.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 20:46   #1156
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden. Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.

Name:  010.jpg
Views: 489
Size:  40.4 KB

Name:  008.jpg
Views: 470
Size:  39.6 KB

Name:  009.jpg
Views: 710
Size:  29.8 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 21:16   #1157
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden. Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.

Eklenti 230268

Eklenti 230269

Eklenti 230270
Orhan bey ben her zaman 2 yil bekliyorum siz bir mucize yasamissiniz!!! Evet bende bolca olan renk haklisiniz. Cok da saglikli gelismis cok sevindim. Umarim ektiklerinizin arasina mor renklisi de karismistir bende sadece 1 adet mor kaldi. Tohumunu bekliyorum simdi. Her bitkide bir cicek bile biraksaniz size yillarca yetecek tohum cikar. Diger bozulan cicekleri keserseniz belki tekrsr cicek görme sansiniz olur bu yil. Benimkiler üc kez cicekleniyor sonbahara kadar. Sevgiler.

Düzenleyen ciceksever70 : 01-07-2011 saat 21:18 Neden: Ekleme
Eski 01-07-2011, 21:50   #1158
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.

Eski 02-07-2011, 07:01   #1159
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.
Orhan bey inanin resimden anlatilmaz, öbek halinde olup birkac cicek acinca karsisina gecip bakmaya doyamiyor insan. Yoksa buralarda her yerde bulunan sebze bahcelerinin kenarlarina salyangoz tuzagi diye dikilen bir bitki. Ama bana yapragi da cicegi de o kadar güzel geliyor ki vazgecemiyorum. Bu yil ben de büyükce bir öbek yaptim seneye yetisip acarlarsa diye simdiden seviniyorum. Aslinda bircok arkadasimiza tohum gönderdim ama bu kadar saglikli yetistirip hem de cicegini gören tek kisi sizsiniz diyebilirim. Demek ki sizin topragi ve iklimi sevdi.

Eski 02-07-2011, 11:01   #1160

jineop's Avatar

Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?

Düzenleyen jineop : 02-07-2011 saat 11:04 Neden: İmla
Eski 02-07-2011, 15:44   #1161
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?
Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.

Eski 02-07-2011, 18:26   #1162
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sevgili çiçeksever70; Liliumları görünce yaprak yapısı tanıdık geldi. Koştum bir çiçeğimin yanına kayınvalidemin iliştirdiği bir çiçeğe çok benziyor. Bu kadar büyük bir şey sanmıyordum. Gerçi kayınvalidem zambak demişti. Onu yerinden alıp tek başına dikeyim bari. Bilseydim daha önceden tek başına saksıya alırdım. Umarım bundan sonra bari gelişir. Senin lilium çok güzel görünüyor. Ama ben o ortancaları gördükçe çok kıskanıyorum. Nazarım değmesin. Maaşallah, maaşallah...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 18:31   #1163

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.
Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum

Eski 03-07-2011, 17:21   #1164
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum
Topragi kazmana gerek yok sevgili lir. Tarla faresi yüzeyde bariz bir sekilde delikler acar ama köstebek gibi toprak birikintisi olmaz. Bira sisesi kapagi kadar. Icine ince bir sopa sokup bakindiginda bir tarafinda devam eden tüneli farkedersin. Yok tünel yok sadece delikse dana burnu da olabilir o da kökleri yer.

Eski 03-07-2011, 21:16   #1165
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Sevgili Orhan Bey,
Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=17292&page=54

Eski 03-07-2011, 21:55   #1166

jineop's Avatar

Alıntı:
Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=17292&page=54
Sizin sevginize ve azminize lupinlerde dayanamamış

Eski 04-07-2011, 13:43   #1167
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Klasik pazar sabahi yürüyüslerimize artik Ada`nin bisiklet antremanlari da eklendi. Sizlerle sehirlerin icinde bolca bulunan yürüyüs, bisiklet ve köpek gezdirme yollarindan birini paylasmak istedim. Akan sular daglardan eriyip gelen kar sulari.

Eklenen Resimler

Eski 04-07-2011, 13:51   #1168
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Resimlerin devami...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 04-07-2011, 13:55   #1169
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Resimler...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 04-07-2011, 13:59   #1170
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Adacik ördeklere ekmek de atti...

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025